Kiinteiden aloitus 4kk iässä

Lähtölaskenta kiinteiden syömiseen aloitettu – enää viikko täysimetystä jäljellä, jihuu!

Olen ollut hyvin tiukka sen suhteen, ettei vauvalle anneta korviketta täysimetyksen aikana. Tämä siksi, että tunnen niin kovaa painetta täysimettää. Tuntuu, että joka taholta toitotetaan miten hyvä täysimetys on ja jos ei täysimetä, on huono äiti. Jos äiti ei syystä tai toisesta pysty täysimettämään, niin korvike on tottakai ok, mutta koska minä pystyn, niin sillä on menty. 

Joillekin imetys on käsittääkseni todella ihanaa ja nautinnollista – vauvan kanssa bondaa ihanasti imetyksen kautta ja imetys sujuu kaikin puolin ilman henkisiä tai fyysisiä kipuiluita. Minulla imetys on sujunut kohtalaisen hyvin pieniä hankaluuksia lukuunottamatta ja silloin tällöin se on jopa ollut aika ihanaa. Olen muutaman kerran päässyt kokemaan sen ”imetyskuplahetken” vauvan kanssa, kun maailma pysähtyy ja on vain me kaksi siinä herkässä hetkessä lähekkäin. Uskon, että tulee olemaan myös hyvin haikeaa sitten joskus lopettaa imetys kokonaan. 

Tällä hetkellä tuntuu kuitenkin siltä, etten malta odottaa täysimetyksen loppumista kiinteiden aloituksen myötä vaikka ymmärrän kyllä, että imetys tulee edelleen olemaan vauvan pääasiallinen ravinto eivätkä imetyskerrat tule vähenemään vielä pitkään aikaan. Kuitenkin tuntuu huojentavalta ajatella, että kohta vauvan hengissäpysyminen ei enää ole 100% vain minun tissieni varassa, vaan hän saattaisi pysyä hengissä myös muulla ravinnolla. Huojentava ajatus!

Imetys on ollut itselleni kovin sitovaa puuhaa, sillä en ole missään vaiheessa saanut pumpattua maiton kunnolla niin, että joku toinen voisi vauvaa pulloruokkia minun poissaollessani. Tämä on tarkoittanut sitä, etten ole juurikaan voinut poistua muutamaa metriä kauemmaksi vauvasta neljään kuukauteen, koska välillä hän haluaa syödä jopa tunnin välein. Nyt, kun täysimetys loppuu, aion löysätä hieman pipoa korvikkeenkin suhteen. Olen todella ylpeä siitä, että jaksoin täysimettää neljä kokonaista kuukautta, mutta nyt on aika minunkin päästä poistumaan vauvan luota edes hieman pidemmäksi aikaa!

– Anonyymi

olia-gozha-692917-unsplash.jpg

Kommentit (1)
  1. Kiinteiden Aloitus 4kk | Uutiset Hymy
    3.8.2020, 13:39

    […] Kiinteiden aloitus 4kk iässä – Anonyymi Vauvablogi | Lily – Kiinteiden aloitus 4kk iässä. 0 Lähtölaskenta kiinteiden syömiseen aloitettu – enää viikko täysimetystä jäljellä, jihuu! Olen ollut hyvin tiukka sen suhteen, ettei vauvalle anneta korviketta täysimetyksen aikana. Tämä siksi, että tunnen niin kovaa painetta täysimettää. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *