Mitä söin tänään – ennen vauvaa VS. nyt

Ruoka on ollut minulle pitkään suuri intohimo ja suosikkiharrastukseni on ollut pitkän kaavan illalliset hienoissa fine dining – ravintoloissa viinien kera. Vauvan syntymän myötä tämä harrastus on luonnollisesti jäänyt tauolle (en malta odottaa, että pääsen palaamaan harrastuksen pariin!!!!). Tässä hieman osviittaa siitä, miten ruokailut ovat vauvan myötä muuttuneet ja mitä/miten meillä nykyisin syödään.

Aamiainen

ENNEN: Rauhallinen hetki Hesaria lukien. Itsetehtyjä avocadotoasteja, jogurtti-marja-mysli-hunajabowleja, smoothieita. Keskustelua tulevan päivän ohjelmasta ja mitä tehdään illalla.

NYT: Nopea banaani heti herättyä. Kunnon aamiainen myöhemmin vauvan aamutoimien jälkeen. Ruoan nopeaa lapiointia, koska vauva ei viihdy kauaa sitterissä. Jos ehtii, keskustelua siitä miten yö meni ja millainen koostumus vauvan kakassa on ollut viime aikoina. 

Lounas

ENNEN: Mukava tauko töistä työkavereiden seurassa jossain keskustan lounaspaikassa. Kevyttä rupattelua ja lounaan nauttimista.

NYT: Mikrossa lämmitettyä (ja mahdollisesti jo uudestaan kylmennyttä) pari päivää vanhaa kotiruokaa. Ruoan nopeaa lapiointia, koska vauva ei viihdy kauaa sitterissä. Voi halutessaan jutella tai laulaa vauvalle.

Välipala

ENNEN: Jotain kivaa läheisestä kahvilasta, esimerkiksi smoothie tai täytetty croissantti. 

NYT: Kylmä kahvi vauvaa kanniskellen.

Päivällinen

ENNEN: Mukava hetki kotona työpäivän jälkeen. Rakkaudella valmistettu ja tuoreilla yrteillä viimeistelty kaunis annos. Keskustellaan työpäivästä ja lyödään lukkoon illan ohjelma – mennäänkö elokuviin, ravintolaan vai katsotaanko vain kotona jokin hyvä elokuva.

NYT: Sama kuin lounas, mutta tällä kertaa pääsee jälleen keskustelemaan aikuisen kanssa esimerkiksi millaisia pukluja on tullut tänään tai kumpi käy ostamassa lisää vaippoja.

Iltapala

ENNEN: Ihana parisuhdehetki sohvalle käpertyneenä ja samalla herkullisia vastapaistettuja crepejä nautiskellen. Kevyttä vitsailua elokuvan katsomisen lomassa.

NYT: Nopeat leivät vauvan iltakiukkujen lomassa. Vauva nukahtaa kahdeksalta, äiti puoli yhdeksältä.

BONUS! Ennen vauvan syntymää en juonut lainkaan kahvia. Nyt en pysty elämään ilman sitä.

– Anonyymi

PS. Seuraa instassa @anonyymivauvablogi

ola-mishchenko-606865-unsplash.jpg

Kommentit (3)
  1. Hehe tämä teksti oli hyvin sarkastisella otteella kirjoitettu eikä täysin vastaa todellisuutta – vaikka välillä kyllä menee näinkin 😀 Mutta älä siis pelkää, kyllä sille parisuhdeajalle ja hyvälle ruoalle sekä viinille löytyy aikaa siellä vauva-arjenkin keskellä. Vaatii toki vähän enemmän suunnittelua, mutta toisaalta on sitten sitäkin spessumpaa ja nautinnollisempaa!

    1. Totta tuo, että osaa varmasti nauttia enemmän kun siihen löytyy aikaa! 🙂 

  2. Voi ei, toivottavasti näin ei tule käymään kun meidän vauva syntyy. Vaikkakin taitaa olla monelle tuttua tuo! 😀

    https://www.lily.fi/blogit/sback

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *