Seventh generation vessamyrkky

Tänään piti hankkia uutta vessanpöntön puhdistukseen soveltuvaa myrkkyä. Koska olen lopen kyllästynyt tuohon pinkin pullon haisevaan sisältöön jolla en saa pyttyä puhtaaksi edes kunnon liotuksella ja hankauksella, olen todella iloinen että se alkaa olla finaalissa.

Pelkällä etikalla ja ruokasoodalla en edelleenkään usko tulevani pytyn siivouksessa toimeen, joten askeleet vei myrkkyhyllylle. Minun pitää tunnustaa olevani sen verran herkistynyt hajuille, että myrkkyhyllyllä pitää asioida nopeasti. Muuten saan aikamoisen päänsäryn.

Jo kaupan ovella oli ensimmäiset mainokset noista Seventh generation tuotteista, joten päätin katsoa löytyykö siltä merkiltä nyt pyttymyrkkyä. Ja näkyi löytyvän. On muuten kohtalaisen kovalla panostuksella tuo merkki nyt rynninyt markkinoille.

Ei taida taivaspaikka aueta vielä tällaisilla valinnoilla joilla korvaan yhden muovipullon toisella muovipullolla, mutta onpahan otettu taas yksi askel kohti ekologisempaa taloudenpitoa. Eräänlaisena onnistumisena tämän päivän kauppareissussa voitanee pitää sitäkin, että muistin varustautua omilla kauppakasseilla!

Testasin muuten viimeksi suihkussa Kreetalta tuomaani oliiviöljysaippuaa, mutta se ei toiminut samalla tavalla kuin normaalisti käytössä ollut saippuani. Hiukset meni todella kurjan tuntuiseksi eikä hoitoaineetkaan tuoneet parannusta. Käytin siinä välissä mieheni tervashamppoota ja sain hiukset taas hallintaa. Seuravalla pesulla palasin tuttuun ja turvalliseen. Harmi vain että käyttämäni pala alkaa uhkaavasti huveta. Pitää alkaa pikkuhiljaa etsimään korvaavaa palashampoota kun ilmiselvää on että palalla ja palalla on väliä.

Kodin myrkyt,kauneusmyrkyt,  kaikkea taitaa pikkuhiljaa saada hieman luonnollisemmassa mallissa ja helposti marketin hyllystä. Hienoa!

koti vastuullisuus ostokset
Kommentit (2)
  1. Jotain hämärää tuossa tuoteperheessä on, hieman liian agressiivista mainontaa jokapaikassa. Viherpesua? Kokemuksesta sen verran että tämä ekona markkinoitava vessamyrkky haisee vielä voimakkaammin kuin tuo pinkin pullon hirvitys! Onneksi löysin vessapommin teko ohjeen!

  2. Olin just tsekkaamassa valmistajan tietoja, koska markkinointi on niin valtaisaa…ja eksyin kokemuksiin. En edes ajatellut ostaa, myyntisloganit veivät uskon. Se, että tuotteen valmistukseen käytetään kasvipohjaisia raaka-aineita, ei kerro mitään ymp.ystävällisyydestä. Vähintäänkin tuoksu-uutteiden tuotanto vie viljelypinta-alaa ruokakasveilta. Parasta, jos niin paljon kuin mahdollista hyödynnettäis teollisuuden sivuvirtoja, Tolua tehdään mäntyöljystä, mutta se on saksalaisen jätin tuote. Täytyy joku päivä ottaa aikaa ja tutkiskella puhdistusaineita. Harmi että valmistajat eivät ole oikein hiffanneet ympäristöasiaa luonnon kannalta hyvällä tavalla. Ecover:in tuotteista löytyi enemmän infoa, kotimaisesta Kiilto-tuoteperheestä löytyy WC puhdistusaine, jossa vaikuttavana aineena maitohappoa. Tosin kaikki hapot kuluttavat hieman myös pöntön lasituspintaa. Riittävän vahva lasitus, helppo pitää puhtaana. Kun puhdistaa säännöllisesti, ei tarvita vahvoja aineita. Mutta jos pytty on todella likainen, Tolu tepsii, mutta myös konetiskiaine 1 rkl (jauhe) pieneen määrään lämmintä vettä liuotettuna on tehokasta, kalkkisaostumat lähtevät happamilla aineilla, etikka-tai sitruunahapolla, ne tarvitsevat vaikutusajan. Jos lika on ollut pitkään, myös lasitus on vahingoittunut ja silloin puntaanapito on haastavaa. Emaliapintaa korjaavat hammastahnat: Olen käyttänyt joskus pesualtaan halkeamaan. Pönttö pitäis tyhjentää ennen, vaahdota ja anna vaikuttaa, toista 2-3 krt. WC pönttö itsessään oli huono keksintö ymp. Kannalta, kaikki mitä sinne laitetaan päätyy osin vesistöihin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *