Tytinäkakkua, eli jigglykakkua

Viimeaikoina olen flunssaa sairastellessani viihdyttänyt itseäni tuijotellen maagisia jigglykakku videoita. Jigglykakut ovat sellaisia Japanilaistyylisiä sienikakkuja jotka paistetaan vesihauteessa ja niihin tulee sellainen huippu kuohkea rakenne. Kun nyt viimein on ensimmäinen päivä kahteen viikkoon että olen kopeutunut töihin, voitanee siis sanoa että olen ehkä jota kuinkin terve. No, flunssa taisi hiipiä korvaan koska korva kipeytyi nyt päivän aikana. En anna sen kuitenkaan pilata iltaani!

Minulle iski sitten hirveä tarve koittaa tehdä kakkua joka jollain tavalla tavoittelisi tällaista jigglykakku teemaa. Varsinkin kanalan omistajalle tällainen kakkuresepti johon kuluu paljon munia, on oiva pelastus käyttää munia muuhunkin kuin koiran ruoksi.

Tutkin eri reseptejä ja päädyin soveltamaan oman version. Kakun paistoin paperilla vuoratussa kakkuvuokassa joka sai uida paiston ajan uunipannussa jonka täytin vedellä.

Tästä versiosta tuli maultaan karvas koska siinä on käytetty 70% tummaa suklaata ja sokeroimatonta kaakaojauhetta. Koko kakkuun on lisätty 75g sokeria.

Ohje

5 munanvalkuaista

5 munankeltuaista

20g kaakaojauhetta, esim vanhouten tai pirkka

75g sokeria

55g vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

50 g kermaa

65g voita

100g vahvaa suklaata

Ripaus suolaa

1.Aloita rasvaamalla kakkuvuoka, vuoraamalla vuoka leivinpaperilla, kaatamalla kuumaa vettä uunipannuun ja esilämmittämällä uuni 125 asteeseen.

2.Erottele munat valkuaisiin ja keltuaisiin.

3.Kiehauta kattilassa voi ja kerma.

4.Siivilöi yhteen astiaan vehnäjauho,kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

5.Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

6. Kaada kiehautettu kerma ja rasva jauhojen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.

7. Lisää 1/3 valkuaisvaahdosta suklaataikinaan.

8. Kaada suklaatikina lopun valkuaisvaahdon sekaan ja sekoita varovasti nostellen taikina tasaiseksi.Olen jopa nähnyt kuinka tämä vaihe tehdään kädellä sekoitellen. Minä käytin nuolijaa.

9. Kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan. Iisää suklaa paloiteltuna tähän väliin ja kaada loppu taikina päälle. Tasoittele taikina tasaiseksi ja koputa vuokaa pari kertaa napakasti pöytää vasten.

10. Paista 1 tunti 125 asteessa vesihauteessa.

11. Ota uunista ja kopauta pari kertaa pöytää vasten. Poista paperit ja nauti!

Tämä kakku oli nyt ensimmäinen kokeilu tällä jiggly eli minulle tytinäkakkulinjalla. Tuotekehittely jatkuu! Tahdon tehdä seuraavaksi sellaisen vaalean version. Tämä suklaakakku tarjosi nautinnon karkkipäivän iltaan. Minä paistoin tämän kakun niin laakeassa vuokassa että se jäi matalaksi. Sopiva vuoka olisi halkaisijltaan joku noin 20cm halkaisijalla oleva kakkuvuoka.

Lisätään vielä loppuun kuva herrasväen ensimmäisestä kurkistuksesta luontoon tälle keväälle. Kuvassa järjestyksessään Nugetti, Lahja, Macho Fantastico sekä Unelma-Untamo. Jokainen kana on muniva kana!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *