Onni

Todennäköisesti kampaajan pesupaikalla tapahtunut dissekaatio oli oikeasti onni onnettomuudessa.

 

STROKEssa vierustoverina ollut venäläinen mies oli myös dissekaation takia osastolla. Yritin toki sulkea korvani tulkin kääntäessä toisen potilaan esimiehelle lääkärin kuvailua tapahtuneesta, mutta verhot petipaikkojemme välissä toivat vain vähän illuusion yksityisyydestä. Kuulin miehen saaneen dissekaation seurauksena pikkuaivoinfarktin ja todennäköisesti vammautuneen loppuiäkseen. Minä sentään sain käydä vessassa ja edessäni oli alun varotoimenpiteiden jälkeen siirto neurologian osastolle. Venäläismies ei lääkärin mukaan kestäisi edes automatkaa kotiinsa.

 

Dissekaatiosta minulle jäi jälkitilana pseudoaneyrusma, S-kirjaimen mallinen kastemato, jota ei voi sijaintinsa takia leikata. Halvausriski on liian suuri. Kaikki on hyvin, kunhan tämä kastematoni pysyy rauhallisena.

 

Mutta takaisin siihen onneen. Ilman dissekaatiota ei oli ollut yhtä sattumalöydöstä.

 

Olin jo puoli vuotta aikaisemmin saanut kuulla sydänultrassa, että aorttaläppäni vuotaa melko viattomasti. Sitä seurailtaisiin kaupunginsairaalassa, mutta syytä huoleen ei pitäisi olla.

 

Paitsi nyt.

 

Magneettikuvassa oli näkynyt poikkeavuus sydämessäni. Nousevan aortan lievä laajentuma. Tämä ei näkyisi sydänlääkärin ultrassa, joten oli todellinen onni onnettomuudessa, että oli todellinen tarve kuvata minut kokonaan. Muuten tuo laajentuma olisi jäänyt löytymättä.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *