Mainioin saitti ja Gotyen uusin

Mira vinkkasi eilen palvelusta nimeltä Ex.fm. Musiikki- ja web-intoilijana kynnykseni uusien verkkopalveluiden käyttöönottoon on hyvinkin matala, etenkin kun bloggaajana uutta, hyvää musiikkia soisi löytyvän vähän sieltä sun täältä.

 

exfm-logo-color630x300.jpg

 

Aiemmista lemppareista We Are Huntedin viikon takainen uudistus meni mielestäni metsään: palvelu näyttää ihan kivalta, mutta toimii nyt raskaammin ja sivustolla navigaatio on aiempaa epäloogisempaa. Parin kivan silmäkarkin varjolla sivusto on karsinut pois kahta isointa vahvuuttaan: yksinkertaisuutta ja intuitiivisuutta. iPad-selailu voisi olla kivempaa, mutta läppärillä kokemus on ainakin pettymys.

The Hype Machinen käyttö on samoin itselläni vähentynyt. Jo aikapäivää sitten tehdyssa uudistuksessa etusivulta poistettiin blogatuimpien artistien tagipilvi, mikä oli mielestäni käsittämätöntä — ja jonka itse vastaavasti halusin heti Rosvoihin mukaan.

Ex.fm päihittää kuitenkin kaikki kilpailijansa mennen tullen. Sivustolle rekisteröityminen FB-tunnareilla on simppeliä ja käyttö äärimmäisen intuitiivista. Uuden musiikin selailuun löytyy useita eri tapoja ja sivustolla musiikin kuuntelu on katkeamatonta. Hyviä ideoita, loistava toteutus.

Lisäksi Ex.fm tarjoaa Chrome-selaajille näppärän selainlisäosan, jolla musiikkiblogien tarjonnan läpikäynti ns. paikan päällä on entistä helpompaa — ja lisäksi iPhone-appin, jota en ole vielä edes ehtinyt kokeilemaan. Spotifyn mainostuubasta ei ole tietoakaan. Sokerina pohjalla kuuntelut vielä linkittyvät Last.fm:ään!

Kokonaisia albumeita palvelusta on vaikeampi löytää, mutta uusia poimintoja ja pienbändejä rakastavalle sivusto on aarreaitta, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Minut löytää täältä, viikon levypoiminnan — eli Gotyen lupaavan uutuslevy Making Mirrorsin voi puolestaan kuunnella jo altakin.

 

kulttuuri suosittelen musiikki tyo
Kommentit (2)
  1. Eipä kestä!

    Kova biisi on, ja olen yhä hämmentynyt siitä kuinka tajuttoman isoksi jutuksi se on yhtäkkiä noussut. Eroaminen on kurjaa — mutta tämä biisin kuvittelisin tosiaan toimivan siinäkin yhteydessä. Itsellä ainakin nosti paljon asioita mieleen.

    Ja hieno video, kyllä vain!

  2. kiitos tästä vinkistä!
    gotyen somebody that i used to know on kyllä ollut koko syksyn tehosoitossa 🙂 nimim, just eronnu (hah)
    mut on se vaan hieno biisi ja videokin on aika magee.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *