Ladataan...
Baby Dreams

Blogi on ollut hiljainen, pahoittelut siitä. Tuntuu, että kaikki asiat tämän vauvaprojektin kannalta ovat menneet viime aikoina pieleen, eikä ole tehnyt mieli edes avata blogia. Paljon on kuitenkin kerrottavaa, ja ajattelin kirjoittaa tarkempia postauksia lähiaikoina, nyt vain tiivistetysti, mitä kuuluu.

Viimeksi kerroin, että olimme varanneet Suomeen ajan inseminaatioon. Menimme muistaakseni kp4 päivänä lääkärille, minulle tehtiin perusultra ja mieheltä otettiin HIV- ja hepatiittikokeet (jotka lain mukaan pitää ottaa ennen inseminaatiota). Kaikki näytti hyvältä ja sain ohjeeksi pistää kp 5 päivästä alkaen 50 IU:ta Gonal F-injektionestettä, jonka tarkoituksena on siis kypsyttää follikkeleja. Kp10 minulla oli seuraava ultra, jossa oli tarkoituna katsoa, miten follikkelit olivat reagoineet pistoshoitoon. Tässä kaikki meni sitten pieleen, nimittäin minulla oli kasvamassa kolme suurta follikkelia oikeassa munasarjassa. Annostus oli ollut liian iso minulle. Lääkäri ei suostunut tekemään inseminaatiota, sillä kolmoisriski oli olemassa. Hän myös suositteli kondomin käyttöä/yhdynnästä pidättäytymistä muutamana seuraavana päivänä. 

No, koska kolmoisriski on ihan älyttömän pieni, emme käyttäneet kondomia vaan harjoitimme ns. kotiyhdyntää seuraavina päivinä. Pistin Pregnyl-irroituspiikin kp11 ja siitä laskettuna viidentenä päivänä aloitin Terolut-kuurin, 1 tabletti kymmenen päivän ajan. Viime kierroissahan minulla oli käytössä lyhyen luteaalivaiheen takia Lugestron-keltarauhashormoni. Se oli kuitenkin liian tehoton, sillä menkat alkoivat läpi. Lääkäri päätti kokeilla Terolutia, jos se olisi minulla tehokkaampi. No, eihän se tietenkään ollut, vaan menkat alkoivat dpo9 päivänä. Luteaalivaihe jäi huiman 8 päivän pituiseksi. 

Eli kaiken kaikkiaan fiilis viime kierron yrityksen suhteen oli älyttömän huono. Maksoimme näistä kahdesta "turhasta" ultrasta 350€ ja lääkkeistä n. 150€. No sellaista se varmaan välillä on. Sain reseptin viiteen pakettiin Terolutia, jotka otin kaikki tänne ulkomaille mukaan. Ehkä kokeilen ensi kierrossa noita Terolutteja tupla-annostuksella. Masentavaa, kun mikään keltarauhashormoni ei näytä minulla toimivan.

Nyt on menossa kp10 ja tänään alkoi taas rusehtava tiputteluvuoto. Tämä tiputteluvuoto on nyt jatkunut jo melkein puoli vuotta joka kierrossa, aina kp10-kp12 välillä. Ovulaatiovuotoakaan tämä ei voi olla, sillä ovuloin vasta kp14-kp15 tienoilla. Outoa. Lääkärikään ei osannut sanoa tähän mitään, kaikki näytti ultrassa hyvältä.

Yritän nyt piristyä tästä taas, ehkä tupla-annostus Terolutia toimii. Peukut pystyyn! Ajattelin kirjoittaa tarkemmin vielä noista lääkkeistä (Gonal F, Pregnyl ja Terolut) seuraavissa postauksissa. :) 

Ladataan...
Baby Dreams

Tänne ei kuulu mitenkään hyvää vauvaprojektin kannalta. Toinen Lugestron-kuuri meni pieleen, sillä menkat alkoivat normaalisti kp 25 lääkkeistä huolimatta. Eli kierto jäi siihen tuttuun 24-päivään. Nyt on menossa yk 15 ja kp 11, eli ovulaatio lähestyy piakkoin. Minulla on vielä jäljellä Lugestroneja n. 25 kappaletta, joten vielä yksi kierto mennää noilla. Otan isomman annoksen (eli 3 tablettia kahden sijasta) kp23 ->, jotta menkat eivät käynnistyisi ennen kuurin lopettamista. 

Tosiaan fiilikset vauvaprojektin suhteen ovat olleet ahdistuneet, siksi blogiakaan ei ole tehnyt mieli kirjoittaa tai selata muita blogeja. Onneksi kuitenkin pystyn sulkemaan tämän vauva-asian pois mielestä, jolloin pystyn olemaan ihan iloinen oma itseni. Kuitenkin ahdistus valtaa mielen aina kun jotain vauvaan liittyvää kuulee tai miettii. Nään mieheni siskon vauvan parin viikon päästä, ahdistaa jo etukäteen. Myös yksi ystäväpariskuntamme yrittää lasta, ja ahdistaa sekin, että jos kuulemme taas pian vauvauutisia. Miehelläni on paljon parempi suhtautuminen tähän asiaan, hänen mielestään meidän tulee keskittyä vain meihin eikä välittää muista. Tottahan se on, ettei muiden onni ole millään lailla meiltä pois. 

Ahdistusta lisää se, että tutkailin Amerikan lapsettomuushoitojen hinnastoa. Yksi koeputkihedelmöitys maksaa täällä keskimäärin 12 000$ (hieman yli 10 000€). Aivan järkyttävää!! Meidän vakuutus kattaa raskauden kulut ja synnytyksen, mutta ei lapsettomuushoitoja. Suomessa yksityisellä hinnat ovat n. 2000-3000€. Todella iso ero. Me olemme valmiita maksamaan lapsettomuushoidoista, mutta emme ehkä kuitenkaan noin paljon. 

Vaihtoehdoksi jää siis hoidot Suomessa. Mikä on tietenkin todella vaikeaa, kun asumme täällä Jenkeissä. Olemme kuitenkin elokuun puolessa välissä Suomessa, minä yli kolme viikkoa ja mies kaksi ja puoli. Kierto osuu todella hyvin tälle jaksolle. Soitin tänään klinkalle Suomeen ja pyysin lääkärin puhelinkonsultaatiota. Lääkäri soitti heti 10 minuutin päästä ja selitin tilanteemme. Päädyimme siihen, että teemme lääkkeillä tuetun inseminaation elokuussa ollessamme Suomessa. 

Varasimme jo ajan heti siihen, kun mies saapuu Suomeen. Tällöin minulla on kp 5, jos lugestronit eivät tepsi. Jos tepsivät, tähtään siihen, että tuolloin olisi noin kp 3, mikä olisi lääkärin mielestä ihanteellinen. Ilmeisesti saan tällöin reseptin hormooniin, jolla kypsytetään munasolua. Tätä piikitetään vatsaan. Munasolun kypsymistä seurataan kai kaksi kertaa ultralla. Ovulaatio tehdään myös lääkkeellisesti ja sitten inseminaatio. Tämän jälkeen kiertoa tuetaan keltarauhashormoneilla. Tämä on oma ymmärrykseni asiasta, aivan täysin selvillä en tästä prosessista vielä ole. Miehelle pitää myös tehdä ainakin HIV ja jotain muita testejä ennen inseminaatiota, ilmeisesti laki vaatii nämä testit.

Tosiaan lääkäriaika on jo 2,5 viikon päästä, jännittävää. Toisaalta kovinkaan toiveikas en ole, inseminaatio ei kuitenkaan ole kovin tehokas. Lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että meidän kannattaa ehdottomasti yrittää lääketehostetulla inseminaatiolla, sillä olemme niin nuoria ja mitään selvää vikaa ei ole, paitsi korkeintaan minun hieman lyhyet/ongelmalliset kierrot. Ja tähän kuulemma juuri lääkkeillä tehostettu kierto voisi olla ratkaisu. Toivotaan parasta! 

Ladataan...
Baby Dreams

Heippa! Viime viikolla alkoi YK 14 ja ensimmäinen Lugestron kuuri on nyt takana. Menkat alkoivat melkein saman tien kuurin lopettamisen jälkeen, otin viimeisen tabletin maanataiaamuna ja jo tiistaiaamuna alkoivat menkat. Menkat olisivat siis alkaneet, jos olisin unohtanut ottaa yhdenkin tabletin. Mitä netistä olen lukenut, niin monella alkaa menkat vasta 2-3 päivän päästä lopettamisen jälkeen. Hieman mietityttää, onkohan annos tarpeeksi suuri minulle. Mutta toisaalta lääkkeet kyllä pitävät menkat poissa. Pitää vaan olla huolellinen, etten unohda yhtäkään tablettia. Lugestronin ansiosta edellinen kiertoni oli 28 päivää, luteaalivaihe taisi olla 13 päivää, eli pitäisi olla ihan riittävä. 

Pidin muuten näistä Lugestroneista nenemmän kuin Lutinuksista. Tabletti oli pienempi kuin Lutinus-tabletti ja myös vuoto oli vähäisempää. Edes pikkuhousunsuojaa ei välttämättä tarvinnut. Muuten lääkkeissä ei ollut mielestäni oikein eroa, tosin Lugestron-paketissa ei ollut asetinta, mikä Lutinus-paketista löytyi. Menkat olivat muuten taas aika kamalat, kuten myös Lutinus-kuurin jälkeen. Huomattavasti normaalia runsaammat ja päivän pidemmät. Myös menkkakivut olivat kovemmat. 

Täällä elellään nyt kp 10, eli reilun viikon päästä pääsen taas aloittamaan kuurin. Kaksi kuuria Lugestornia vielä jäljellä, peukut pystyyn! :)

Pages