Vauvamahan kanssa Tukholmassa

The Baby Show

Hei, kaikki! Kohta alkaa tämäkin viikko olla voiton puolella, ja ainakin minulla on ollut mukavan rento viikko. Viikonloppuna olin Tukholmassa perheeni kanssa, ja pärjäsin vauvamahani kanssa yllättävän hyvin!

Lähdimme reissuun perjantaina iltalaivalla, josta poistuimme Tukholman aamuun aivan liian aikaisin, vaikka aurinko kyllä helli meitä jo laivan aamupalalla. Pieni kommellus sattui jo heti alkuun, sillä menimme väärään hotelliin aluksi! Lopulta saimme tavarat oikean hotellin säilytykseen, ja lähdimme kuluttamaan aamun hiljaisia tunteja vanhan kaupungin idyllisille kujille. Saimme otettua hyvin turistikuvia kuninkaanlinnan ympäristössä, kun turistilaumat eivät vielä olleet heränneet. Hiukan ehti väsymys ja kärsimys hiipiä meihin kaikkiin ennen kuin kaupat aukesivat, jonka jälkeen pyörimmekin pakollisella kauppakierroksella, kunnes pääsimme hotellihuoneisiimme. Voi, luoja, miten väsyneitä olimme kaikki iltapäivällä, ja itse kukin meistä otti aika ison lepohetken huoneen ihanan pehmeässä sängyssä!

Lauantai-iltana kävimme syömässä vähän paremmin, ja onnistuimme oikeasti löytämään paikallisten suosiman ja kohtuuhintaisen ravintolan Tuholman ydinkeskustasta. En olisi uskonut! Sunnuntaiaamun otimme rennosti, ja menimme päivällä käymään kuninkaanlinnan Livrustkammarenissa, jossa on ilmaisella sisäänpääsyllä esillä historiallista puvustoa, kulkuneuvoja ja erilaista esineistöä Ruotsin hovin menneiltä vuosisadoilta. Mieheni kävi myös tyhjentämässä hyllyjä yhdessä erikoiskirjakaupassa, josta kirjoitan vielä tuonne The Variety Show'n puolelle suosituspostauksen. Muuten lähinnä keskityimme nauttimaan hyvästä ruoasta ja lämpimästä ilmasta, kunnes oli illalla aika lähteä iltalaivalla kohti Turkua. Maanantaiaamuna olimme kohtuullisen poikki, mutta kaikki pääsivät hyvillä mielin kotiin pienen irtioton jälkeen.

Ai, miten se vauvamaha? Hyvin pärjäsimme molemmat! Pikkuveljeni tosin aloitti mairittelevasti reissun tultuaan meidän ovesta sisään ja toteamalla mahani olevan jo todella iso! Koska minun on ollut verrattain tai jopa erinomaisen helppo olla kasvavan mahani kanssa, olen jotenkin tuudittautunut siihen uskoon, että eihän se nyt niin iso ole vielä, onhan tässä vielä kaksi kuukautta laskettuun aikaan. Reissussa otetuista valokuvista ja vaatekauppojen lukuisista peileistä tajusin kyllä itsekin olevani jo sillä 'hillitön pötsi' -osastolla, jota kälyni mietti jo pari kuukautta sitten!

Suurin käytännön ongelma on tällä hetkellä turpoavat jalat ja kädet, ja varustauduinkin viikonloppureissuun käymällä lähtöpäivänä ostamassa sisäsiistit lenkkarit, joissa on vähän tilaa raskausjaloille. Ihanat lenkkarit! Sormuksia en reissussakaan käyttänyt paljoa, koska ne täytyisi kuitenkin ottaa saippualla tai rasvalla pois jossain vaiheessa päivää varotoimenpiteenä. Turvotus pysyi kuitenkin rajoissa, kunhan muistin levätä välillä ja nostaa jalkoja sängyn päälle ja juoda tarpeeksi vettä. Tukholmassa olikin ihanan lämmin kesäpäivä, joten vettä tuli litkittyä joka tilaisuuden tullen, mutta silti pieni kuivuminen vaivasi meitä kaikkia. 

Me kaikki hämmästelimme reissun lopuksi, kuinka hienosti minä 8. kuukaudella raskaana jaksoin reissussa aivan yhtä hyvin kuin kaikki muutkin! Jaksoin lenkkareideni ansiosta kävellä hyvin, ja ainoastaan perus reissuväsymys iski minuun muiden ohella. Aika mieletöntä! Olin jo miettinyt etukäteen mahdollisia lepokeinoja, mutta niitä ei hirveästi onneksi tarvinnut. Varsinkin isäni huolehti hellyyttävästi muutamaankin otteeseen, että pääsin varmasti istumaan, ja usein otin miehestäni tukea mukulakivikaduilla. Yhdessä mäessä otin 18-vuotiaan pikkuveljeni käsikynkästä kiinni itsepäisen tasapainoaistini vuoksi, ja myöhemmin sekä veljeni että äitini kertoivat muiden ihmisten selvästi ihmetelleen, että onko noin nuorella miehellä raskaana oleva tyttöystävä!

Oli ihanaa olla perheen kanssa reissussa, ja tämä oli juuri sopiva hengähdyshetki meillekin muuttosäätämisen keskellä. Pikkuveljeni sai useamman kerran kokeilla, kuinka bebe potki masussani, ja juttelin jälleen äitini kanssa paljon vauvajuttuja reissun aikana. Mieheni kanssa hempeilimme tämän reissun olevan beben ensimmäinen ulkomaanmatka, ja ostimmekin muutaman pienen vaatteen muistoksi reissusta. Khulttuuriakin tuli harrastettua ihan vahingossa, kun pyörimme Tukholman ydinkeskustan Euroviisu-tunnelmissa!

Tänään lähden edustamaan blogejani PING Helsinki -sisällöntuotantotapahtumaan, josta voi lukea enemmän The Variety Show -blogini puolelta. Reissun jälkeen voisin tarinoida vähän äitiyspakkauksesta, jonka noudimme Matkahuollosta juuri ennen viikonlopun reissua!

 

 

 

 

Kuvat: The Baby Show. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.