Ladataan...
Beauty by Ida M

 

Tämä parin viikon takainen silmämeikki muistuttaa mielestäni epäilyttävän paljon riikinkukon sulkien väritystä, eikö teistäkin? Violetinruskean kanssa tuo ChanelinIllusion D'Ombre luomiväri sävyssä "Griffith green" toimii todella kivasti. Luomivärissä on mukavan moussemainen koostumus, joka levittyy mukavasti luomelle ja pysyy todella pitkään! Tämän päälle pystyisi vielä tuputtelemaan esimerkiksi jotakin glitterimäistä pigmenttiä kunnon wow- efektin saamiseksi. 

Erityisen hyvä kombo tuo violetinruskea sekä vihreä luomilla on vihertäville silmille. Vihreys nousee kauniisti esille tällaisessa silmämeikissä. Jos ei ole tottunut ihan näin vahvaan silmämeikkiin, voi vihreyttä korostaa esimerkiksi vain tuolla mauvensävyisellä rajausvärillä (kuvissa Jeffree Starin velour liquid lipstick sävyssä Delicious). Noista Jeffreen punista pitäisi melkein tehdä ihan oma postauksensa, sen verran paljon niistä on täällä puhetta! 

 

 

Ladataan...
Beauty by Ida M

 

Nyt ollaan jännän äärellä! Nimittäin Tarten peitevoiteen kilpailijaksi kehutun peitevoiteen äärellä! Tilasin Make up revolutionin Conceal & Define- peitevoiteet testaukseen ihan täysin mainonnan uhrina. Meikkikanavia Youtubessa- seurailleena tämä tuote on noussut valehtelematta jokaisessa vähintään kerran viimeaikoina esille, joten eihän tässä voinut muuta kuin kokeilla itse. Erityisesti nyt kuin viimeksi hehkuttaneeni Estee Lauderin Double wear- peitevoiteeni alkaa tehdä loppuaan eikä sitä hieman kalliimman hinnan takia raaski ihan tuosta noin vaan lähteä Sokokselta hakemaan, halusin katsoa olisiko tästä sille päihittäjää. Tilasin nämä Cocopandalta muistaakseni silloin +5€ hintaan. Tilasin heti kaksin kappalein, sen verran luottavaisin mielin olin liikkeellä ja halusin ettei heti tarvitse lähteä tilaamaan täydennystä. 

Peitevoide putilo sisältää 4g tuotetta. Sitä ei ole testattu eläimillä ja tuotteessa ei ole mielestäni tuoksua laisinkaan (tuoksuu ns. meikiltä, ei juuri miltään). Sävyvalikoima on laaja, tilasin itselleni yhden vaaleimmista sävyistä, eli C1. Aplikaattori on ehkä tottumaani hieman kömpelömpi ja paksumpi, mutta ei aiheuttanut mitään vaikeuksia tuotteen levittämisessä. 

Tein pienen testauksen kasvoille, joihin lisäsin vain The Ordinaryn seerumimeikkivoiteen ja sen päälle tuon peitevoiteen.

Vasemmalla pelkkä meikkivoide, oikealla myös peitevoide (ilman puuteria). Peitevoide kirkastaa hyvin silmänalusia ja tuo valoa kasvoille. Kuvissa valo osuu ihan inasen eri kulmasta, mikä tuo pienen sävy eron kasvojen iholle, muttei anneta sen häiritä. Peitevoide on koostumukseltaan suht juoksevaa, helposti levittyvää ja kermaista. Ei keräänny erityisen paljon juonteisiin ja kestää hyvin koko päivän. Sanoisin että tässä alkaa olla jo hinta-laatu-suhde erityisen kohdillaan. Itselläni ei ole Tarten peitevoiteesta minkäänlaista kokemusta, mutta jos on uskomista maailmanluokan youtubesensaatioihin tämän pitäisi olla todella hyvä korvaaja kyseiselle tuotteelle. 

Joko olette testailleet kyseistä peitevoidetta? Onko Make up revolutionin tuotteet muuten tuttuja? 

Ladataan...
Beauty by Ida M

Parvekkeen ihanista violeteista syyskukista inspiroituneena päätin näyttää teille toissaviikon violetinsävyisen mutta tälläkertaa hieman kimaltavamman silmämeikin. Löysin meikkikokoelmistani Barry M:n tuhottoman vanhat irtoluomivärit (tuollaiset pigmenttipurnukat) ja huomasin niissä olevan tuollaisen kylmän vaaleanpunaisen sävyisen luomivärin, joka näkyy tässä luomilla. Tilailin näitä oikeasti varmaan 6 vuotta sitten Nelly.comilta, missä vielä silloin myytiin Barry M:ää. Osa sävyistä on lähtenyt eteenpäin tai roskikseen (ovathan jo aika ikääntyneitä) mutta muutamat säästin itselleni juuri tällaisia tarpeita varten. Vastaavanlaisia pigmenttijauheita löytyy nykyään merkiltä jos toiselta, esimerkiksi Nyxiltä saa laajan valikoiman erilaisia pigmenttejä, jotka eivät ole hinnalla pilattuja. Näillä saa upeasti tuotua näyttävyyttä simppeliinkin meikkiin. 

 

Silmät:

Nyx Ultimate Warm neutrals- luomiväripaletti

Barry M Loose eye shadow (sävyä en tiedä, se on kulunut purkista)

Jeffree Star Velour liquid lipstick sävyssä "Delicious" eyelinerina

Lancome Hypnose Doll eyes ripsari

 

Huulet:

Jeffree Star Velour liquid lipstick sävyssä "Birthday suit"

 

Kulmat: 

Anastasia Beverlyhills Dip brow pomade sävyssä "Dark brown"

Nyx Tinted brow mascara sävyssä "Brunette"

 

Meikkipohja:

Lumene Blur meikkivoide sävyssä 2.

Nyx HD puuteri

Nyx High definiton blush sävyssä Taupe

Max factor Creme bronzer sävyssä "Bronze"

Ladataan...
Beauty by Ida M

Luumunvioletti, mauve, violetinruskea... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Viimevuonna hypetettiin mauvensävyjä hiusväreissä, tätä sävyä näkee edelleen suhteellisen paljon tänävuonna. Erityisen rakastunut tähän sävyyn olen kuitenkin silmämeikissä. Niin pehmeän murretut violetin sävyt kuin intensiivisemmätkin luumunvioletit ovat erityisen ihania tänäsyksynä! En meinaa saada siitä millään tarpeekseni. Erityisen hyvin violetinruskeat toimivat vihreäsilmäisillä. Omissa silmissäni on häivähdys vihertävyyttä, joka korostuu erityisen hyvin violetin sävyillä leikittäess.Tässä meikissä käytin sävyjä suhteellisen hillitysti ja violettisuutta on vain pieni ripaus ruskean joukossa. Erityisesti pidän tämän tyylisissä kokonaisuuksissa hempeän sävyisestä rajauksesta, joka tarpeeksi terävöittää katseen muttei tee meikistä liian raskasta silmille. Viimeaikainen suosikkini näissä rajauksissa on ollut ehdottomasti Jeffree Starin velour liquid lipstick sävyssä Delicious, joka on ihanan ruskeanvioletti sävy. Huulilla tätä en ole kamalsti vielä testaillut, uskon että tämä toimii syksyn pidentyessä niinkin erityisen hyvin. 

Murrettu vadelmanpunainen huulissa on ollut punaisista yksi suosikkini näin alkusyksystä. Kun haluan meikkiin jotakin muuta kuin nudepunan, valitsen helposti vadelman. Se on näyttävä, mutta murrettu sävy tekee siitä mielestäni sopivasti arkisemman ja ihonsävylleni armollisemman kuin esimerkiksi vaikkapa viininpunainen (jota kyllä rokkaan kaikesta huolimatta lähes joka syksy). 

Ladataan...
Beauty by Ida M

Kauneusvloggaajat ovat kuljettaneet Suomenkin rannikoille suihkimisbuumin, jossa suihkutellaan kasvoille meikin jälkeen kiinnityssuihketta. Aikaisempina vuosina vastaavanlaisen efektin riitti tuomaan puuteri, joka kiinnittää meikkipohjan paikoilleen ja ehkäisee rasvan nousemisen iholta meikin pinnalle pitkin päivää. Viimeaikoina erilaiset kiinnityssuihkeet ovat kuitenkin osa varmasti jokaista meikkibrändiä ja suihkeita saa jopa useaa erilaista erilaisille ihotyypeille. Villityksestä innostuttuani testasin myös itse muutamia suihkeita. 

Meikkaan ehkä keskimääräistä vahvemmin jopa arkena ja iholleni nousee helposti päivän myötä rasvaa- niin meikatulle kuin meikkaamattomallekin iholle. Kiinnityssuihkeiden käytön aloitettuani en ole huomannut mitään mullistavaa eroa meikin pysyvyydessä, sillä olen löytänyt itselleni sopivat meikkivoiteet ja puuterit. Tietyissä tilanteissa nämä suihkeet kuitenkin ovat todella tarpeen ja siksi minulta löytyy niitä aina vähintään yksi.

Viimeaikainen suosikkini meikin kiinnitykseen on ollut tuo Gerard cosmeticsin Slay all day- setting spray. Tätä löytyy eri tuoksuisina, joka tuo oman mukavuutensa suihkautteluun. Tämä sisältää myös mentholia, joka viilentää kasvoja ja on erityisen hyvä ominaisuus kesällä tai jos muuten iho helposti tuntuu tunkkaiselta päivän aikana. Tuotteen tarkoitus on tasapainoittaa ihoa, hillitä talineritystä ja näin hillitä kasvojen kiiltelyä. 

Macin Fix+- suihke on mielestäni toiminut parhaiten meikin alla tai metallisten luomivärien kanssa käytettävänä. Suihke lähtee pullosta melkoisen äkäisesti, mikä ei tunnu meikin päälle räittynä kovin miellyttävältä. Tässä on kuitenkin ihana tuoksu ja näitäkin on tullut markkinoille erituoksuisina, joten pidän tätä siitä huolimatta hyvänä tuotteena meikin raikastamiseen. Tuote ei nimensä mukaisesti niinkään kiinnitä meikkiä, vaan enemmänkin tätä voisi käyttää meikin korjaukseen ja raikastamiseen sekä luomivärien ja korostuspuutereiden intensiivisyyden luomiseen. 

Urban Decayn jo kulttituotteeksi nimetty All nigher- kiinnityssuihke on uusi kokoelmassani. Kaksi edellistä tekevät loppuaan, joten nappasin Sokoksen Kutsu kauneuteen- päiviltä tämän tarjouksesta. Olen testannut tätä aikaisemmin miniversiona pari vuotta sitten Prahan reissulla. Tämä pitää meikin paikoillaan ja suihke on miellyttävän hienojakoinen. Tuoksu ei ehkä ole kaikista paras omaan nenääni, ehkä jopa sellainen "tuoksuton tuoksu", mutta muuten tässä on kaikki kohdallaan. 

 

Kiinnityssuihkeita voit siis meikin kiinnittämisen lisäksi käyttää

  • luomivärisävyjen kirkastamiseen ja vahvistamiseen: suihkauta kiinnityssuihketta siveltimeen ja saat metallisävyistä intensiivisempiä ja hienojakoiset luomivärit paremmin kiinnittymään luomelle
  • meikin alla: useat kiinnityssuihkeet sisältävät ihoa hoitavia ominaisuuksia ja antavat hyvän kiinnityspohjan meikille.
  • korostuspuuterien vahvistamiseen: kun haluat todella näyttävän kiillon, suihki kiinnityssuihketta meikkisiveltimelle ennen korostustuotteen lisäämistä.
  • Kasvojen ihon virkistämiseen esimerkiksi työpäivän aikana tai kuumana kesäpäivänä

 

Ladataan...

Ladataan...
Beauty by Ida M

Kasvojen puhdistuksessa kasvojen ihon kuorinta on kohtuullisen suuressa merkityksessä. Ihomme altistuu päivittäin erilaisille ilmansaasteille, meikeille ja epäpuhtauksille, jotka on syytä puhdistaa iholta huolellisesti. Yleispuhdistuksen lisäksi syväpuhdistavat kuorinnat ja -naamiot toimivat osana ihonpuhdistuksen kokonaisuutta. Ihon kuorinnassa ollaan kehitytty viimevuosina suunnattomasti ja ihonhoito on noussut jopa jonkinlaiseksi trendiksi niin naisten kuin miestenkin keskuudessa. Enää ei käydä pari kertaa vuodessa puhdistuttamassa iho kosmetologilla vaan ihoa hoidetaan asianmukaisilla tuotteilla kotona, joskus jopa yhtä hyvin lopputuloksin. 

Perinteinen geelimäinen kuorinta, josta löytyy erilaisia rakeita (mikromuovia hyi!) on ollut monelle se ensimmäinen kasvokuorinnan muoto. Kuorinnoissa on käytetty paljon tätä kuuluisaa mikromuoviraetta, joka on siis konkreettisesti pientä muovia joka ei tänä päivänä ole monessakaan muodossa paras kasvokuorinnan vaihtoehto. Muistan kuitenkin jo nuorempana käyttäneeni Yver Rocherilta jotakin kermaista, persikalta tuoksuvaa kuorintaa jossa oli hieman liiankin kovakouraisesti persikan pähkinästä silvottuja palasia. 

 

Tällä hetkellä kasvokuorintakokoelmaani ei kuulu yhtäkään rakeellista kuorintaa. En koe rakeiden puhdistavan ihoa haluamallani tavalla. Parhaita kuorintoja ovat olleet savinaamiot/-kuorinnat sekä happokuorinnat. Näistä olen saanut avun helposti näppylöille taipuvaiselle iholleni. Kuorin ihoni n. 2 kertaa viikossa (jos vain suinkin muistan) joillakin näistä kuorinnoista. The Ordinaryn AHA 30% + BHA 2% peeling solution on happokuorinta, joka puhdistaa ihon todella tehokkaasti. Hedelmä- ja salisyylihappojen yhdistelmä puhdistaa kuorii ihon tehokkaasti ja poistaa ihohuokosista talia ja epäpuhtauksia. Tällä kombolla pystytään häivyttämään juonteita ja laajentuneita huokosia sekä kirkastamaan ihoa. Tuote on vegaaninen eikä sitä ole testattu eläimillä. Hinta on todella huokea, verkkokaupasta riippuen 6-9€ väliin sijoittuva. Pieni pipettipullo on todella riittoisa. 

Vastaavanlainen happokuorinta on myös tuo The Body shopin Vitamin C glow-revealing liquid peel, joka puhdistaa ihon pinnan epäpuhtauksista. Tuote sisältää camucamu marjauutetta, jossa on runsaasti C-vitamiinia sekä eettisesti tuotettua hunajaa. Tästä jää miellyttävän kosteutettu ja pehmeä tunne kasvoille, eikä tuote ole yhtä tuju kuin The Ordinaryn happokuorinta. Tätä suositellaan käytettäväksi 2-3 kertaa viikossa, joten kyse ei voi ollakaan liian kuorivasta tuotteesta. Tällä saa sen täydellisen kuulaan ihon! Hinta Suomen The Body shopeissa 25,90€. 

Savinaamiot ovat olleet kauan suosikkejani. Moni ehkä muistaa hehkutukseni Lushin Dark angelista? Ihana hiiltä sisältävä, rakeinen koostumus sai ihon tuntumaan syväpuhdistetulta. Hieman vastaavanlaisen tunteen jättää Philosophyn Exfoliating Clay mask, josta kirjoitinkin muutama viikko sitten. Naamion kuivuttua iho kuoritaan pyörivin liikkein ja iho tuntuu todella puhdistetulta ja ihohuokoset pienemmiltä. Tätä ei kuitenkaan taida enää valitettavasti saada markkinoilta, jollei löydä tätä alennuksista jostakin. Suosittelen siis vastaavanlaista efektiä hakiessa tutustumaan tuohon Lushin Dark Angeliin! 

 

Ehdoton suosikkini kaikista kasvovesistä on tuo Pixin Glow tonic. Glykolihappoa sisältävä kuoriva kasvovesi sopii parhaimmillaan päivittäiseen käyttöön. Itse aloitin tuon käytön sekaihollani kolmesti viikossa ja tunsinkin ensimmäisillä käyttökerroilla pientä kihelmöintiä iholla. Nykyään pystyn käyttämään tätä päivittäin, mutta pyrin käyttämään tätä vaihtelevasti ihon tarpeista riippuen. Talvella kun iho on kuiva, ei sitä kannata kuoria ihan päivittäin edes kasvovedellä. Iltaisin noin joka toinen päivä riittää, jos iho tuntuu illalla rasvaiselta. Purkki on todella riittoisa, omani on ollut käytössä puolivuotta ja vetelee vasta nyt viimeisiään (kuvassa jo täydennyspurkki). Tätä saa alle 30€ hintaan mm. Kicksin verkkokaupasta sekä Eleveniltä. Tämä on todella usein tarjouksessa (esimerkiksi nyt Kicksissä -20%!). 

Vaikka helposti tekee mieli kuluttaa ihokuorintoja useasti viikossa ja hemmotella ja puhdistaa liiankin usein, kannattaa muistaa että ihoa ei tarvitse ylihoitaa. Ihon tarpeet oppii tuntemaan. Kun iholta puskee rasvaa, se on hyvä puhdistaa. Myös rasvoittuva iho tarvitsee kosteutusta, joten varsinkin kuorintojen jälkeen on hyvä yhdistää kosteuttava naamio ja huolellinen rasvaus, jotta iho ei ala puskemaan näppylöitä liiallisen kuivuuden takia. Muistakaa myös noudattaa tuotteen käyttöohjeita ja tarvittaessa vähentää vaikutusaikoja, jos et ole varma sopiiko tuote sinulle! Erityisesti happokuorintojen kanssa kannattaa olla aluksi varovainen, ettei saa ihoärsytystä. 

 

Pages