Ladataan...
Beauty by Ida M

On toisen halloweenmeikin vuoro! Muistatteko kun David Quetta julkaisi kappaleen She wolf? Rakastuin silloin siihen biisiin tulisesti ja edelleen sen kuullessani muistelen sen nostattamia tuntemuksia ja muistoja menneisyydestä. Loin toiseksi halloweenmeikiksi ihmissuden, tosin hieman naismaisen version siitä eikä juurikaan pelottavan. Halusin tehdä tästä mahdollisimman eläimellisen ilman että on vaikeuksia huomata meikin alla olevaa femiinisyyttä. Tekoripset ja piilolinssit kuuluvat tähän meikkiin vahvana osana kokonaisuutta, joten niistä ei saa luopua. Kuvissa tosin keltaiset silmät on muokatut, sillä piilolinssejä ei löytynyt lähistöltä. 

Olen vahvasti koiraihminen. En ole koskaan oikein välittänyt kissoista. En koe kuitenkaan olevani kissavihaaja, tiedän että on olemassa myös söpöjä kissoja ja pennuthan on aivan eriasia kuin aikuiset kissat. En vain saa kissoista samanlaista aaw- efektiä kuin koirista. Lapsuudessani naapurissa asui tyttö kenellä oli paljon kissoja. Olin tottunut sukulaisten ja tuttujen koiriin ja niiden käsittelyyn, joten lähestyin kissoja aina samalla tavalla kuin koiria. Me ei vain kissojen kanssa tultu toimeen. Olisin halunnut rapsutella ja silitellä mutta sain aina kynnestä tai hampaasta ja aloin lopun viimein vähän pelkäämään kissoja. Ne ovat liian arvaamattomia ja hankalia miellyttää. Aikuisiällä kissojen kohtaaminen on jäänyt vähälle, joten lievää kissapelkoani ei juurikaan olla selätetty. Ehkäpä tästä syystä valitsin meikkiin mieluummin ihmissuhden kuin vaikkapa kissanaisen!

 

 

Ladataan...
Beauty by Ida M

Rakastan mattahuulipunia. Oikeastaan meikkivalikoimassani noin 95% huulipunista on mattaisia. Kesällä innostuin huulikiilloista, vaikka niitä tuli käytettyä lähinnä kevyen meikin päivinä, jäi kiillolle pysyvä paikka sydämeeni. Toissa viikonloppuna sain Sephoran tuliaisia ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt että Puolasta saa Fentyä! 

Fenty beauty on Rihannan meikkibrändi, joka on hyvin brändätty ulkomailla. Suomesta brändin tuotteita ei saa mistään, mikä on sinänsä harmi. Brändiltä löytyy erityisesti hyvä valikoima erilaisia kuultotuotteita niin kasvoille kuin huulille, mutta myös meikkipohjalle erittäin laaja valikoima tuotteita ja sävyjä. 

Sain tuliaisiksi Fenty beautyn Gloss bomb- huulikiillon, jota heidän nettisivujensa mukaan löytyy markkinoilta kahdessa eri värissä. Tämä tummempi, ruusukultainen nudesävy "Fenty Glow" on juuri sellainen, josta meikissäni pidän. Lämpimät sävyt korostavat ehkäpä parhaiten ihoni pohjasävyä. 

Kuvissa kiillon alla on käytetty Nyxin Lip lineria sävyssä "Natural". Kokeilin kiiltoa ja sen kestävyyttä muutaman tunnin kaupunkireissulla ja pidin siitä, miten kiilto kestää intensiivisenä monta tuntia (luonnollisesti syömisen jälkeen joutuu lisäämään, mutta muuten pysyvyys todella hyvä) ja ei kulu epätasaisesti. Sain kuulla kiillon antavan todella huulia pullistavan efektin, en tiedä johtuuko kiillosta itsestään ja siitä että ihmiset ovat tottuneet siihen että käytän mattapunia, vai onko kiillossa todella jotakin, joka hieman pullistaa huulia. Joka tapauksessa, lopputulos on pulleampi, kiiltävämpi, kestävä ja tasainen. Tämä toimii varmasti tosi hyvin yksinään jos ei kaipaa rajauskynää tuon alle tai esimerkiksi jonkin mattapunan päällä. Luulen että tämä toimisi täydellisesti jonkin nudepunan päällä tai myös oikein tummanpunaisen kaverina. 

Fenty beautyn nettisivujen mukaan tällainen Gloss bomb maksaa 18 dollaria, eli n. 16€. Hinta ei ole kovinkaan paha, sillä kiilto on riittoisaa ja koostumus ei tunnu paksulta tai inhottavalta huulilla. Pelkästään tuon koostumuksen takia voisin kuvitella ostavani tuotetta uudestaan, kiillot ovat helposti tahmeita ja tuntuvat huulilla epämukavilta. 

Oletteko päässeet testaamaan Fenty beautyn tuotteita? Onko suosituksia?

Ladataan...
Beauty by Ida M

Lokakuu pärähti muutama päivä sitten käyntiin ja olen tänä vuonna erityisen innostunut erilaisista Halloween- meikeistä. Joitakin vuosia sitten tein erilaisia fantasiameikkejä melkeimpä aina meikkaillessani vapaa-ajalla, mutta nykyään kaupallisemmat kaunismeikit ovat vieneet ehkäpä liikaakin tilaa instagram- tililtäni ja blogista. Tähän on aika tehdä poikkeus! Nyt kun tulevaisuudessa on enempi töiden rinnalla aikaa, ajattelin aina inspiksen iskiessä kokeilla luoda meikeillä jotakin muuta kuin perinteisiä smokey eyeta ja pehmeitä punaruskeita meikkejä. Tulossa on siis lisääntyvissä määrin luovaa inspiraatiota ja erilaisia kokeiluja. 

Halloweenissa eniten pidän pukeutumisesta. On ihan parasta näyttää joltakin muulta ja leikkiä meikeillä ja asusteilla. Jos on tarkoitus lähteä bileisiin tai ihmistenilmoille, tykkään valita asuni ja meikkini niin, että vaikka meikkiä on paljon se ei silti hankaloita olemista, juomista ja syömistä. Vältän yleensä irto-osia, irtohampaat ja piilolinssit harvoin kuuluvat juhliin missä nautitaan alkoholia. 

Tämän halloweenin ensimmäinen meikki on pelle-teemainen, mutta halusin yhdistää pelleilyyn hieman hempeyttä ja tyttömäisyyttä.

Käytin meikissä mm. Juvias Placen The Zulu- palettia, Jeffree Starin Beauty Killer- ja Androgyny- paletteja sekä Elina K:n irtoglittereitä. Huulissa Wet n Wildin Liquid catsuit huulipuna sävyssä Siren's jewel. Glitterit kiinnitin Nyxin glitterliimalla. 

Tämä meikki on helppo toteuttaa värillä kuin värillä. Pelottavamman tästä saisi esimerkiksi käyttämällä tummempia ja punaisen sävyjä, lisäämällä ehkä verta huulien läheisyyteen ja käyttämällä esimerkiksi valkoisia piilolinssejä. Halusin kuitenkin tehdä tästä ns. beauty clownin, jossa yhdistyy Halloweenin ehkä suosituin hahmo mutta kuitenkin hieman glitterisissä tunnelmissa. Glitterhän ei koskaan voi olla huono ajatus, eihän? 

Ladataan...
Beauty by Ida M

Tein kuluneella viikolla uudella Make up revolutionin SophX- paletilla mukavan ruskaisen smokey eyen, josta tein teille tutorialin kuva kuvalta. Silmämeikkiin käytin ainoastaan paletin luomivärejä, jotta sain mahdollisimman hyvän tatsin paletin sävyihin, kerrostettavuuteen, häivyttelyyn jne. 

 

 

Aloitin meikin tekemällä meikkipohjan ja kulmat normaaliin tapaan. Tämän jälkeen pohjustin luomet Macin paint potilla sävyssä Painterly. Levitän tuon aina sormilla, jotta saan häivyteltyä tuotteen luomilta ulospäin mahdollisimman mukavasti. 

Silmämeikissä lähdin liikkeelle käyttämällä suurta häivytyssivellintä ja paletin lämpimän sävyistä keskiruskeaa sävyä "Tiramisu". Sijoitin sävyn luomivaolle häivytellen sitä ylöspäin, sekä silmän sisänurkkaan jättäen liikkuvan luomen tyhjäksi. 

Seuraavaksi otin tummemman punaisemman sävyn "Danger", jonka sijoitin hieman alemmaksi kuin aiemman sävyn ja häivyttelin sen edellisen sävyn päälle. Tämä myös silmän sisänurkkaan, edelleen jättäen luomen keskelle tyhjää tilaa. 

Tämän jälkeen otin tummanruskean sävyn "Rosewood" ja levitin sen koko liikkuvalle luomelle. Tässä käytin apuna edellistä punertavaa sävyä ja häivytin reunat pehmeiksi. Tämän sävyn kohdalla huomasin hieman ärsyttävää varisemista, jonka näkeekin kuvassa tuossa poskipäällä. Muiden sävyjen kanssa en huomannut vastaavaa ongelmaa, mutta tämä oli helppo pyyhkäistä pois. Jatkossa saattaisin ehkä tehdä silmämeikin ennen pohjameikkiä, kun on kyse tummemmasta silmämeikistä. 

Kun tumman sävyn rajat on häivytelty pehmeiksi, otin paletista kuparisen glittersävyn "Grow old" ja painelin sen ensin kuivalla siveltimellä tumman sävyn päälle keskelle luomea. Väristä jäi makuuni hieman liian kevyt, toki tämän voisi jättää tähän jos ei halua kiiltopalloefektiä, mutta lisäsin tähän vielä Macin Fix+:lla kostutetulla siveltimellä samaa sävyä sekä hieman vaaleampaa kultaista sävyä "Sparks fly" keskelle luomea. Tällä sain haluamani wow- efektin glittersävyistä. 

Lisäsin vielä ripsityveen Essencen ruskeaa rajauskynää, jonka pehmensin kapean viistopäisen siveltimen sekä tummanruskean "Rosewood"- sävyn kanssa. Lopuksi lisäsin ripsiväriä sekä vaaleaa kiiltävää sävyä "Fairy lights" luomen sisänurkkaan sekä kulmaluulle.

 

Huulille laitoin Jeffree Starin veloue liquid lipstickin sävyssä "Delicious" ja poskipäille miksailin SophX Highlighter- paletista useampaa eri sävyä. Kokonaisuudessaan meikki on suhteellisen helppo toteuttaa ja siitä pystyy manipuloimaan erisävyisiä versioita. Tämän paletin sävyillä pystyy luomaan hempeämmän version vaihtamalla tummat sävyt vaaleampiin, jolloin meikistä saa vaikkapa sopivamman arkikäyttöön. Smokey eyessa kyse on kuitenkin tummista sävyistä, joten halutessasi vielä intensiivisemmän smokey eyen, valitse liikkuvalle luomelle tummanruskean sijasta tai lisäksi mustaa sävyä paletin alakulmasta! 

Mukavia meikkaushetkiä!

Ladataan...
Beauty by Ida M

Jostain syystä blogissani on viimeaikoina aika paljonkin näkynyt näitä Make up Revolution- postauksia, toivottavasti ei haittaa! Kyseisen merkin tuotteita saa tilattua netistä näppärästi (esimerkiksi Cocopanda.fi) ja niitä löytyy ainakin Prismoista (mikä on ihan super hyvä juttu!). Merkin tuotteita on viimeaikoina lisääntyvissä määrin näkynyt myös niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin meikkitubettajien kanavilla, eikä suinkaan turhaan. Hetki sitten julkaistut peitevoiteet ja nyt uusimpana saman sarjan meikkivoide ovat herättäneet positiivista keskustelua meikkigurujen keskuudessa. Olen jo useampaan otteeseen kuullut kehuttavan Sophie does nailsin yhteistyöpaletteja Make up Revolutionin kanssa, joten en malttanut pitää sormiani erossa löydettyäni paletit Prismasta. Yritin kyllä valita vain toisen, mutta sisäinen meikkihamstraajani pääsi valloilleen. Luomiväripaletin hankintaa perustelin miehelleni sillä, että se on kuin uudet lelut lapsille; vaikka barbeja olisi kymmeniä, on mukava leikkiä uudella. Korostuspaletin perustelin sillä että molemmat Sleekin korostuspalettini ovat viimeisillään lopussa ja toinen niistä lensikin jo roskikseen. Pidän erityisesti paleteista, joista löytyy monta käyttökelpoista sävyä. 

Korostuspaletti maksoi Prismassa 12,95€ ja luomiväripaletti 13,95€, eli aika edullisesti nämä tuotteet pystyy kotiuttamaan ihan ruokaostoksien ohella. Olin jo aikaisemmin fiilistellyt palettien sävyjä erilaisista review- videoista, mutta livenä nämä näyttävät erityisen herkullisilta!

Luomiväripaletti sisältää 24 pigmenttistä sävyä. Tässä paletissa erityisen paljon pidän sävymaailman laajuudesta, sillä paletista löytyy niin lämpimiä sävyjä, selkeän punaisia sävyjä, vihreää ja värit todella monenlaiseen meikkiin. Käytännössä tällä pärjäisi yksinään, jos haluaa hankkia edullisen meikkipaletin hyvällä sävyvalikoimalla (koska joulu tuli edellisessä postauksessa puheeksi, tässä olisi hyvä joululahjaidea vaikkapa siskolle tai nuorelle, aloittelevalle meikkaajalle! Tai miksei vaikka äidille). 

Tässä muutamia sävyjä kädelle kokeiltuna. Pigmenttiä löytyy, erityisesti muutamat metallisävyt ovat todella näyttäviä!

Korostuspaletissa on kahdeksan todella ihanaa sävyä, joista osa on selkeästi hieman hillitympiä ja osa hyvin hohtavia. Sävyvalikoimasta löytyy jokaiselle ihonsävylle omansa, plussaa tuosta tummemman pronssisesta sävystä mitä vaaleammat ihonsävyt voivat käyttää vaikkapa aurinkopuuterin tapaan tai luomivärinä. Näillä saa todella peilinhohtavan kuullon kasvoille!

Paletit ovat todella jokaisen euron arvoisia. Tein näillä aika ihanan syysmeikin, josta tulee tutorial teille lähipäivinä. Ainoa pieni miinus tulee tummempien sävyjen varisemisesta, eli jos teet tummaa silmämeikkiä, suosittelen varautumaan varisemiseen ja tekemään silmämeikin ennen pohjameikkiä. Vaaleiden sävyjen kohdalla ei ole samaa ongelmaa. Muuten paleteista löytyy pigmenttiä, sävyjä ja laatua tosi kohtuulliseen hintaan ja nämä hakkaavat esimerkiksi Nyxin Ultimate- paletit ihan kuus nolla. 

 

Ladataan...
Beauty by Ida M

En tiedä teistä, mutta meillä loppuvuosi on aina yhtä juhlaa. Vaikka syksy ja loppuvuosi on vuoden inhottavin jakso ja olen voinut monena syksynä todella huonosti, sijoittuvat lähes kaikki syntymäpäivät ja suosikkijuhlapyhät loppuvuoteen. Tänävuonna mieheni täyttää pyöreitä, meillä on joka kuukausi jollakin syntymäpäivät ja joulukin tekee pian tuloaan. Yleensä loppuvuonna on kaikenlaisia messuja (kuka muu odottaa jo I love me- messuja?), kissanristiäisiä, Halloween bileitä ja tapahtumia, jotka kyllä piristävät muuten synkkää mieltä. Tämän postauksen meikki meinasi saada otsikkoon maininnan pikkujouluista, mutta koin sen liian aikaiseksi. Kyllä varmasti monet alkavat loka-marraskuun kynnyksellä jo viettämään pikkujoulujakin, mutta itselleni lokakuun alku on vielä liian aikaista puhua joulusta vaikka kyseistä pyhää rakastankin. Mutta mainittakoon, että tämä meikki toimisi erityisen hyvin myös pikkujouluissa! 

Fuksianpunainen on ihana väri, joka toimii ihanasti todella monelle silmienväristä riippumatta. Erityisesti ihastuin tuohon mätsäämiseen luomivärisävyn ja huulipunan kanssa. Samaa kikkaa voisi käyttää tumman ruskeanpunaisen kanssa tai vaikka mauven kanssa, mitä murretumpi ja synkempi sen syksyisempi. Juhlakaudella tyylin viimeistelee ruusukullanväriset rajaukset, jotka mielestäni tuovat sen jouluisuuden tähän kokonaisuuteen. Rajaukset voi korvata punaisessa silmämeikissä vaikkapa vihreällä glitterillä tai kullan ja hopean sävyillä, kantajansa sävyjä mukaillen.

Luomissa käytin Jeffree Starin Blood sugar- palettia (täydellisen pigmenttiset punaiset ja violetit!) ja rajauksissa saman brändin nestemäistä huulipunaa sävyssä Pussy whipped. Huulilla viettelevän fuksiainen Santa baby. 

 

Pages