Eettisiä sävyjä luomille

Luonnonkosmetiikka on itselleni suhteellisen uusi tuttavuus ja kosmetiikan käyttäjänä olen sekakäyttäjä, suosin niin luonnonkosmetiikkaa kuin synteettistä kosmetiikkaa ja raaka-aineita. Luonnonkosmetiikan luomiväreistä itselläni ei ole ollut aikaisemmin kokemusta, ennen kuin sain lahjaksi Zuii Organicsin ”Fresh”- luomivärinelikon. Näitä paletteja saa useammassa eri sävyssä ja ainakin merkin ruskeiden sävyjen paletti on myös pigmentiltään priimaa. Luonnonkosmetiikassa käytetyt raaka-aineet poikkeavat huomattavasti synteettisistä. Näissä Zuiin luomiväreissä on käytetty talkitonta koostumusta ja luomivärit sisältävät ruusun, kamomillan ja jasmiinin kukista tehdyn yhdistelmän, jotka ovat hellävaraisia silmäluomien herkälle iholle.

Koskaanhan ei saisi tuomita luomiväripalettia pelkkien käteen tehtyjen vedosten perusteella mutta näistä saa hieman osviittaa. Sävyt ovat pehmeitä ja helposti levittyviä. Pigmentti näissä on todella erilaista verrattuna moniin synteettisiin luomiväreihin. Luonnolliset pigmentit ovat helposti pehmeämpiä ja ei niin pigmenttisiä kuin keinotekoisesti valmistetut vastaavat. Olen kuitenkin pitänyt näistä sävyistä todella paljon, erityisesti paletin ruskea on oikeasti ruskea ja tällä saa kerrostamalla vahvankin sävyn luomille. Paletin punaoranssisävy on täydellinen vaikkei se olekaan kirkkaudeltaan vastaava kuin esimerkiksi Jeffree Starin Blood sugar- paletin punaiset. Tämä on kuitenkin ihanan raikas, kuulas ja luonnollinen eikä se tartu luomeen puhdistuksen jälkeen (toisin kuin esimerkiksi nuo Jeffree Starin vastaavat). Kolmas suosikkini paletista on tuo helmiäissävyinen hohtoväri, joka on täydellinen silmän sisänurkassa, kulmaluulla ja vaikkapa korostuspuuterina poskipäillä! Luomivärit sulautuvat toisiinsa kauniisti ja näillä saa todella edustavan meikin helposti aikaan. Näiden häivyttelyyn ei tarvitse käyttää aamulla kauan, mikä asettaa omassa käytössäni paletin ihanteelliseksi arkimeikin tekoon. Jos lähtisin ulkomaille ja valitsisin yhden luomiväripaletin, ottaisin mukaan tämän.

Tässä silmämeikissä olen käyttänyt luomilla Fresh- paletin kaikkia sävyjä sekä rajauksissa Nyxin Liquid suede huulipunaa sävyssä ”Soft spoken” ja huulilla Jeffree Starin velour liquid lipstick sävyssä ”Nathan”.

kauneus meikki vastuullisuus
Kommentit (2)
  1. Kivat värit tuossa paletissa. Kuinka hyvin tuo zuii pysyi luomella? Kannattaako käyttää primeria? Olen ollut kyllä tosi tyytyväinen kaikkiin testaamiini luonnonkosmetiikkaa oleviin luomiväreihin. Niitäkään en toki halua hamstrata vaan etsiä kerralla laadukkaat ja mieleiset!

    1. Mielestäni pysyy hyvin! Käytän Macin Paint potia aina luomivärien alla,se lukitsee luomivärit hyvin paikoilleen! 🙂 En ole kokeillut paljaalle luomelle ollenkaan tarttuuko ja kuinka pysyy, mutta en usko että pysyisi yhtä hyvin. Näissä on kuitenkin niin samettinen koostumus, että voisin kuvitella ilman pohjustusta näiden kerääntyvän herkästi luomivakoon.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *