Kuulas meikkipohja ilman meikkivoidetta

Follow my blog with Bloglovin

Maaliskuu on taputeltu! Miten aika meneekin näin hurjan nopeasti? Viimeviikolla ilmestyivät pääsykokeiden materiaalit ja ahkera pänttäyskuukausi on edessä.Viimeviikolla (eli viikolla, jolloin tätä postausta kirjoittelen) ajastelin seuraaville viikoille valmiiksi postauksia, jottei postausrytmi kärsisi niinsanotun ”lukuloman” aikana. Lomastahan se on todella kaukana, nyt tämä urakka vasta alkaa.

Tänään haluaisin jakaa teille hieman vinkkejä kuulaan meikkipohjan tekoon. Tämä on yksi tapa tehdä kuulas meikki ja tällainen meikki on ihan omiaan kuivalla sekä aikuisella iholla. Meikki toimii todella hyvin myös kesähelteillä, kun meikkivoiteella ei välttämättä haluaisi vuorata kokonaan kasvoja.

Mitä tällaisen meikkipohjan tekemiseen tarvitset?

Kaikki alkaa kasvojen kosteuttamisesta. Kerrosta kosteuttavaa kasvovettä, lisää hyaluronhapposeerumia, päivävoidetta… Kasvot saavat oikeasti olla todella hyvin kosteutetut erityisesti jos ihosi on yhtään kuiva tai pintakuiva. Tämä sääntö pätee myös silloin, kun iholle lisätään meikkivoide. Hyvin kosteutetulla iholla pysyy meikki eikä meikkivoiteet lähde kakkuuntumaan tai hilseilemään iholta. Käytän nykyään The Ordinaryn hyaluronhapposeerumia, joka on ollut suosikkini jo pitkään. Tarvitset myös peitevoiteen, mielellään sellaisen joka on lähellä ihonsävyäsi. Lisäksi aurinkopuuterin, poskipunan, kevyen puuterin sekä hohdepuuterin. Jos ihosi on kuiva, ainakin poskipuna ja hohdepuuteri kannattaa korvata voidemaisella tai nestemäisellä versiolla. Oma ihoni alkaa päivän myötä puskemaan kiiltoa itsestään, joten puuterimaiset tuotteet sopivat minulle.

Peitevoidetta silmien alle ja tasoittamaan ihon sävyeroja

Peitevoidetta lisätään erityisesti silmien alle häivyttämään tummia silmänalusia ja tasoittamaan sävyeroja. Jos ihollasi on näppyjä tai esimerkiksi aknearpia (kuten allekirjoittaneella) lisää peitevoidetta niiden päälle kevyesti. Jos iho on hyvässä kunnossa, todennäköisesti pieni määrä silmien alle riittää. Häivytä peitevoide huolellisesti kostealla meikkisienellä.

Kun peitevoide on häivytelty, se kiinnitetään hyvin kevyesti puuterilla. Nyxin HD puuteri on ihanteellinen kevyeen, huomaamattomaan kiinnittämiseen. Puuteria ei saa olla liikaa ja sitä sipaistaan siveltimellä vain silmien alle ja tarvittaessa T-alueelle (hieman otsalle, nenälle, leukaan ja nenän alle).

Aurinkopuuterilla ja poskipunalla hehkua ja väriä kasvoille

Tämä steppi on yksi tärkeimmistä kosteutuksen lisäksi. Kasvoille tuodaan tervettä väriä ja hehkua sopivan sävyisellä aurinkopuuterilla (ei liian harmaa, ei liian oranssi), jota lisätään kasvojen ympärille huolellisesti häivyttäen, leuan alle ja leukaperiin luomaan varjoja sekä tärkeimpänä poskiluun korkeimmankohdan alapuolelle. Näin saat vaikutelman ryhdikkäistä kasvoista ja korostettua kasvojesi luustoa.

Hohdepuuterilla raikas kiilto

Terve ja hyvinkosteutettu iho kiiltää. Vai oletteko koskaan nähneet johtavien kosmetiikkabrändien mainoksissa pakkeloitunutta meikkipohjaa? En minäkään. Vaikka meikkiä olisi enemmänkin (kuten näissä mainoksissa aivan varmasti on) se on saatava näyttämään siltä kuin sitä ei olisi. Tässä meikissä meikkipohja on jätetty mahdollisimman minimalistiseksi, jottei iho edes näyttäisi liian meikatulta. Korostuspuuterilla (tai hohdepuuterilla, rakkaalla lapsella on monta nimeä) korostetaan ihon luonnollista kiiltoa ja nostetaan parhaat puolet esiin; poskipäät, kulmien korkein kohta, nenänvarsi ja nenänpää sekä amorinkaari (huulen päällä).

Joskus lisään hohdepuuteria täysin meikittömänä päivänä iholle, jolloin myös täysin meikkaamaton iho kokee pienen upgreidauksen (upgrade). Tällaiseen meikkiin sopii jokin luonnollinen sävy, esimerkiksi kevyesti kultainen tai shampanjan sävy.

Lopputulos on luonnollinen, kuulas ja kevyt. Vaikka itsellänikin näkyy kevyesti lopullisessa meikissä ihon tekstuuri ja luomet sekä arvet, en koe sitä niin häiritseväksi kuin kakkuisen meikkipohjan. Liian mattainen, paksu meikkipohja helposti korostaa ihon rasvaisuutta ja tekstuuria päivän mittaan, joten suosittelen kokeilemaan kevyempää meikkipohjaa – saatat jäädä koukkuun. Meikkasin pitkän aikaa ihosta todella tukkoisen ja ihmettelin aina loppupäivästä kuinka nenänvarrelta meikkivoide valui tai iho näytti jostain kohdista liian rasvaiselta ja joistain kohdista liian kuivalta. Tällaisen kevyemmän meikin kanssa iho ainoastaan lisää kiiltoa kevyesti päivän myötä, mutta se on helppo painella pois vaikkapa plotting paperilla.

Ihanaa huhtikuun alkua kaikille!

kauneus meikki iho
Kommentit (2)
  1. Todella kaunis meikki! Itsekin olen yrittänyt enemmän panostaa ihonhoitoon, jotta ei tarvitsisi meikkivoidetta, koska en jotenkin saa nykyään sitä levitettyä siten, että pinta olisi kauniin näköinen. Helposti pinta on jotenkin kuiva, liian pakkeloitu eikä kuitenkaan edes peitä kaikkea, jos ohuesti levittää. Useampia merkkejäkin olen kokeillut, mutta en ole löytänyt toimivaa. Iho on jotenkin muuttunut koska en muista tällaista ongelmaa olleen vielä muutama vuosi sitten! Varmaankin jatkossa yritän pärjätä peitevoiteella ja puuterilla. Uuden puuterin osto olisi edessä, mietin toimisiko Dr. Hauschkan CC-puuteri, jos se vähän tasoittaisi poskien punertavuutta. Pitää ehkä tutkia myös muiden merkkien tarjonta.

    1. Kiitos kommentistasi! Ihonhoito tosiaan on a ja o tuon meikkipohjankin pysyvyyden ja asettumisen kannalta. Itsellänikin on yleensä aina ollut helposti rasvoittuva iho mutta näin aikuisiällä iho on koko ajan muuttuva. Siinä missä ennen päivävoiteen laittaminen meikin alle oli ehdottomasti nou-nou niin nyt menee kosteuttava kasvovesi, seerumi ja päivävoide meikin alle 😀 Vähän on saanut hakea sitä itselle sopivaa komboa, mikä toimii 🙂 Puuterin kanssa kannattaa myös muistaa olla varovainen ettei tule liikaa. Jos sulla on kovin kuiva iho niin voi olla ettei puuteria tarvitsekaan kuin ihan vain niille alueille jotka sitä kaipaavat 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *