Kuuluuko hoitoaine levittää myös hiuspohjaan?

Tämä kysymys kuuluu kampaajalta kysytyimpiin kysymyksiin. Ilmojen viilentyessä yhä useampi asiakas kertoo hiuspohjansa kutisevan, kiristävän ja hilseilevän. Yleensä tässä kohtaa kysyn, käyttääkö asiakas hoitoainetta hiuspohjassa saakka. Yli 80% vastaa, ettei käytä hoitoainetta hiuspohjassaan. Hoitoainehan kuuluu vain latvoille? Tässä postauksessa haluan kertoa teille siitä, miksi hoitoaine kuuluu levittää myös hiuspohjaan saakka. Kerron myös  siitä, että ihan mikä tahansa hoitoaine ei sovi hiuspohjalle ja tästä syystä moni pelkää hoitoainetta hiusten latistumisen vuoksi.

Hiuspohja on ihoa ja siinä missä kasvojen tai vartalonkin iho kaipaa kosteutusta rasvojen muodossa, myös hiuspohja haluaisi osansa lisäkosteutuksesta. Ei kuitenkaan tulisi ensimmäisenä mieleen levitellä päivävoidetta hiuspohjaan, joten kosteuttaminen pitää etsiä eri tuotteesta. Hiuksille sopivia hoitoaineita löytyy markkinoilta niin suuri määrä, että kuluttaja ei osaa välttämättä valita niistä itsellensä sopivaa. Hiusten latvoihin sopii monenlaiset hoitoaineet ja pitkähiuksinen hyötyy hyvin siloittavasta hoitoaineesta, joka ei kuitenkaan välttämättä sovi hiuspohjaan. Hyvä yleisohje on välttää hiuspohjalle käytettynä hoitoaineita, jotka sisältävät runsaasti silikonia. Varmiten vältyt lättätukalta, jos valitset kokonaan silikonittoman hoitoaineen. Laadukkaimmissa hoitoaineissa on mukana samankaltaisia raaka-aineita, kuin ihonhoidossa. Tällaiset tuotteet hellivät hiuspohjaasi samalla rakkaudella, kuin se hyvin harkitusti valitsemasi kasvovoide hellii kasvojasi.

Oma suosikkini hiuspohjan ihon hellimiseen on KEVIN.MURPHYn HYDRATE-ME.RINSE. KEVIN.MURPHY tuotteissa on paljon raaka-aineita, jotka ovat samoja kuin ihon hoidossa. Siksi tuotteita kuvaillaankin ”ihonhoitona hiuksillesi”. Hoitoaineen uskaltaa levittää huolellisesti hiuspohjaan. Suosittelen kuitenkin lisäämään tuotetta eniten hiuspituuksiin ja sen jälkeen pienen määrän huolellisesti käsissä ensin hierottuna hiuspohjaan, jotta tuotetta tulee vain sopiva määrä hiuspohjalle. Hoitoaineen ei kuulu jättää tyveä rasvaisen näköiseksi.

 

Hyvin kuivalle hiuspohjalle suosittelen kokeilemaan myös tehohoitona tätä Simin Oil cure- hiusnaamiota. Naamio kuorii hiuspohjaa hellävaraisesti ja kosteuttaa sitä tehokkaasti, jättämättä sen sisältämistä öljyistä huolimatta hiuksia tai hiuspohjaa rasvaiseksi. Naamio sopii käytettäväksi tehohoitona kerran tai kaksi viikossa vaikkapa saunavuoron aikana. Sauna tehostaa naamion hoitotehoa, mutta muista aina suojata hiuksesi pyyhkeellä saunomisen ajaksi ja välttää pitkää vaikutusaikaa saunan lauteilla, jottei tuote kuivu hiuksiin. Lämpö nopeuttaa vaikutusaikaa, joten max. 5min alalauteella kostea pyyhe päässä riittää.

Hiuspohjan iho ei tarvitse silikoneja

Marketista löytyvistä hiustuotteista suosittelen tutustumaan hoitoaineisiin, jotka eivät sisällä silikoneja. Silikonit tunnistat -thicon tai -thicone- päätteisistä ainesosista tuotteen inci- eli raaka-aineluettelossa. Silikonit eivät aina tarkoita huonoa hiustuotetta, monesti silikoneja käytetään hiustuotteessa siloittamaan hiuspituutta. Hiuspohja ei kuitenkaan tarvitse silikoneja, joten jos etsit nimenomaan hiuspohjallesi sopivaa hoitoainetta, suosi silikonitonta. Markettivalikoimissa mm.  XZ- , LV- ja Herbina- merkit ovat silikonittomia ja soveltuvat hyvin hiuspohjaan käytettäviksi. Myös luonnonkosmetiikan hoitoaineisiin suosittelen tutustumaan hiuspohjalle hoitoainetta etsittäessä, sillä ne sisältävät yleensä hyvin paljon luonnonmukaisia, hoitavia raaka-aineita, jotka soveltuvat hyvin hiuspohjan iholle.

Mitä jos hiukset ovat todella ohuet ja latistuvat helposti mutta hiuspohja kaipaisi kosteutusta?

Jos pelkäät kaikesta huolimatta hoitoaineen latistavan hiuksiasi, kokeile lisätä hoitoainetta hiuspohjaasi 1-2 krt viikossa osana hiustenpesurutiiniasi. Näin pystyt tasapainoittamaan hiuspohjasi kosteustasapainoa, vaikket käyttäisikään hoitoainetta hiuspohjassa saakka jokaisella pesukerralla. Voit kokeilla itsellesi sopivaa hoitoväliä ja tunnustella, mikä sopii sinun hiuksillesi ja hiuspohjallesi parhaiten. Kannattaa muistaa, että helposti rasvoittuva hiuspohja voi olla epätasapainossa, jolloin iho pyrkii tasapainottamaan kosteusköyhyyttä tuottamalla talia normaalia suuremman määrän. Säännöllinen hiuspohjan kosteuttaminen rauhoittaa hiuspohjaa ja vähentää hiuspohjan rasvoittumista.

 

 

kauneus hiukset iho
Kommentit (7)
  1. Mielenkiintoista, en tiennytkään tätä 🙂 Mulla on kampaamosta ostettu sellaista hiuspohjaa hoitavaa ainetta, mikä jätetään päähän ja voi laittaa vaikka kuivaan päähän. On ollut helppo käyttää ja talvella tosi hyvä kun päänahka selvästi alkaa enemmän kuivua 🙂

    1. Hiuspohjalle tarkoitetut hoitavat tuotteet ovat aivan parhaita kuivan hiuspohjan hoitoon. Niillä ei voi mennä vikaan 🙂

  2. Itse oon ratkaissut monta hiuksiin liittyvää ongelmaa sillä, että ennen shampoopesua suihkuttelen hiuksiä vähän kosteaksi, lisään niihin hoitoainetta jossa on seassa jotain öljyä ja levitän sen yleensä päänahkaa myöten koko pituuksiin ja annan olla joku 15 min, sitten meen suihkuun ja pesen shampoolla. Saan hoitoaineen tehon mutta ilman sitä latistavuutta 🙂 (ja tähän metodiin sopii hyvin ne kaupan halvimmatkin hoitikset jotka haluut käyttää pois sieltä kaapin perukoilta, toimii öljyn kanssa hyvin :))

    1. Kiitos kommentistasi! Kuulostaa hyvältä taktiikalta! Oletko koskaan kokeillut levittää pelkkää öljyä hiuspohjaan ennen pesua? Sekin voisi toimia 🙂

    2. Hei tääkin vaikuttaa hyvältä systeemiltä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *