Levitätkö aurinkosuojaa ihollesi tarpeeksi?

Kesä ja aurinko on aivan maailman parhampia asioita, mutta auringossa piilee kuitenkin monia haittavaikutuksia. Yksi niistä on UV- säteet, jotka tekevät iholla vauroita. Kauas on tultu auringonottoajoista, sillä monet ovat nykyään valveutuneempia auringon vaikutuksista. Myös itse välttelen nykyään auringon ottamista ja suojaudun auringolta yleensä vaattein mutta myös aina aurinkosuojalla. Erityisesti kasvojen iho on auringon altistama ympäri vuoden, joten kasvojen suojaaminen on aina paikallaan. Mutta miten ja millaista aurinkorasvaa sitten kasvoille kannattaisi käyttää? Riittääkö meikkivoide, jossa on suojakerroin?

Aurinkovoidetta lisätään usein liian vähän. Liian vähäinen aurinkovoide määrä laskee aurinkosuojan lupaamaa tehoa eikä suoja välttämättä ole tarpeeksi. Aurinkovoidetta olisi suotavaa levittää pelkästään kasvojen iholle 1,25ml (EU:n suositus) eli noin 1/4 teelusikallisen verran. Kun voidetta levitetään myös kaulalle ja dekolteelle, olisi voidetta hyvä olla n. 2,5ml verran eli n. puolikas teelusikallinen. Aika reilun turauksen saa siis voidetta levittää iholle, jotta tuotteen lupaama suojakerroin toteutuu.

Riittääkö suojakertoimellinen meikkivoide suojaamaan auringolta?

Nykyään monissa meikkivoiteissa on mukana matala suojakerroin, usein spf 10-15. Tämä on kuitenkin todella matala suojakerroin jo pelkästään Suomen kesällä käytettäväksi. Suosittelen valitsemaan aina vähintään spf30 suojakertoimellisen aurinkosuojan sekä kasvoille että vartalolle. Vaikka meikkivoiteessa olisi korkeampikin aurinkosuoja, ei se välttämättä tuo lupaamaansa suojaa. Meikkivoidetta yleensäkin levitetään kasvoille hieman vähemmän, kuin voidetta. Meikkivoide ei samalla tavalla imeydy iholle, joten sitä ei tee mielikään levittää kasvoille kovin runsasta kerrosta. Tästä syystä on suositeltavaa lisätä aina erikseen aurinkosuoja meikin alle, jolloin meikkivoidetta ei tarvitse annostella niin suurta määrää suojakertoimen saamiseksi.

Tosi hyvä kombo kuitenkin on käyttää sekä aurinkosuojaa sekä suojakertoimellista meikkivoidetta yhdessä. En suosittele kuitenkaan luottamaan pelkkään suojakertoimelliseen meikkivoiteeseen.

Meikin alle sopivia aurinkosuojia on onneksi nykyään markkinoilla tosi paljon, joista voi valita ihotyypilleen sopivimman. Ihania kokeilemiani aurinkosuojia meikin alle ovat esimerkiksi Bybin Day Defence- voide*, joka ei ole liian rasvainen ja sopii näin hyvin myös sekaiholle. Toinen todella hyvä aurinkovoide hieman kuivemmalle ihotyypille on Lieracin Sunissime spf50 voide*, joka kosteuttaa ihoa meikin alla. Suosittelen tsekkaamaan myös Madaran kasvoille suunnitellut aurinkosuojat, jotka ovat ihanan kevyitä meikin alla.

 

Sävytettyjä aurinkovoiteita on helppo lisätä päivän mittaan kasvoille

Aamulla kasvoille levitetty aurinkovoide ei suojaa enää illalla kasvojen ihoa. Aurinkovoidetta olisi hyvä lisätä parin tunnin välein erityisesti silloin, kun ollaan suorassa auringonpaisteessa. Jos kuitenkin olet lisännyt meikkiä aurinkosuojan päälle, voi aurinkovoiteen lisääminen tuottaa hankaluuksia. Sävytetyt aurinkosuojat kuitenkin toimivat tosi kivasti meikkivoiteen asemasta ja niitä on helppo lisätä kasvoille lisäkerroksia päivän mittaan tarvittaessa. Alga mariksen sävytetyt aurinkovoiteet* ovat aivan super, sillä ne ovat mattaiseksi kuivuvia aurinkovoiteita, jotka sopivat hyvin myös rasvaiselle iholle. Alga mariksen sävytettyjä aurinkovoiteita löytyy suojakertoimella 30 ja 50.

Jos et käytä kesällä paljonkaan meikkiä, on ihan tavallista kasvoille suunniteltua aurinkosuojaa helppo lisätä päivän mittaan meikittömälle iholle.

 

 

 

kauneus meikki iho
Kommentit (4)
  1. Aurinkosuojapray kasvoille on näppärä ilsäsuoja ja sitä voi suihkauttaa meikin päälle.

    1. Hei totta! Onko sulla joku suosikki, mitä oot käyttäny?

  2. Miten sinä poskipuniesi, korostustuotteidesi ym. päälle lisäät päivän mittaan esim. tuota super tönkköä ja paksua algamarista. Tuskin kukaan meikkaava kaupunkilainen oileasti lisäilee meikin päälle mitään rasvoja koska se on mahdotonta ellei halua kuoriutuvaa kokkarenaamaa. Varmaan ihokin olisi ihan järkyttävässä kunnossa jos päivittäin tunkee hikiseen ja likaiseen nahkaansa monta kertaa noita vedenkästäviksi formuloituja tahnoja. Käytän monesti tuota algamarista spf50 meikkivoiteen korvikkeena ja hullun paksua on vaikka muuten oikeen hyvä. Se sävytön versio tekee ihon aivan valkoiseksi. Toki jos vaan sipaisee olemattoman määrän tuotteita niin sillon varmaan kaikki toimiikin monena kerroksena.

    1. Oikein vimosen päälle hiotun meikin päälle voi olla hankalaa lisätä lisää tämän tyylistä aurinkosuojaa. Mutta kevyen kesämeikin tai rantameikin päälle en ole kokenut tuon Alga mariksen lisäämistä hankalana. Toki ihotyypistäkin riippuvaista, että miten tuotetta pystyy iholle lisäämään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *