Meikin ABC: Kasvojen korostaminen ja varjostaminen

Meikin ABC- postaussarjan toisessa osassa käydään läpi kasvojen korostamista, aurinkopuuterin paikkaa ja tehtävää sekä poskipunaa. Sivuan myös kevyesti kasvojen varjostamista, mutta arjessa käytettävien vinkkien pohjalta. Kasvojen voimakas varjostaminen ei ole välttämätöntä (eikä mielestäni aina paras vaihtoehto) arkimeikeissä käytettäväksi. Iltameikkeihin sekä teatteri- ja kuvausmeikkeihin voimakkaampi varjostaminen voi sen sijaan olla paikoillaan.

Aiemmassa Meikin ABC- postauksessa käsiteltiin meikkipohjaa, joten jos meikkipohjan salat vielä kiinnostavat niin pääset postaukseen tästä.

Vasemmalla kasvot ilman aurinkopuuteria, korostusta ja poskipunaa, oikealla niiden kanssa. 

Aurinkopuuterilla väriä ja varjoja kasvoille

Aurinkopuuterilla saadaan kasvoille kolmiuloitteisuutta ja päivettynyttä ilmettä. Meikkivoide ja puuteri tekevät kasvoille helposti tasaisen vaikutelman, joten aurinkopuuterilla saadaan iholle taas palautettua luonnollista kolmiuloitteisuutta. Aurinkopuuteria on paras levittää tuuhealla, keskikokoisella tai suuremmalla siveltimellä. Mitä pienempi sivellin, sen tarkemmin saat aurinkopuuterin asetettua haluamaasi kohtaan, isommalla siveltimellä saat suurpiirteistä jälkeä ja helpommin häivyteltyä tuotteen paikoilleen. Aurinkopuuteri ei ole suunniteltu suoranaisesti kasvojen varjostamiseen. Neutraalin tai viileän sävyistä aurinkopuuteria voi kuitenkin käyttää kevyesti korostamaan kasvojen varjokohtia ja muotoilemaan kasvoja kevyellä kädellä.

Aurinkopuuteria levitetään kasvojen ympärille sekä poskille. Aurinkopuuterin paikan löydät etsimällä poskiluun syvimmän kohdan, eli kuopan poskiltasi. Usein luullaan, että aurin

kopuuteri tulee kuopan kohdalle, mutta sen paikka on oikeasti sen yläpuolella, poskiluun päällä. Aurinkopuuteri kannattaa häivytellä ohimolle ja hiusrajalle hyvin, jottei tarkkoja rajoja jää näkyviin. Voit häivytellä aurinkopuuteria myös korville, mikäli pidät hiuksiasi kiinni. Sipaise aurinkopuuteria myös ostan sivuille, ohimoiden yläpuolelle. Mikäli sinulla on korkea osta, voit sipaista aurinkopuuteria myös otsan korkeimpaan kohtaan. Muista aina häivytellä hiusrajoilta huolellisesti.

Omia aurinkopuuteri suosikkejani:

Physicians formula Butter bronzer

Catrice Sun glow matte bronzer

 

 

Poskipunalla saadaan kasvoille raikasta hehkua

Poskipuna on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tuotteista meikkipussissasi. Poskipunalla saadaan kasvoille raikasta hehkua ja sen paikkaa vaihtamalla voidaan korostaa poskien muotoa ja tuoda niille erilaista ilmettä. Poskipunasävyistä murretut, sopivasti rusehtavat roosan ja persikan sävyt ovat turvallisimpia sävyjä kaikille ihonsävyille. Voit kuitenkin leikitellä myös kirkkaamilla poskipunilla halutessasi.

Poskipunan paikka on edestä katsottuna silmän värillisen osan ulommaisesta puolesta kohti ohimoa, eli poskella. Paikan löydät hyvin myös hymyillessäsi, jolloin poskien korkein kohta yleensä nousee ylöspäin. Vaikka poskipunalle on olemassa teoriassa oikea paikka, voi poskipunan sijoittaa myös kevyesti ohimolle päin ja häivytellä reilusti. Yleinen sääntö on, että poskipunan ja nenän väliin jäisi n. kahden sormen verran puhdasta aluetta, johon poskipunaa ei tule.

Poskipunia löytyy erilaisilla koostumuksilla. Voidemainen poskipuna on ihana levittää sormin tai siveltimellä ja se pysyy usein iholla puuterista poskipunaa paremmin. Puuterimainen poskipuna on yleensä kuitenkin monelle turvallisempi ja tutumpi valinta. Puuterista poskipunaa kannattaakin kerrostaa kevyesti kestävän lopputuloksen saamiseksi.

Omia poskipuna suosikkejani:

Zuii Organic Lip & cheek creme sävyissä Helene ja Atlas

Mac Sheertone blush sävyssä Peaches

 

Korostustuotteella korostetaan kasvojen korkeimpia kohtia

Korostuspuuteri eli highlight on tuote, jolla korostetaan kasvojen korkeimpia kohtia. Ylemmässä kuvassa havainnollistan paikat, jonne tuotetta kannattaa lisätä. Poskipäät, nenänpää ja nenän varsi, amorinkaari sekä kulmaluu ja silmän sisänurkka ovat hyviä paikkoja korostuspuuterille. Luonnollisimman hehkun saat, kun valitset ihonsävyä lähellä olevan sävyn. Shampanja, kulta ja helmiäinen ovat turvallisia highlight sävyjä.

Omia highlighter suosikkejani:

Boho green make-up highlighter sävyssä Spring glow

Zuii organic Diamond sparkle blush sävyssä Mango

Wet & wild Hello halo blushlighter sävyssä After sex glow

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *