Mitä on ihon ”preppaus” meikkiä varten?

Oletko joskus miettinyt, miksi meikkivoide ei vain istu iholle ja jättää ihon jotenkin kupruisen, murustuneen tai muuten hassun näköiseksi, etkä saavuta sitä ihanaa heleää ihoa, mistä kaikki puhuvat?

Meikin onnistumiseksi ihon preppaus eli pohjustustyö on erittäin tärkeä ja mielestäni välttämätön steppi ennen meikkauksen aloittamista. Preppaan aina asiakkaideni ihon meikkiä varten, sillä sen avulla meikkivoide saadaan sulautumaan iholle kauniisti, kuivat kohdat eivät korostu meikin alta ja iho on hoidettu ennen meikkivoiteen lisäämistä. Sillä vaikka kaapista löytyisi miten hyvä ja kallis meikkivoide tahansa, ei se välttämättä toimi halutulla tavalla, jollei ihoa ole valmisteltu ensin sitä varten.

Miten ihon preppaus tapahtuu?

Ihon preppaaminen tapahtuu niin, että iho puhdistetaan ensin kaikesta ylimääräisestä liasta, talista ja pölystä. Meikittömän ihon puhdistukseen ennen meikin lisäämistä sopii hyvin misellivesi, joka nappaa iholta mukaansa lian ja epäpuhtaudet. Omia suosikkimisellivesiä ihon preppaamiseen ovat Mossan misellivesi* ja Lumenen misellivesi*. Kasvot siis pyyhitään misellivedellä kostutetun vanulapun avulla kauttaaltaan, myös silmäluomien päältä (tämä auttaa silmämeikin pysyvyydessä!).

Kun iho on puhdistettu, aloitetaan kosteuttaminen. Ihon preppaus tehdään aina oman ihotyypin mukaan, eli yhdet ja samat tuotteet eivät sovi aina kaikille. Perus ohjenuorana voisi pitää, että iholle lisätään joitakin ihoa kosteuttavia tuotteita. Kuivalle ja pintakuivalle iholle on hyvä lisätä kosteuttava kasvovesi sekä jokin kosteuttava voide. Myös silmänalusiho on hyvä huomioida, sillä kuivalle silmänalusiholle meikki asettuu epätasaisesti ja korostaa juonteita. Hyviä kosteuttavia kasvovesiä ovat esimerkiksi Whamisan Deep rich toner* sekä Olivia Kleinin Hydra spray toner*,joista Whamisan Deep rich on paksumpi, essencemäinen kasvovesi ja Olivia Kleinin Hydra toner on kevyempi ja sopii myös rasvoittuvalle iholle.

Jos iholla on erityisen kuivia kohtia esimerkiksi nenänpielissä tai poskissa, suosittelen paksumpaa voidetta niihin kohtiin. Esimerkiksi Weledan Skinfood- voide* on ihanteellinen todella kuivalle iholle. Myös Madaran SOS Hydra cream* sopii kuivemmalle ihotyypille. Rasvaiselle iholle suosittelen jotakin kevyttä, geelimäistä kasvovoidetta.

Kun iho on prepattu ja kasvovoiteen on annettu kuivahtaa hieman, tuntuu iho aavistuksen tahmakkaalta. Kevyt tahmeuden tunne on hyvä pohja meikille tarttua iholle.

Millaisia tuotteita sinä käytät meikin alla? Aiotko testata ihon preppaamista meikin alle?

kauneus meikki iho
Kommentit (2)
  1. vilhelmiina hellstén
    13.12.2021, 11:41

    Egyptian Magic -voide toimii mulla, en enää halua vaihtaa tätä tuotetta muuhun! Huippu niin meikin alla kuin muutenkin superpehmittävänä yövoiteena, iho on ihanan pehmeä aamulla 🙂

    1. Oi, tuota en olekaan itse vielä testannut mutta voidetta on kyllä kovasti kehuttu! 🙂 Kiitos vinkistä ja ihanaa että olet löytänyt täydellisen tuotteen ihosi tarpeisiin <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *