Näin korostat meikillä vihreitä silmiä

Silmämeikillä pystyy luomaan monenlaisia illuusioita silmien muotoon sekä väriin. Sillä pystyy korostamaan ja häivyttämään asioita sekä ihan vain tuomaan esille omaa tyyliä ja persoonallisuutta. Vaikka meikkaamiseen on olemassa erilaisia säännöstöjä ja värikoodeja, jotka toimivat keskenään kannustan silti aina kokeilemaan värejä ja tyylejä, jotka toimivat omaan silmään kaikkein parhaiten. Tämä postaus tulee olemaan ensimmäinen postaus, jossa korostetaan tiettyä silmän väriä. Luomivärien sommittelulla ja värivalinnoilla pystytään manipuloimaan silmän väriä ja korostamaan sen sävyjä halutulla tavalla. Moni suomalainen esimerkiksi omistaa siniharmaat tai sinivihreät silmät. Oikeanlaisella värikombolla voidaan tällaisista yhdistelmäväreistä korostaa selkeästi esimerkiksi  pelkästään silmän vihreyttä.

Vihreille silmille sopii erityisen hyvin punertavat sävyt. Lämpimät ruskeat, tiilenpunainen, viininpunainen ja myös violetin eri sävyt korostavat ihanasti silmien vihreyttä. Olen huomannut sinivihreitä silmiä meikattaessa, että violetti korostaa erinomaisesti silmien vihreyttä. Violetti, violetin punainen ja hillitympi mauve ovat ihania sävyjä myös syksyn meikkitrendejä ajatellen. Tässä tutoriaalissa opit meikin, jolla saat helposti twistiä arkimeikkiisi ja korostettua silmiesi vihreyttä. Meikki sopii myös hyvin sinisille tai ruskeille silmille, joten myös muun väriset silmät voivat nauttia tutoriaalista!

Mitä tarvitset?

Tarvitset yhden keskikokoisen häivytyssiveltimen (esimerkiksi We care Iconin Crease- sivellin), yhden pienemmän silmämeikkisiveltimen (esimerkiksi We care Iconin Smudger- sivellin tai Real techniquesin pieni sivellin), pienen litteämmän siveltimen sekä viistopäisen rajaussiveltimen (esimerkiksi We care Iconin Angled liner). Tarvitset myös luomivärinpohjustajan (esimerkiksi Macin Paint pot sävyssä Painterly) sekä kiinnitysnesteen tai vettä (Urban Decay All nighter setting spray).

Luomiväreiksi valitse yksi vaaleanruskea luomiväri (neutraali tai aavistuksen lämmin sävy), mauven tai violetin sävyinen luomiväri, kimaltelevampi violettiin vivahtava metalli- tai glitterluomiväri sekä intensiivisempi violetti rajauskynä tai luomiväri sävy. Käytin tutoriaalissa Jeffree Starin Androgyny- paletin sävyjä Safe word sekä Androgyny ja rajauksissa Jeffree Starin Jawbreaker- paletin intensiivisen kimaltelevaa violettia sävyä Bite me. Valitse lisäksi sama vaalea shimmersävy, jota käytät kasvojen korostamiseen. Kimalteleva sävy liikkuvalla luomella on Barry M:n Fine Glitter dust sävyssä 2.

 

 

Vaihe 1: Pohjusta luomet luomivärinpohjustajalla. Macin Paint pot sävyssä Painterly sopii hyvin luomivärien pohjustajaksi.

Vaihe 2: Lisää Androgyny- paletin Safe word– sävyä We  care Iconin Crease- siveltimellä luomivakoon ja häivytellen luomivaon yläpuolelle, kevyen kissamaisesti kohti kulmakarvan kärkeä.

Vaihe 3: Lisää samalla häivytyssiveltimellä valitsemaasi mauven tai violetin sävyistä luomiväriä edellisen, vaaleanruskean sävyn alapuolelle häivytellen sen osittain vaaleanruskean päälle.

Vaihe 4: Lisää valitsemaasi kimaltavaa luomiväriä kostutetulla siveltimellä liikkuvalle luomelle (luomen keskelle). Häivyttele tarvittaessa samalla häivytyssiveltimellä reunat siisteiksi.

 

Vaihe 5: Lisää vaaleaa korostussävyä pienemmällä siveltimellä silmän sisänurkkaan ja kulmaluulle tuomaan valoa meikkiin ja korostamaan katseen intensiivisyyttä.

Vaihe 6: Lisää samaa mauven tai violetin sävyä (vaihe 3) alaluomelle pienellä kynäsiveltimellä tai valitsemallasi pienellä siveltimellä. Vie sävy alaluomelle noin puoleenväliin silmän ulkonurkasta alkaen.

Vaihe 7: Häivytä samalla pienellä siveltimellä alaluomen violetti sävy käyttäen ensimmäistä, vaaleanruskeaa luomivärisävyä (vaihe 2). Häivytä siveltimellä varovasti violetin sävyn reunalta saaden alaluomen sävyn reunat utuisemmiksi.

Vaihe 8: Lisää intensiivisempi violetti rajaus ripsityveen käyttäen violettia luomiväriä, viistopäistä sivellintä ja kiinnityssuihketta tai vettä. Voit myös käyttää violetinsävyistä rajauskynää. Tee rajauksesta utuinen ja nosta se kevyesti silmän ulkonurkasta ylöspäin kohti kulmakarvoja, kuitenkin jättäen rajauksen lähelle ripsityveä (ei kissarajausta).

Vaihe 9: Taivuta ripset ja lisää suosikkiripsivärisi ylä- ja alaripsiin, olet valmis!

Mauven sävyllä saat muuten klassiseen silmämeikkiin twistiä, vaikket omistaisi vihertäviä silmiä. Lisäksi violettia rajausta voit soveltaa muun sävyisiinkin silmämeikkeihin pienenä yksityiskohtana. Esimerkiksi kuparisen sävyisen silmämeikin kanssa violetti rajaus näyttää todella kiinnostavalta! Jos haluat meikkiin silmiä korostavan huulipunan, valitse kylmä ja vadelmanpunainen huulipuna tai -kiilto.

 

 

kauneus meikki tutoriaalit
Kommentit (2)
  1. Noora /prettyawesome.fi
    13.8.2019, 20:41

    Tosi kaunis silmämeikki 🙂 Ja selkeät ohjeet kuvien kera 🙂

    1. Voi kiitos Noora! Ihana kuulla että tutoriaali antaa selkeät ohjeet meikin tekoon 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *