Näin teet hikoilun kestävän meikkipohjan

Hikoiletko naamasta kesäisin? Meikkipohja kärsii tosi helposti kasvojen hikoillessa. Kesällä on kuitenkin paljon tilaisuuksia, joissa olisi ihanaa että meikkipohja näyttäisi mahdollisimman hyvältä. Toki vaihtoehtona olisi jättää meikkivoide kokonaan, mutta usein hikoilu ja lämpimät ilmat saattavat nostaa kasvoille punaisuutta, mitä olisi kiva tasata meikin avulla.

Olen ollut aina naamahikoilija, enemmän tai vähemmän. Hikoilen ympäri vuoden, mutta erityisesti kesällä hien määrä on sitä luokkaa, että hikeä valuu pitkin naamaa. Ei mikään paras lähtökohta kestävälle meikille! Olen kuitenkin löytänyt hyviä meikkivoiteita, jotka pysyvät hikoillessakin paremmin kuin toiset. Myös muutamilla kikoilla meikin saa näyttämään mahdollisimman hyvältä, vaikka hiki olisikin kova!

 

Ohut kerros meikkivoidetta kestää pidempään kuin paksu

Mitä meikkivoidetta ikinä laitatkaan iholle, on ohut kerros kestävämpi kuin paksu. Ohut kerros meikkivoidetta lukittautuu helpommin kiinni ihoon, eikä lähde sotkeentumaan ihon pinnalla. Kun lisätään vielä runsaasti hikoileva kasvojen iho, on hyvin todennäköistä, että paksu meikkipohja sotkeentuu, valuu, liikkuu ja näyttää lopulta ihan muulta kuin vasta lisättynä. Tästä syystä suosittelen aina lisäämään meikkiä ohuina kerroksina, mikäli tahtoo oikeasti kestävän meikkipohjan.

Ohut kerros meikkivoidetta ei aina tarkoita näkymätöntä meikkipohjaa, joka ei peitä mitään ihon epätasaisuuksia. Iholle, jossa on paljon peitettävää tai sellaiselle, joka vain pitää peittävästä meikkipohjasta, suosittelen kesällä tutustumaan Estee Lauderin Double weariin* tai sen siskoon Lancomen Teint idole ultra weariin*. Nämä meikkivoiteet ovat peittäviä mutta ne on mahdollista lisätä kasvoille ohuena kerroksena, jolloin peittävä meikkipohja todella pysyy koko päivän. Lisäksi olen todennut nämä hienkestäviksi, joten sopii myös hyvin hikoilevalle iholle!  Itse käytän Double wearista sävyä 1N2 Ecru ja Lancomen Teint idole ultra wearista sävyä 025.

Ohuen meikkipohjan saa parhaiten levitettyä kostealla meikkisienellä. Myös meikkisivellin on hyvä levitykseen, mutta sillä saa aavistuksen enemmän peittokykyä.

Muita ihan todella hyviä kesämeikkipohjia ovat kevyet CC- voiteet. Ne yleensä ovat niin kevyitä, että ihon hikoillessa meikkipohjan ulkonäkö ei muutu laikukkaaksi. Omia suosikkejani CC- voiteista ovat Madaran kevyt City CC (itselläni sävy Light)*, Lumenen legendaarinen CC- voide (tästäkin sävy Light)* sekä Erborianin CC- voide (sävyssä Doré)*.

Levitä meikkivoide hiestä kuivalle iholle

Tämä vinkki on varmasti aika itsestäänselvä monelle, mutta tiedän ettei kaikille. Jos vain mahdollista, levitä meikki hiestä kuivalle iholle. Kesällä tämä voi tuntua aika mahdottomalta, mutta auta ihoasi viilentymään esimerkiksi huuhtelemalla se kylmällä vedellä, lisäämällä viileän tuntuinen primer tai kosteusvoide suoraan jääkaapista tai meikkaa tuulettimen edessä. Liian märällä iholla meikkivoide ei tartu ihoon vaan jää pyörimään sen pinnalle, jolloin meikin pysyvyys on heti huonompi.

Kovasti hikoileva kasvojen iho voi nostaa hien pintaan myös meikkivoiteen levityksen jälkeen. Mikäli puuteroit meikkivoiteen, muista taputella ihon pintaan nousseet hikipisarat esimerkiksi nenäliinalla kevyesti painellen (älä pyyhi ettei meikkipohja liiku). Tämän jälkeen lisää vasta puuteri.

Kiinnitä meikkipohja lopuksi kiinnityssuihkeella

Olen muistaakseni joskus sanonut, ettei kiinnityssuihkeista ole juurikaan hyötyä. Pitkään ajattelin näin, enkä nähnyt selkeää eroa siihen käytinkö kiinnityssuihketta vai en. Noh, kasvojen hikoilun lisäännyttyä oli pakko alkaa ottamaan kaikki keinot käyttöön, joten tartuin kiinnityssuihkeeseen. Oikein hikisinä päivinä laitan sitä myös heti saatuani meikkipohjan valmiiksi. Näin meikkipohja pysyy tosi hyvänä pitkään. Lisäksi suihkaisen kevyen hunnun vielä koko meikin valmistuttua. Oma suosikkini on todella kiinnittävä Urban Decayn All nighter*, jota muuten kannattaa tsekkailla aina mahdollisesti alesta, sillä tämä on kohtuullisen hintava (n. 30€ / 118ml). Toki tuo yksi purkki kestää myös käytössä pitkään. En ole vielä löytänyt täydellistä dupea edullisemmasta hintaluokasta tälle, mutta Catricen Prime & fine Multitalent fixing spray* on hyvä vaihtoehto jos haluaa säästää rahaa. Ihan yhtä pitäväksi en ole tätä todennut, mutta testit ovat vielä kesken. Hintaa Catricen kiinnitysuihkeella on reilu 5€.

 

kauneus meikki iho
Kommentit (2)
  1. Kuumalla säällä laitan aurinkosuojan päälle puuterisiveltimellä bb-voidetta (Shiseido), jota annostelen muovilautaselle, josta on näppärä ottaa siveltimen harjasten päillä vähän kerrallaan. Kevyt suihkaisu setting spraytä ennen puuteria. Uusi suosikkini ohi kiilannut on Diorin, sitä riittää 3-4 kevyttä painallusta. Samalla siveltimellä irtopuuteria, kosteuttavaa, jota kopistelen muovilautaselle (sama) ja pyörittelen sivellintä siinä, kopautan liiat pois ja töpöttelen kasvoille. Päälle vielä suihkaisut setting spraytä.

    1. Setting spray on kyl ihan huippu kun halutaan meikille kestoa extremeolosuhteisiin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *