Pian kaksi kuukautta kauneusyrittäjyyttä takana

Tänään laitoin toisen laskuni yrittäjänä eteenpäin. Olo on kevyt, tosin hieman väsynyt eilisen venyneestä työpäivästä. Yrittäjän arki on alkanut asettumaan uomiinsa mutta siitä huolimatta ajatuksissa puhkeaa joka päivä uusia idean siemeniä, jotka odottavat puhkeamistaan kukkaan. Yrittämisen aloitusvaiheen pelko pärjäämisestä on vaihtunut luottavaiseen tunteeseen siitä, että kaikesta voi selvitä. Ensimmäiset kaksi kuukautta ovat olleet parempia kuin ajattelin, niin henkisen hyvin voinnin kuin konkreettisten lukujen puolesta. Uusia asiakkaita on löytynyt ilahduttavan paljon ja moni on selkeästi viihtynyt ja palannut tuoliini uudestaankin. Se on merkki onnistumisesta.

Kaksi kuukautta on mennyt pitkälti hiusten parissa kampaamossa. Ajatuksissa olen kypsytellyt meikkipalveluiden jalostamista, ne vaativat hieman vielä käytännön järjestelyitä, kuten suunnittelemani työkäyttöön tarkoitetun meikkipakin hankkimista ja muutamaa tuotetäydennöstä sekä tietysti konkreettista mainontaa ja suunnittelua, tuodaanko meikkipalvelut kampaamoliikkeeseen tarjolle ja keikkatyön mahdollisuutta. Koska en omista autoa enkä korttia sellaisen ajamiseen, olen hieman aristellut tarjota palveluitani laajalti lähikuntiin. Toivon kuitenkin saavani meikkipalvelut osaksi palveluitani ensivuoteen mennessä.

Kuva Blue lagoonin 13-vuotissynttärijuhlista.

Loppuvuosi tuntuu pitkästä aikaa ihanan raikkaalta. Aiemmin kärsin syksyisin mielialan selkeästä alavireisyydestä ja henkisen vointini huonontumisesta, mutta tänävuonna kaikki tuntuu uudelta ja ihanalta. Olen pyrkinyt keskittymään työn lisäksi vapaa-aikaan, rentoutumiseen ja pysähtymiseen. Vapaa-ajasta saa paljon puhtia ja energiaa töihin ja valehtelematta olen viimeaikoina jopa odottanut seuraavaa työpäivää. Tämä kolme päiväinen liikkeessä työskentely on sopinut tämän hetkiseen elämäntilanteeseeni täydellisesti, sillä pärjään taloudellisesti ja nautin jokaisesta työstä, minkä pääsen töissä tekemään. En osaa sanoa, tuleeko välillä pidempiäkin työviikkoja, mutta haluan kuunnella näissä ehdottomasti vointiani. Aiemmin työskenneltyäni 10-12 tuntisia työpäiviä kampaamossa huomasin, että paloin todella nopeasti loppuun, joten tämä on ollut todella ihanaa huomata ettei työskentelyn tarvitse olla puurtamista vaan siitä voi myös nauttia.

Ilokseni myös aiemmin mainitsemani valtion tukema ”yrittäjyyskokeilu” on lähtenyt toimimaan näppärästi. Ensimmäisestä yrittäjänä toimimastani kuukaudesta sain täyden työttömyyspäivärahan (sillä ensimmäinen laskutukseni ei ollut kalenterikuukauden mukainen enkä näin saanut tuloja heti). Eilen hain toista työttömyyspäivärahaani, nähtäväksi siis jää kuinka paljon liitto näkee tarpeelliseksi tukea. Yrittäjyys mainitaan osana aktiivimallia, joten ilmeisesti tämän vuoden aikana yrittäjyydellä ansaitsemista tuloista lasketaan, onko oikeutettu soviteltuun ansiosidonnaiseen. Tämä on ollut todella suuri tuki yrittämisen alkuvaiheilla. Te-toimiston kirjaama lausunto yrittäjyyskokeilusta kattaa 4 kuukautta, jonka jälkeen tarkitsetaan onko yrittäjä sivu- vai päätoiminen. Sivutoiminen yrittäjä voi vielä saada soviteltua ansiosidonnaista. Toivon tietysti ettei tulevaisuudessa tarvitse huolehtia tuista vaan voin elättää itseni täysin yrittämällä.

 

Kommentit (2)
  1. Bea Hirvonen
    4.2.2020, 10:14

    Joo varmasti yrittäjyys toimii hyvin tuolla alalla! Itsekin tässä suunnittelen kokeilua. Pitäisi vielä tilitoimistoa katsella. Kiva lukea sinun kokemuksia, varsinkin tästä alkutaipaleesta. https://www.tilikeskus.net/tilitoimisto

    1. Mahtavaa kuulla että sullakin on suunnittelussa yrittäjyyskokeilu! Tämä on ollut kyllä antoisaa ja inspiroivaa, aiheesta olisi tarkoitus kirjoittaa vielä lähiaikoina blogipostauksen verran kuulumisia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *