The Ordinary- ihonhoitorutiini epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle

Sairastin aknen 16-18- vuotiaana. Ihoni oli 16- vuotiaasta asti todella suuri syy itsetuntoni putoamiselle pohjamutiin(tokikaan ei isoin tai ainoa syy). Yritin hoitaa ihoa siinä määrin, mitä tietämätön teini pystyy ihoaan hoitamaan. Kävin lääkärissä ihoni kanssa, sain voiteita ja söinköhän ihan kuurin ihoni takia, en muista ihan tarkalleen. Finnejä tuli sitä mukaa, mitä niitä parantui. Meikkiä käytin tietysti niiden peittämiseen, lopputuloksena melkoinen meikkivoidekraateri, joka enemmänkin vain korosti ihoni epäpuhtautta. Kun akne oli selätetty, ahdistuin jokaisesta kasvoille pamahtaneesta  uudesta finnistä. Ihmisten ilmoille lähteminen teki pahaa, sillä yhdistin automaattisesti finnit siihen epävarmaan, kiusattuun itseeni, joka olin silloin kun sairastin aknen. Pian kuitenkin tajusin, ettei iholleni ole nousemassa aikuisiän aknea vaan että se on hyvin herkkä reagoimaan erilaisiin asioihin. Täytyy myöntää, että vasta näin aikuisiällä, ehkä kolmen vuoden sisällä olen tajunnut etteivät finnit määrittele minua vaan minä määritän finnit. Niitä syntyy kasvoille erilaisista asioista johtuen ja niitä syntyy lähes kaikille. Kun hyväksyin ihoni ”epätäydellisen” täydellisyyden, opin etsimään keinoja joilla pitää ihoni sellaisessa kunnossa, että pystyn elämään sen kanssa. Kaikkia keinoja en varmastikaan ole testannut ja voi olla, että joku kosmetologi voisi olla näistä aivan eri mieltä. Tässä postauksessa paneudun ihon hoitamiseen, finnien ja epäpuhtauksien ehkäisyyn ja niiden hoitamiseen The Ordinaryn tuotteiden avulla.  

Käytän epäpuhtauksiin taipuvaiseen ihooni myös muitakin, kuin The Ordinaryn tuotteita. Löysin kuitenkin reilu vuosi sitten tämän tuoteperheen ja olen testaillut sieltä sopivia tuotteita iholleni ja saanut niistä jatkuvalla käytöllä hyviä tuloksia. Ihoni on siis paikoin pintakuiva, se kuivuu erityisesti talvella hyvinkin herkästi paikoittain ja iholle nousee kuivuudesta johtuvia epäpuhtauksia ja tukkeumia. Näin aikuisiällä ihoni ei rasvoitu yhtä paljon kuin nuorempana, mutta esimerkiksi tietynlaisten meikkivoiteiden kanssa T-alue nostaa iholle enemmän rasvaisuutta. Finnejä itselleni kehittyy erityisesti lähellä kuukautisia, jolloin finnit ovat laadultaan suurehkoja ja kipeitä ja niitä nousee poskille, otsalle ja leukaan. Muuten iholle nousee finnejä harvemmin mutta niitä kuitenkin ilmestyy tasaisin väliajoin. Normaalisti finnit ovat pienempiä ja paranevat nopeasti parissa päivässä oikealla hoidolla. Sitkeimmät finnit saattavat näkyä iholla jopa viikon. Huonosti nukutut yöt, rasvainen ruoka, suolen toiminta, alkoholi ja liian vähäinen vedenjuonti ovat mm. syitä siihen, miksi finnejä ja epäpuhtauksia saattaa nousta muulloinkin kuin kuukautisten aikaan. Tietysti ilmanvaihtelu (pakkanen, kosteus, helteet) vaikuttavat omalta osaltaan ihon tasapainon heittelyyn sekä uuden ihonhoito- tai meikkituotteet. 

img_20190222_120735.jpg

The Ordinaryn tuotteita olen tilannut heidän omilta verkkosivuiltaan, josta saa edullisimmin tilattua suuremman määrän tuotteita. Kuvassa näkyvät söpöt pipettipullot ovat osana tämän hetkistä ihonhoitorutiiniani. Käytän kuvassa näkyviä kahta keskimmäistä tuotetta vuorotellen tilanteen mukaan. Hyaluron acid 2% + B5 on täydellinen tuote päivittäiseen käyttöön. Valitsen tämän aina aamuisin ja varsinkin iltaisin ihonpuhdistuksen jälkeen kosteuttamaan ihoa. Tällä saan ihon pysymään kunnossa kun iholla ei näy liikaa näppylöitä ja ylimääräisiä epäpuhtauksia. Jos iholla on kuitenkin näppylöitä tai tiedän ihollani alkavan esimerkiksi hormonifinnien kehittymisen, valitsen hyaluronhapposeerumin tilalle tuon maitohapposeerumin, eli Lactic acid 10% + HA. Tämä kosteuttaa ihoa mutta myös nopeuttaa epäpuhtauksien poistumista sen kuorivan vaikutuksen ansiosta. Annan yleensä seerumin kuivua hetken aikaa, kunnes lisään päälle yövoiteen. Jos yövoiteen alla on hyaluronhapposeerumi, laitan vielä yövoiteen päälle tuon öljymäisen 100% Plant-derived squalanen. Tuote on siis 100% skvalaania, joka on hiilivetyä jota löytyy iholta luontaisestikin. Näin ihoon saa ladattua hurjan määrän kosteutta mutta iho ei kuitenkaan näytä aamulla rasvaiselta. Tuo skvalaani on myös siitä kiva, että jos iho on yhtään helpommin rasvoittuva niin on tämä paksumpia kasvoöljyjä parempi ja kevyempi vaihtoehto. 

img_20190222_120802.jpg

Ihon viikottaiseen tehopuhdistukseen käytän suosikkikuorintaani eli AHA 30% + BHA 2% happokuorintaa. Tätä veriseerumikuorinnaksikin kutsuttua, hieman pelottavan näköistä kuorintaa uskaltaa käyttää ihotyypistä riippuen 1-2 kertaa viikossa, itse käytän tätä lähes poikkeuksetta sen 2 kertaa viikossa. Koska kuorinta sisältää todella reilusti happoa, kannattaa tämän kanssa olla todella varovainen ja testata tämän sopivuutta iholle pienentämällä vaikutusaikaa. Maksimivaikutusaika on 10 minuuttia, jonka ensikokeilulla kannattaa vähintään puolittaa. Jos ihosi on herkkä, tämä ei ole sinulle sopiva tuote. Tuote kihelmöi iholla, puhdistaa ja kuorii tehokkaasti ja jättää ihon ihanan kuulaaksi, pehmeäksi ja puhtaaksi. Tällä saa  säännöllisellä käytöllä ennaltaehkäistyä finnejä ja epäpuhtauksia. 

Näillä neljällä tuotteella hoidan ihoani säännöllisesti The Ordinaryn tuotteista. Teen tulevaisuudessa vielä oman postauksensa yleisesti epäpuhtaan, finneille taipuvaisen ihon hoitoon. Aiheesta on myös tällähetkellä keskustelua Instagram mystoryn puolella, joten kurkista halutessasi @beautyidam tilin mystoryyn! Hyllystäni löytyy vielä muutamia kokeilua odottavia The Ordinaryn tuotteita (pari seerumia ja silmänympärysvoide!), joten palaan niiden puolesta hieman viisaampana linjoille vielä tulevaisuudessa. 

 

Ihanaa viikkoa! 

Kommentit (4)
 1. The Ordinary hyaluronihapposeerumi on kyllä huikea. Olen saanut poskieni kuivuudesta johtuvat finninturjakkeet loppumaan tyystin, eikä muukaan naama ole ollut näin ihanan kuulas muutamaan vuoteen. Lisäplussaa annan kyllä vielä sille, että seerumi on hajusteeton, liian moni kosmetiikkatuote pilataan nenäänkäryävällä tuoksutykityksellä.

  Loppuun vähän offtopicina: Kiitos muuten että käytät ihonhoidosta termiä rutiini, etkä rituaali. Inhoan monien kosmetiikkabrändien viimeaikoina ryöstöviljelemää rituaali-sanaa kauneudenhoidon yhteydessä. Ihoa hoidetaan nimenomaan rutiinilla, toistuvin hoidoin, eikä millään mystisillä uskonnollisilla palvontamenoilla, kuten rituaaleilla :DDD

  1. Tuoksuttomuus on ehdottomasti yksi parhaimpia puolia näissä tuotteissa! En ole kertaakaan kaivannut näihin tuoksua. 

   Ja nyt kun sanoit, olen huomannut tuon rituaalitermin kylvämisen itsekin. Rituaalista nimenomaan tulee mieleen itsellekin että seerumipullot seisoskelevat kynttilöillä ja suitsukkeilla koristellun pakanallisen alttarin äärellä, jossa niitä sitten levitetään kasvoille. Onneksi termi ei ole tarttunut! 😀 

 2. Sanni Miettinen
  25.2.2019, 20:09

  Mä oon myös löytänyt apua The Ordinaryn tuotteista 🙂 Aknea ei mulla ole todettu, muutakun erikoislääkäri määrännyt testiksi aluksi aknevoidetta, josta ei ollut apua. Omia suosikkeja kuitenkin on juurikin tuo hyaluronihappo, salisyylihappo ja tuo kuorinta neste! Lisäksi käytän ruusunmarjaöljyä ja retinolia jotka auttavat uusimaan ihoa loistavasti ja joiden avulla kasvoja koristavat punaisen kirjavat jäljet ovat haalentuneet (-:

  1. Kiitos kommentista! On nää vaan huikeita tuotteita! Mietin kanssa testaavani jossakin kohtaa tuota salisyylihappoa ja  niasiiniamidi/sinkkiseerumia arpien ja ihon epätasaisuuden häivyttelyyn. 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *