Vinkit hiuspohjan kuorintaan

Kesällä hiuspohjaan kertyy kaikenlaista, kuten kuivashampoota, aurinkorasvaa, talia ja järvivettä. Helteet saavat hiuspohjan myös hikoilemaan normaalia enemmän, mikä pistää hiuspohjan koville. Kesällä olisikin hyvä puhdistaa hiuspohjaa säännöllisesti muutenkin kuin shampoolla. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka usein hiuspohjaansa pesee ja millä tuotteilla. Kuulen edelleen paljon sitä, että ihannoidaan mahdollisimman harvoin hiustenpesua. En kuitenkaan näin kampaajana ole koskaan suositellut väkisin pidentämään pesuväliä, mikäli hiuspohja tuntuu likaiselta. Jos hiuspohjassa on rasvaa ja likaa, se tulee puhdistaa. Toisilla hiuspohjaan ei kerry samalla tavalla likaa eikä hiuspohja hikoile tai eritä rasvaa niin paljon, kuin toisilla. Tämän vuoksi sama hiustenpesuväli ei toimi kaikilla.

Syväpuhdistavan shampoon pitäisi kuulua jokaisen hiustenpesijän rutiiniin. Syväpuhdistava shampoo on se pesevämpi shampoo, joka poistaa hiuspohjasta tuotejäämät ja hiuksista metalli- ja tuotekertymät. Syväpuhdistavan shampoon kanssa kannattaa yhdistää jokin ihana hiusnaamio, joka imeytyy kivasti puhdistettuun hiukseen, jossa ei ole tiellä mitään epäpuhtauksia. Kesäisin ja varsinkin, jos hiuspohja on kovin rasvoittuva ja herkästi tahmaantuva, kannattaa myös kokeilla hiuspohjan kuorintaa.

Samoin kuin kasvojen ihoa, myös hiuspohjan ihoa voi ja kannattaa kuoria. Kasvokuorintaa ei kannata rääppiä hiuspohjaan, se voi olla hankala puhdistaa eikä välttämättä sovi hiuspohjalle ja hiuksille. Sensijaan hiuspohjalle on olemassa paljon hyviä kuorintoja, jotka sopivat tähän käyttötarkoitukseen. Kuorintaa ei kuitenkaan kannata käyttää joka pesussa, jottei tule ylipuhdistettua hiuspohjaa. Pesuvälistä riippuen kerran puolessatoista viikossa tai kahden viikon välein olisi hyvä väli, jotta hiuspohjasta saa säännöllisesti kaiken ylimääräisen poistettua.

Briogeo Scalp revival shampoo, Nobella alessa 33,06€.

Mitkä sitten ovat hyviä hiuspohjan kuorintoja?

Voisin sanoa olevani jonkin asteen kokemusasiantuntija tämän aiheen suhteen. Kuorin omaa hiuspohjaani säännöllisesti ja itselläni on pitkä ja todella paksu tukka. Puolisoni on sensijaan kalju ja hänellä on rasvoittuva, herkkä ja helposti hilseilevä ja ärtyvä hiuspohja. Käytämme molemmat samoja hiuspohjan kuorintoja, jotka toimivat molempien tarpeisiin.

Oma suosikkini kuorinnoista on  Briogeo Scalp Revival Charcoal + Coconut Oil Micro-exfoliating shampoo*, joka on harmaan väristä, mintulta tuoksuvaa ihanaa shampoomaista kuorintaa, jossa ei ole liian isoja ja hankalasti huuhdeltavia kuorintarakeita. Kuorinnan tuntuma on sellaista ”hienon hiekkamaista”, ei sillä että siinä olisi hiekkaa. Karkea koostumus tulee hiilestä, joka on hyvin kuoriva, mutta huuhtoutuu täysin hiuspohjasta. Tämä 236ml pönikkä kestää käytössä kauan, sillä tuotetta ei tarvitse suurta määrää hiuspohjaan.

Toinen miellyttävä tuote on KEVIN.MURPHYN Scalp spa scrub*, joka on kätevästi pakattuna tuubiin. Tässä on hieman suuremmat kuorivat rakeet, mutta tämäkin huuhtoutuu kokonaan pois hiuspohjasta, eli sopii myös pitkälle hiukselle. Tuotteen kuoriva ainesosa on luonnonmukainen perliitti. Sisältää myös misellivettä, joka tunnetaan myös meikinpoistossa puhdistavana, likaa itseensä imevänä ainesosana. Tässä on kevyt tuoksu, mutten ihan saa kiinni miltä tämä tuoksuu. Ei häiritse kuitenkaan hiustenpesua.

Edullinen hiuspohjakuorinta

Lyhyeen tai hiuksettomaan hiuspohjaan toimii myös Kicksissä myytävän Budgie- merkin omenaviinietikkakuorinta*, joka on näistä suosikeista edullisin. Koen tämän sopivan parhaiten lyhyeen hiukseen, sillä tämä ei huuhtoudu näistä kolmesta parhaiten. Jos jaksaa huuhdella huolellisesti, voi tätä tietysti käyttää myös pidempäänkin hiukseen. Tämä on puolisoni pitkäaikainen suosikki, jota on meillä kulunut pari tuubia. Miedosti tuoksuva, hyvin kuoriva shampoo, joka ei kuitenkaan raavi hiuspohjaa. Plussaa siitä, että tätä saa usein alesta ja hinta on normaalihintaisenakin edullinen 14,90€/ tuubi!

Onko sulla hiustenkuorintaan tuotesuosikkeja? Jaa omasi kommenttikentässä!

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *