Best value for money raskaana ollessa – taksit!

Äitiysloman aikana olen kehitellyt uuden salaisen paheen, nimittäin taksikyydit keskusta-alueella. Noin muuten en muista koska olisin taksilla kulkenut, joskus (miljoona vuotta sitten?) kun aloitellut iltaa jonkun kaverin luona. 

Talvi on ollut hiukan haasteellinen, sanotaanko niin, jos olet pitkällä raskaana. Ensin oli jäätävä pakkanen ja mikään toppavaatei ei mahdu päälle, sitten tuli liukas ja lopulta sen liukkaan päälle satoi ohuen ohut pakkaslumikerros peittämään jäätä ettet ainakaan tiedä mikä kohta on hiekoitettu ja mikä ei. Eikä loppua näy. Tähän yhdistettynä tietysti liitoskivut, jotka saavat todella tarkkaan miettimään onko lähteminen kotoa vaivan arvoista. 

Joten olen tässä suhaillut melko hyvällä omallatunnolla taksilla esim. neuvolaan, jonne on vajaat pari kilometriä meiltä. Bussillakin pääsisi sen pari pysäkinväliä, paitsi että lähin pysäkki on puiston toisella puolella joka on yhtä jääkaljamaa ollut viime viikkoina. Mies aina aamuisin töihin lähtiessään lähettelee raportteja mihin suuntaan en saa kotoa lähteä kävellen 😀 Mutta ongelma ratkesi kun tajusin että tosiaan meiltä neuvolaan taksi maksaa 9 e – onko parempaa sijoitusta rahalle? En tajua toisaalta mikä luterilainen syyllisyys siinäkin on, mitä välitöntä pullamössöytymistä ja luonteen heikkenemää epäilen tapahtuvan jos en itse kävele joka paikkaan. Tuleehan tässä tuettua työllisyyttä ja niin edelleen. 

Toinen voittamaton bonus on ne itse taksikuskisedät 😀 Jotenkin tämä pallomaha herättää keskusteluntarpeita ja setä toisensa jälkeen alkaa muistella vaimon tai tyttären synnytyksiä… sairaalaan kontrolliin meneminen aiheuttaa välittömän valpastumisvasteen kuskeissa – onko kiire? Saako ajaa mukulakivikatuja? Herttaista 🙂 Viimeksi setä kertoi kuinka kahdesti on ollut lähellä ettei olisi päässyt kätilöimään. Kertoi myös (rohkaisevasti ensisynnyttyjälle) kuinka oma vaimo ilmoitti lapsen syntymän jälkeen että oli sellainen savotta että lapsiluku jää tähän yhteen ja kuinka hänen mielestään miehellä ei tee synnytyksessä mitään, ainakaan jos se on pyörtyneenä lattialla… totta sekin. 

Onko muilla salaisia paheita raskausajan viime metrejä helpottamaan?

Kommentit (5)
  1. Antisankari
    5.2.2016, 20:45

    Mulla on kanssa joku ihmeellinen velvollisuudentunto mennä aina bussilla, vaikka rahat kyllä riittäis mennä sillon tällön taksilla. Ehkä kun ei oo tottunut käyttämään, niin ei osaa edes ajatella sitä vaihtoehtona. Mut tää postaus oli kyl hyvä, vapautti tunnontuskia. Pitänee kokeilla joku päivä.

  2. Mä en oo edes raskaana ja käytän taksia ihan huoletta. En tajua miksi se on tosi monille sellainen rahan tuhlaamisen ja laiskuuden symboli. Tai että taksin käyttöön pitäis olla joku sairaan hyvä syy, kuten nyt vaikka raskaus. Sillä rahalla mitä oman auton pitämiseen menisi, ajelen huoletta aika paljon taksilla. Ja se on vaan niin ihanaa pakkasaamuna istahtaa sen valmiiksi lämpimän mersun takapenkille!

    1. Niin no on meillä se oma autokin 😀 Mutta ei autopaikkaa, minkä takia sitä ei viitsi siirtää lyhyen matkan takia… mutta joo, en tiedä miksi se olis joku hirveä ylellisyysratkaisu, etenkään jos autoa ei ole.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *