Mitä tehdä kaikille joko nyt-kyselijöille

Lasketun ajan lähestyessä puhelin alkaa piristä yllättävää tahtia. Aina ei tiedä mitä sanoisi näihin kyselyihin. Ilmeisesti sen lasketun ajan jälkeen sukulaisten lisäksi alkaa soitella myös etäisemmät tutut ja tuntemattomat… olen hahmotellut paria eri strategiaa.

1. Ai vauva? Joo se syntyi tässä jo pari viikkoa sitten.

Niin kuin mitä ne ihmiset nyt oikein odottaa, etenkin isovanhemmat, ettei me kerrottaisi niille suunnilleen ehkä 2.5 sekuntia lapsen syntymän jälkeen? Olen vain tyytynyt sanomaan että olette kyllä ihan listan kärkipäässä kun tästä aletaan jonnekin ilmoittamaan. 

2. Kuninkaallinen ratkaisu

Ilmeisesti prinsessa Victorialla on samantyyppinen ongelma vähän laajemmassa mittakaavassa. Se mitä Vickanilla on ja mulla ei oo on PR-henkilökunta, joka ajattelee vähän eteenpäin ja VALEHTELEE LASKETUN AJAN. Siis miksi en tajunnut tätä?! Tai ilmoittaa sen vain kasuaalin ympäripyöreästi ”maaliskuussa”. Jos mäkin olisin sanonut vain että maaliskuussa saisin olla ihan rauhassa kärvistelemässä näitä viimeisiä viikkojani.

3. ”Synnytys on dynaaminen tapahtuma jota ei voi täsmälleen ennustaa etukäteen”

Jossain määrin oli virhe puhua tästä perätila-asiasta sukulaisille, herättää osassa vain turhaa pelkoa ja hämmennystä. Osa oli jo päätellyt että sehän on varma sektio se ja ilmoittanut tämän tosiasiana muille sukulaisille, mikä tietysti eksponentiaalisesti lisää niitä soitteluita kun voisi kerran saada varman päivämäärän vauvan syntymälle, ilmeisesti sen pelossa ettei käy kuten kohdassa 1. Huoh. Uusi vastaukseni on otsikon mukainen, johon on ihmisten tyytyminen. Ei sitä normaalistikaan keskustella että mitä kautta se mukelo aiotaan sieltä ulos saada. Enkä ole ihan varma tarvitseeko siitä kaikkien sukulaisten kanssa puhua syntymän jälkeenkään. 

Kommentit (15)
 1. Antisankari
  11.2.2016, 18:55

  Argh, rasittavan kuulosta. Tulee vähän mieleen hiljattain synnyttänyt kaveri, jonka äiti soitti sille joka päivä ainakin viis kertaa, että joko nyt. Yks päivä kaveri oli käynyt kävelyllä eikä ollut jaksanut vastata, niin tämä äiti oli jo soittanut sairaalaan, että onko se siellä. Ja pahinta tässä on, että se äiti on vielä sairaanhoitaja. 😀

  1. Okei, ei mulla oo asiat huonosti 😀 Soittanut sairaalaan, oh my…

  2. Noo huh huh. Mulla ois varmaa aika hätäsee menny puhelin kiinni/hiljaselle tollasesta pommituksesta, siinähän sit ois soittanu sairaalat läpi 😀 :D. Tai jos vaikka puhelinvastaajaviestiin ois höpissy että ei, en todennäköisesti ole synnyttämässä, en vaa jaksa vastata joko joko -kyselyihin :D.

   1. Mä niin voin kuvitella oman äitini soittavan sairaalaan. Yks aamu olin töissä ja miehen piti lähteä mun vanhempien kanssa johonkin, eikä ne saaneet sitä kiinni puhelimella eikä se vastannut ovikelloon (oli suihkussa) niin äiti päätteli että me ollaan synnyttämässä ja soitti synnärille 😀 viikkoja oli jotain alle 30.

 2. Ja mieti, jos et päivittelisi blogia, niin täälläkin jo kyseltäisiin (minä etunenässä), että jokos nyt??? 🙂

  1. Hahahaa, epäilemättä! 😀 Mut ei se täällä haittaa. Jostain syystä se on ne läheiset ihmiset jotka ärsyttää, ehkä sen takia että kai me nyt niille kerrotaan heti…

   1. Niin, ja kai sä nyt tännekin heti synnäriltä päivität meille tilannetiedon, turha meidänkään on kysellä 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *