Pettymyksen ajoittaminen eli milloin testata ivf:n jälkeen

Jos testaat liian aikaisin, saatat saada haamupositiivisen. Mutta jos testaat oikeana testipäivänä ja saat negatiivisen, ei oo toivoa enää että se muuttuisi positiivisesti kuitenkin. Ja kun on kärsimätön luonne, pitäisi saada jo tietää, että pääsisi etenemään elämäänsä johonkin suuntaan, oli tulos mikä tahansa. Ja jos testaa virallisena testipäivänä eli maanantaina, pitäisikö malttaa iltaan asti, koska luulen et on suht rankkaa lähteä töihin jos aamulla testaa negatiivisen tuloksen. 

Aiemmin testaamisen edut: olis mahtavaa saada tietää jo nyt, turha pitkittää sitä negatiivistakaan (aika moniilla tulos on ollut pysyvä jo 10-12 päivää siirrosta) ja ainahan on pieni toivo että se sitten muuttuu virallisena testipäivänä positiiviseksi. Toisaalta näin saa aikaan useita pieniä pettymyksiä itselleen.

Virallisen testipäivän edut: tulos on ainakin luotettava kumpaankin suuntaan, irrotuspiikkinä toiminut hcg ei ole enää vaikuttamassa eli plussa on oikea plussa ja toisaalta hcg:n olisi pitänyt reilusti nousta tässä vaiheessa joten negatiivinen on varmasti negatiivinen. Toisaalta se on sitten kerralla ”the real thing” ja suurimpana syynä että siihen on niin pitkä aika vielä… 😀 Plus, jos viikonloppuna olis negatiivinen niin voisi ottaa lasin viiniä grillibileissä? Kauheaa, kun kuulostan alkoholistilta… 😀 Mutta tässä alkokysymyksessä eniten edelleenkin haittaa se muille selittelyn mahdollisuus (mikä tietysti kertoo surullisesti ehkä enemmän suomalaisesta alkoholikulttuurista) kuin se itse alkoholi.

What to do, oh what to do… koitan nyt kuitenkin ehkä odotella sinne maanantaille asti 🙂

Kommentit (2)
  1. Nostan kyllä hattua jokaiselle joka pystyy odottamaan testailua viralliseen testipäivään asti. Itse olen aina sortunut testailemaan aikaisin vaikka tietty turhaahan se on mutta toisaalta se on ollut valmistautumista tulokseen. 

    Alko-ongelmaan en osaa neuvoja antaa kun itse olen jo useamman vuoden ollut absolutisti, niin ei kukaan muutenkaan ihmettele 😀  

    Tsemppiä!!

    1. Onneksi ei oo kotona testejä, sen verran oon saanut aikaiseksi etten sinne apteekkiin lähde mut olisi tosi vaikea vastustaa jos kotona polttelis koko ajan testi 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *