Raskaudenajan preventiojuhlaa

Raskaus on kansanterveydellinen iloprojekti, jossa kuuluu korjata kaikki elämäntavat viimeistä piirtoa myöden kohdalleen. Samalla voi yrittää ehkäistä kaikkea muutakin, osa mahdollisia ja osa mahdottomia, mutta hei, aina kannattaa yrittää ja ehkä sitten antaa muiden vähän sivussa ymmärtää että oma vika jos et onnistunut. Aika ottaa siis katsaus ongelmakentään raskausajan ennaltaehkäistävissä (?) olevat asiat.

1. Painonnousu. Ikuinen, loputon keskustelunaihe. Olen ottanut linjan etten sanallakaan kommentoi neuvolassa, sanokoot sitten itse jos jotain sanottavaa on. 

2. Raskausarvet. Kuulin aivan varmaa ja luotettavaa tietoa, että Ceridal-ihoöljy on avain onneen (n=3) joten ei muuta kuin sitä uskollisesti rasvaamaan. Oli miten oli, kosteutetusta ihosta ei voi olla haittaa ja ainakaan se öljy ei tuoksu miltään ja toisaalta mieskin on sanonut että iho on paljon paremman tuntuinen kuin normaalisti talviaikaan. Mennee siis hyödyllisten listalle. 

3. Suonikohjujen ehkäisy. Samoin kuin yllä varsinaisen ehkäisytavoitteen lisäksi saan muuta hyötyä, nimittäin tukisukat auttaa verenpainetta pysymään järkevissä lukemissa, joten projekti jatkuu. 

4. Rectusdiastaasin ehkäisy. Tämä on vähän epävarmempaa, en oikein tiedä miten sitä pitäisi toteuttaa kun tietoa on niin niukasti. Mutta ihan selvä kolo tuossa vatsalihasten välissä on ollut jo pitkään ja se pullistuu sillee kolmiomaisesti ylösnoustessa, joten varmasta asiantuntijalähteestä (eli kaverilta) saadun neuvon mukaan koitan nousta kyljen kautta sängystä ylös. 

5. Sokerina pohjalla… repeämien ehkäisy synnytyksessä. Tässä kohti meinasi mennä vähän kuppi nurin, että this is not what is signed up for ja vieläkö voi peräytyä kun kuulin tästä, mutta ilmeisesti on siis olemassa laite, jolla voi paikkoja venytellä ennen synnytystä. Ja nopeasti googlattuna kokemukset olivat kai olleet myönteisiä ja vaikea nähdä miten siitä haittaakaan olisi, kai ne paikat sieltä takaisin palautuu jos niiden muutenkin pitäisi palautua mutta silti! Ei pysty! Vai pystyisikö sittenkin… 😀 Kokemuksia?

Kommentit (2)
  1. Ceridal-öljystä en ollut kuullutkaan! Itse käytin Bio oilia. Luulen kyllä että ihotyypillä on paljon tekemistä tässä arpi-asiassa. Mutta öljyämisestä ei voi olla ikinä haittaakaan! Täällä mies ei kyllä tykännyt siitä öljy tunteesta.. Taisin laittaa aika runsaasti 😀

    Erkaumasta on nyt ollut paljon juttua, esim Fit lehdessä ja sitten kannattaa tsekata Kaisa Jaakkolan sivut vaikka facebookista! Siellä oli tosi hyvä artikkeli! Ja luin tietysti sen jälkeen kun olin 3kk synnytyksen jälkeen ihan innoissani menny salille tekee kyykkyjä… 

    Mutta juu siis toi repeämien ehkäisy. Tutustuin tähän kun olin ihan viimesilläni ja käytin kaiken aikani sohvalla pääsääntöisesti netissä tutkien kaikenlaista. Tosin törmäsin onneks vaan sellasiin näin-venytät-sormilla-ohjeisiin. Oli öljyjä ja ohjeita. Siinä vaiheessa tosiaan tuli tunne että mitä hittoa! En kokeillu. Eikä kyllä pahasti revenny. 🙂

    1. No siis mäkin luulin et se olis eniten se ihotyyppi, mut toisaalta sain ite pelkästä kasvupyrähdyksestä ihan törkeät raskausarvet jalkoihin mut nyt ei (vielä, kop kop) yhtään! Ceridal on siis ihan sellanen perusöljy mitä saa apteekista, alan uskoa ettei oo niin väliks mitä käyttää kunhan kosteuttaa ihon kunnolla…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *