Soundtrack of my pregnancy

Elämänvaiheisiin tuppaa liittymään lauluja, tässä omani. Jonkinlaisessa aikajärjestyksessä alkuraskaudesta loppua kohti. 

Don Huonot ja Laura Närhi – Surunkerääjä

Olen Donkkareiden suhteen vähän myöhäisherännäinen, tutustuin vasta kun bändi oli jo hyvän aikaa sitten lopettanut. Noh, kesällä pääsin vihdoin keikalle ja kuulin myös tämän uuden biisin. Jotenkin kesällä se oli lohduttava ja lempeä, nyt en edelleenkään pysty kuuntelemaan sitä, koska raskauspahoinvointi tulee niin voimakkaasti mieleen.

Zen Cafe – Eipä tiennyt tyttö

Tämäkin liittyy alkuraskauteen, juoksulenkkeihin kesällä ja alkusyksystä. En ole koskaan erityisesti välittänyt biisistä, mutta tässä hormonimyrskyssä ”eipä tiennyt tyttö kuinka monta askelta on alttarilta äidiksi ja kuinka vaihtuu rytmit vuosien” sai aikaan nimenomaan juostessa jonkinlaisen hallittoman tunteenpurkauksen 😀 Myöskin ”nyt jos kestät tämän vuoden niin on seuraava, jos kestät sen niin kestät sitten varmaan vielä yhden” tuntui kuvaavan jotenkin sitä pahoinvoinnin loputtomuutta ja kuinka joka aamu vain piti nousta töihin ja jaksaa vaikka ei olisi enää jaksanut yhtään. 

R.E.M. – It’s the end of the world (as we know it)

Kertosäe soi usein päässä, melko itsensä selittävä 😀 Koska mitä tahansa vauvan syntymän jälkeen tapahtuukaan, ainut varma asia on ettei elämä ole enää koskaan sellaista kun se on nyt. Se, että pääsenkö kertosäkeessä siihen ”I feel fine”-kohtaan riippuu vähän päivästä…

Sam Smith – Writings on the wall

Okei, menee enemmän yleiseen ajankuvaan kuin raskauteen sinällään. Kuuntelin tätä paljon syksyllä kun istuin kirjastossa lukemassa tenttiin valehtelematta kaikki syksyn viikonloput. Biisi ei sinällään ole mielestäni terävimpiä Bond-tunnareita, mutta jos tuosta jättää jotenkin sen X-factor-balladimaisen kertosäkeen kuuntelematta niin ihan ok ja jollain tavalla sopii elokuvaan kuitenkin. 

Weezer – Hash pipe

Olin unohtanut koko biisin täysin jonnekin nuoruuteen, kunnes törmäsin siihen syksyllä. Ei mitään syvällisempiä merkityksiä lyriikoilla, mutta niille päiville kun on vaan niin prkleen vaikeaa kaikki ja tekisi mieli haistattaa pitkät kaikille alkaen bussikuskista, päätyen työkavereihin ja asiakkaisiin 😀 

Kommentit (1)
  1. Ah, ihana postaus! Ja ihanat biisit 🙂

    Munkin pitäisi tehdä joku tämmönen listaus, koska näitä on ihana muistella myöhemmin. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *