Stay up sukat – pysy itse pystyssä

Pitkään pistin yleisen huonovointisuuden vain alkuraskauden pahoinvoinnin piikkiin ja vaikka olin töissä välillä mittaillut aika alhaisiakin verenpainemittareita en silti ajatellut että voisin tehdä asialle jotain satunnaista salmiakin syömisen lisäksi. 

Lopulta aloin saada pyörtymisoireita töissä myös istuessa, etenkin jos huoneen lämpötila oli yhtään koholla. Ilmeisesti matala verenpaine ei kestänyt enää yhtään pintaverenkierron vilkastumista. Kaveri oli jo pitkään suositellut joko kompressiosäärystimiä tai ihan kunnollisia tukisukkia, omasta elämästä ei kuulemma tullut mitään ilman niitä. 

Joten ei muuta kuin Lymedillä asioimaan. Minulla on ollut jo murrosiästä lähtien toisessa jalassa suonikohjuja ja ne olisivat tietysti vielä lisäsyy käyttää kunnollisia tukisukkia raskauden aikana, mutta jotenkin epämääräisesti ajattelin sukkien hiostavan ja palaavani tähän asiaan sitten joskus rv 20 jälkeen kun kohtu kunnolla kasvaa ja alkaa painaa suonia. 

Noh, ei olisi ehkä kannattanut odotella. Ensinnäkin suositeltiin että jos aiempaa vaivaa on, kannattaa ihan suosiolla ottaa suuremman puristusluokan sukkikset ja lisäksi löytyy ihan hoitosukan puristusluokilla stay up-malleja. Ostin molemmat. Äitiyssukkikset ovat mahan kohdalta vielä vähän isot, mutta nuo stay upit ovat pelastaneet elämäni! Plus että jos tällä säästyttäisiin siltä etteivät nuo jalassa kiipeilevät pahkurat kasvaisi tulevina kuukausina sellaisiksi mummoröllyköiksi niin olisihan se tietysti plussa. 

Ensin ajattelin että on vaan sattunut parempia päiviä tälle viikolle, kunnes yhtenä päivänä jätin sukat laittamatta kun olin vain koulutuksessa enkä töissä ja ai että oli taas huono olo koko päivän! Yhtään en olisi jaksanut seistä koulutuksen aikana kun jotain laitteita siinä hetken aikaa katseltiin. 

Sukkien pukeminen on vähän konstikasta (etenkin kun luin ohjeet vasta tänään, krömhöm) mutta kun sen toimintaperiaatteen tajuaa niin ei mitenkään mahdotonta. Värejä oli saatavissa ihonvärinen, ruskea ja mustat ja noin päältäpäin näitä ei mielestäni erota 70 den sukista muuten mitenkään. Sukkahousut valittiin pelkän pituuden ja painon mukaan mutta nuo suuremman puristusluokan stay upit mitattiin jalan koon mukaan. Myyjä oli todella asiantunteva ja mukava, suosittelen!

En vain ollut siis tajunnut että stay up viittaa kirjaimellisesti siihen, että pysyt pystyssä! 😀

PS. Ei sillä että kukaan epäilisi, mutta ei ole kaupallinen yhteistyö – olisiko sen surullisempaa kuultukaan että joo, sain nää tukisukat blogin kautta… 😀

Kommentit (4)
  1. Yritän piristää omalla kokemuksella, oli ihan tosi paska fiilis etenkin raskauden puolivälissä ja ihan kamalat suonikohjut jaloissa (mm koko nilkka mustana ja pohkeet ihan pahkuroilla) mutta yhtäkkiä ne vaan hävisi ja olo parani! Tää tapahtui noin viikolla 32 ja nyt viikkoja 39 ja paljon enemmän energiaa eikä vitutakkaan niin paljon.. Ei kukaan muuten sanonut liittyvän alhaiseen verenpaineeseen mut siin varmaan osasyy, nyt kun alkaa olla edes lähellä normi-ihmisten lukemia.. 

    1. Mahtavaa että voivat kadotakin! Mulla ei vielä onneksi näytä ne suonikohjut pahentuneen.

  2. Hei mahtavaa, jos nyt helpottaa! En olisi koskaan osannut odottaa, että jollain noinkin simppelillä voi olla niin iso vaikutus. Tsemii sinne! 

    1. Joo en minäkään 😀 Tai kai se on varmaan kaikkien asioiden summa, kunnon närästyslääkkeet + ajan kuluminen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *