Suuri hoitolaukkupohdinta

Jo edellisessä postauksessa päästiin mukavasti materian makuun ja hoitolaukun osalta tilanne on vain pahentunut… Mietin pitäisikö tähän laittaa nyt joku disclaimer materialismin turhuudesta, kyllä sitä on ennenkin pärjätty jne. mutta toisaalta tämän pohdinta on nyt minusta hauskaa ja ehkä ensimmäinen vauvatavara mitä en pohdi ahdistuneena ja joka on myös vähän minua itseäni varten. Plus en voi olla myöntämättä etteikö pieni logistiikkahirmu sisälläni nauttisi mahdollisimman hyvin toimivan järjestelmän suunnittelusta 😀 Vaikka tässä onkin toki se vika, etten vielä tiedä miten homma tulee todellisuudessa toimimaan vauvan kanssa… 

Mutta, asiaan. Ensimmäinen ihastuksen kohteeni oli Storksakin Elizabeth eli tämä. Kallis, mutta nahkaa, taskuja ja palkintoja! Sehän on vähän sama kuin testivoittaja! (Miksei näistä ole Tekniikan Maailman testejä?!) Mutta, kallis. Ehdin jo löytää käytettynä mutta olikin jo myyty. Miellyttää esteettisesti riittävästi, roikkuisi vaunujen aisassa. Mistä päästäänkin seuraavaan pohdintaan. 

Aisassa roikkuva laukku vai reppu?

1) Aisassa roikkuvaan pääsee käsiksi kaupungillakin

2) Aisassa roikkuva olisi helppo napata olalle kun joudun taittamaan vaunut kasaan yläkertaan kantamista varten 

mutta toisaalta…

3) olin unohtanut kantorepun ja liinan mahdollisuuden! Tämä oli alkuperäinen tavoitteeni, päästä liikkumaan kantaen mahdollisimman paljon, johtuen juuri tästä kerrostalo-ei hissiä-kombinaatiosta. Tällöin reppu olisi varmasti parempi ja toisaalta saisihan sen sieltä vaunujen tavaraosastosta selkään nopeasti kuitenkin vaunujen kantovaihetta ajatellen. Väittävät myös että Fjällräven Kånkenin saa aisaankin roikkumaan, en ihan tiedä miten.

Joten esittelen uusimman haastajan eli Fjällräven Kånken! Pitkään vastustin näitä ylihintaisina trendireppuina ja jossain määrin ne ovat sitä, mutta olen myös sen verran laumasielu että silmä alkaa tottua ja nyt ne näyttävät oikeastaan ihan hyvältä. Paitsi että haluaisin nahkasomisteisen Kånken 2-repun, missä ei ole mitään järkeä ylihintainen trendireppu-aspektia ajatellen. 

Mutta ehdin jo innostua vähän siitäkin vaihtoehdosta, että reppuun laittaisi sisälle kameraväliseinät – toimii järjestelmäkameralle, toimii vauvan tavaroille? Hitti vai huti? Kun noin muuten repussa arveluttaa se tavaroiden löytyminen ja useat taskut puoltaisivat joko jotain muuta reppumallia tai hoitolaukkua, mutta olisiko asia ratkaistavissa tällä? Väliseinät ovat tietysti pehmustettuina vähän tilaavieviä, mutta toisaalta on tässä taloudessa valokuvaustakin lievästi harrastettu enkä oikein suuremmin tykkää nykyisestä kameralaukustamme (olen kärsinyt erilaisesta laukkuhulluudesta aiemminkin, kröhöm…) 

Onko kellään siis kokemuksia a) tavaroiden kuljettamisesta kun lapsi on paljon repussa/liinassa b) repusta vaunujen kanssa tai c) nimenomaisesti Fjällräven Kånkenista joissain näistä funktioista?

Kommentit (12)
  1. Pärjäsin esikoisen kanssa ihan ilman hoitolaukkua ja toisen kanssa vakaa aikomus samaan. Mukana kulki aina parit vaipat, vaihtovaatteet ja iänmukaisesti tarpeellista ruokaa tms.. Sujahtivat varsin kätevästi muistaakseni johonkin kangaskassiin tms. Vaunut eivät olisi kestäneet mitään painavaa laukkua aisassa niiaamatta eteenmpäin enkä itse kestä mitään roikkuvia osia pyörimässä tiellä. Esikoisen vaunuvaihe oli muutenkin niin lyhyt (tykkäsi kävellä itse vaunuja työntäen…), että olen sangen tyytyväinen ettei mitään ylimääräistä laukkua tullut hankittua.

    All in all, suosittelen siis laukun hankintaa (jos sen koet tarpeelliseksi) myöhäisemmät tarpeet ja käyttöasteen huomioiden. 🙂

    1. No päädyin reppuun, etenkin kun löytyi vielä koululta lahjakorttia käytettäväksi, sille nyt on aina jotain käyttöä myöhemminkin!

  2. Vähän myöhässä lueskelen kirjoituksia näin kommentoinnin kannalta, mutta höpisempä kuitenkin… Mulla oli alunperin sellainen hoitolaukku missä oli vaa yks iso osio ja muutama tasku. Kaikki oli koko ajan ihan hukassa, inhosin sitä laukkuu. Sit ostin sellaisen ihan perus-olkalaukku-hoitolaukun, Lässigin valmistaman. Siin on useempi osio ja lisäks lokeroita. Asiat pysyy paljo paremmin järjestykses, vaikka kyllä tuonkin kanssa anarkia pääsee valloilleen ku ei laita asioita paikoilleen. Mut tykkään jokatapaukses paljo enemmän ja pienellä vaivalla toimis ihan tosi hyvin. Että kyllä mä liputan sellaisen hoitolaukkutarkoitukseen suunnitellun eri osioita ja taskuja sisältän puolesta. Mutta tässä on kyl eri koulukuntia, osa tykkää hyvinkin ihan normilaukuista hoitolaukkukäytös.

    Toinen havainto on ollu, ett mä en tykkää yhtää pitää laukkua siinä aisassa. Mulla siinä laukussa on aina sen verta tavaraa, ett se paino saa vaunut jotenki epäbalanssiin (ja meil senti on isot emmaljungat). Ja olis koko ajan jalkojen tiellä. Eli kulkee vaunutellessa tavarakorissa, enemmän tuota tulee muilla reissuilla kanniskeltua. Ja vaunun kans liikkues oon huomannu, ett tuossa mun laukussa on sellanen tarrakiinnitys, josta kuuluu ihan julmettu ääni, ei paljo tee mieli availla jos vauva on just nukahtanu. Ett aika yllättävätki asiat voi vaikuttaa käytettävyyteen :D.

    1. Joo mäkin luulen että en tykkäis sellaisesta yhdestä isosta taskusta, oma käsilaukku on vähän sellaista mallia ja sen tietää miten hyvin ne kamat sieltä löytyy 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *