Tämän vuoksi lapset tulevat kalliiksi eli alkava tavarapaljousahdistus

Muistaako kukaan muumijaksoa, jossa Mymmeli löytää timanttisormuksen ja päätyy vaihtamaan kotia, vaatteita ja ystäviä jotta ne käyvät yksiin sormuksen kanssa? Vauvat tuntuvat olevan samaa tekoa. 

Jos hyvin käy, meille on siis muuttamassa yksi noin kolmekiloinen ihminen keväällä. Tähän mennessä tapahtunut – mies haluaa vaihtaa auton citymaasturiin. Ok, olisihan se auto pitänyt vaihtaa jossain kohti muutenkin ja hyvä vaihtoautotarjous ja webasto on talveksi hyvä kun ei ole lämpöpistokepaikkaa ja niin edelleen. 

Seuraava askel – asutaan hissittömässä kerrostalossa jonka pyörävarastoon on kahdet kapeat portaat ja kolme ovea. Aaaahdistuuuus. En halua muuttaa. Tai siis ymmärrän ettei ehkä ikuisesti voida asua kaksioissa ainakaan jos joskus haluaa säilyttää jotain omaa yksityisyyttä kodissaan, mutta kaikesta päätellen sitä nyt on turha toivoa seuraavaan pariin vuoteen muutenkaan niin voitaisiin asua tässä vielä hetki hyvin. 

Mutta! Äitipalstojen lukeminen on aina virhe. ”Haluatko jäädä oman kotisi vangiksi?” No, en. Olin kuvitellut että vain kuljettaisin ne vaunut sitten sisälle yhden kerrosvälin, mutta vaikka aavistelin että se varmaan ottaa päähän joka kerta kun sitä tekee, en ole oikein löytänyt interwebsistä ketään joka tästä oikeasti olisi suoriutunut. 

Puhumattakaan nyt niistä lastenvaunuista. Netti tuntuu olevan enimmäkseen täynnä tarionoita ihmisten ahdistuksesta rajattomien valintojen meressä. Yllättävän moni on tehnyt silti päätöksen nätimpien vaunukankaiden kuosien perusteella 😀 Missä on Tekniikan Maailma kun sitä tarvitaan?! Koska oikeasti, 1200 euroa vaunuista? Joita en edes tiedä suostuuko se lapsi käyttämään? Kääntyvät pyörät, lukittavat, talvipyörät, pyörän materiaali, heittoaisa, ergonominen muotoilu, adapteri, 3in1, pehmeä kantokassi, kova kantokoppa, yhdistelmävaunut, matkarattaat… peruskoulun kotitaloustunneille pitäisi ehkä liittää joku ylimääräinen valinnaisaihe. Tekisi mieli haistattaa pitkät koko tavarakaaokselle ja sanoa että on niitä lapsia ennenkin hankittu, toisaalta olen mukavuudenhaluinen ihminen ja vähän speksaamalla elämästä voi tehdä ehkä helpompaa. 

Aavistuksenomaisesti suunnittelen silti että en hanki mitään, prkl. Saahan sieltä sen äitiyspakkauksen. Ihan varmaan pystyis muuten perustamaan konsulttifirman tätä varten ja saattaisin ehkä maksaakin siitä että joku analysois meidän perheen kuljetustarpeet, ruuanostokäyttäytymiset, kärryttelymaastot, pyöräkellarit, kodin ovien koot ja sitten maagisesti hankkisi ne tavarat valmiina settinä – ”tämä on absoluuttisesti paras valinta teidän tilanteessanne”. Ehkä voisin ne vaunukuosit valita mutta that’s about it. Halukkaita, anyone? 😀 

Kommentit (17)
  1. Entäs jos roudaisit vauvan kerrostenvälit kantorepussa tai -liinassa ja säilyttäisit ne kärryt pysyvästi pyörävarastossa? Ties vaikka intoutuisit kantamaan vakituisemminkin ettekä tarvisi hyökkäysvaunun kokoluokkaa olevia kiesiä?

    1. Kantaminen on kyl ykkössijaisena toiveissa mut kun ilmeisesti noista lapsista ei voi tietää kuka suostuu mihinkin niin kai ne vaunut on pakko olla 😀 Pyörävarastoon on vielä enemmän portaita kuin meille kotiin, joten se ei oikein ole vaihtoehto. 

  2. Mun sisko raahasi kaksosia vaunuineen päivineen yhden kerroksen välin. Ainakin alkuun lapset olivat vaunuissa kun sisko niitä jumputti portaita ylös mutta myöhemmin taisi kantaa kantokassit vuorotellen ylös ja sitten vaunut perässä. Kaksoset olivat vuoden ikäisiä kun muuttivat toisaalle eli aika kauan se sitä rumbaa jaksoi. Ja pakkohan se on jaksaa, jos ei halua tai voi linnoittautua kotiin. Hyvin sä selviit ja varmasti teit ihan hyvän päätöksen kun valitsit ne käytetyt (seuraavaan postaukseesi viitaten) 🙂

    1. Ah rohkaisevaa, joku on selvinnyt kaksosten kanssakin! Ei mekään tässä nyt varmaan ikuisesti asuta, mut kun mun työt valmistumisen jälkeen on vähän epävarmat niin ei viitsisi näin lähellä sitä hankkia täältäkään isompaa asuntoa jos tuleekin muutto…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *