Teinivuosien paluu

Kierukan poistamisesta tähän mennessä on seurannut

1) Teinivuosien paluu. Kun ei voi yhtään tietää, koska ne kuukautiset alkaa. Ja mitä sitten pitäisi tehdä? Pitääkö näitä siteitä siis tosiaan pitää koko ajan joku varasto kotona, tai peräti töissä? Kuukuppi, mutta eikö se ole vähän ällöä? Ja sitten ne alkavat juuri kun olet lähdössä kummilapsesi kanssa uimaan. ”voiko kuukautisten aikana uida”-googlehakua tehdessään sitä tuntee tosiaan olevansa kolmekymppinen aikuinen, heh.

2) Seksielämän angstiutuminen nopeammin kuin uskoisitkaan. En suosittele kokeilemaan ekaa kertaa loman loppuessa, raskaahkon työvuoron odottaessa seuraavana päivänä, ihan vain jos sattuu käymään niin että endometrioosi tosiaan ilmoittelee itsestään IHAN SAMAN TIEN prkle ja lämmittelet kauratyynyjä puoli kolme yöllä otettuasi jo kaikki kotoa löytyvät särkylääkkeet.

3) Endometrioosi voi tosiaan aktivoitua ihan heti. Ei hirveästi huvita koko seksin harrastaminen, kun jo valmiiksi sattuu.

4) Väsyttää. Kts. yllä. Ja ahdistaa. Kyllä minä niitä lapsia haluan ja haluan kokeilla sitä nyt, mutta millä hinnalla? Toistaiseksi tästä ei ole seurannut oikein mitään positiivista, edes akne ei ole parantunut. Lapsettomuuspolillekin tuli jo aika ja sekin ahdistaa, että jos ne ei haluakaan tehdä suoraa ivf:ää vaan ennemmin leikata endometrioosia. Kun mulla meni ihan hyvin ennen tätä lastentekoprojektia… Jotenkin nykyään tuntuu, että jos niitä lapsia alkaa tehdä niin sitten pitää olla valmis tekemään ihan mitä vaan sen vuoksi. Lapsettomuushoidot vielä luulen kestäväni, mutta kestäisinkö esimerkiksi ison endometrioosileikkauksen, kaikkine virtsarakkovaurion ja suolifisteleiden riskeineen? En oikeasti tiedä. Huoh. Toivottavasti sitä ei tarvitse oikeasti pohtia. Maaliskuussa nähdään mitä mieltä polilla ovat. Siihen asti pidetään sormia ristissä, että jos vaikka oikeasti tapahtuisi pieni ihme sitä ennen…

Kommentit (3)
  1. Voi höh! Teinivuodet on mullekin tuttu juttu, mulla akne on valitettavasti vaan koko ajan pillereiden jälkeen pahentunut. Miten sulla on todettu toi endometrioosi? Oon jotenkin kuvitellut että se todetaan yleensä vasta tässä lapsenyritysvaiheessa… Itseä on mietityttänyt myös tuo, kuinka paljon olen valmis kestämään lapsen saamisen vuoksi… Yksi tuttu lopetti 8. keskenmenon jälkeen, vaikea kuvitella että itsestä löytyis sellaisia voimia. Noh enpä tiedä, vaikeahan se on sanoa… Mutta tsemppiä ja pidän peukkuja pienelle ihmeelle!

    1. Vanhalla koulukaverillani endometrioosi todettiin jo alle parikymppisenä ihan ilman mitään lapsien hankintaa. 🙂

    2. Pitkällisten vatsakipujen jälkeen. Tai siis varma diagnoosihan saadaan vaan leikkauksessa, mutta endometrioosin hoitoon tarkoitetut lääkkeet toimi hyvin ja poisti kivut täysin. Että sen pohjalta myös epäillään mulla olevan aika vaikea endometrioosi, kun ei pysynyt pelkällä hormonikierukalla rauhallisena. Että siis sinällään ei voi tietää ollaanko me lapsettomia, kun yritystä on takana 2 viikkoa ja aika lapsettomuuspolille siis jo tulossa 🙂 Mutta gynekologi sanoi, ettei uskalla näin luomuna kauhean kauaa yrittää, kun se endometrioosi voi lähteä siellä etenemään kun kaikki lääkkeet lopetettiin.

      Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan puolin ja toisin näissä lapsentekojutuissa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *