Voimaannuttavat kuukautiset my ass

Haluaisin (ehkä varovaisesti) tulla raskaaksi, mutta en kuukautisia. Problem, I know. Endometrioosin kanssa ongelma on, että hoidetaan joko kipuja tai hedelmällisyyttä. 

Minulla ei nyt ole ollut kuukautisia kohta kymmeneen vuoteen, kiitos hormonikierukan. Eikä ole ollut yhtään ikävä. Muistan kyllä kauhulla niitä vuosia nuoruudessa kun ne olivat, ennen ehkäisyn aloittamista. Oksentelin, sain migreenejä, pyörryin. 

Ehkä kaikista pahinta ainakin silloin nuorena oli se, että aika monet naiset eivät ottaneet tosissaan sitä, että joillekin kuukautiskivut todella ovat ihan oikeasti todella kipeät. Että siihen, kun olet juuri oksentanut ja kivusta sumenee näkö, ei auta liikuntatunnilla kävely. Eikä lämpötyyny tai Burana. Ei siihen auta yhtään mikään paitsi aika. Ja ehkä mahdollisesti jotkin särkylääkkeet.

Että ihan aidosti en ole innoissani jos tämä show palaa. Nyt pitäisi kuitenkin käydä töissä ja pari päivää joka kuukausi saikkua on yllättävän monta päivää vuodessa. Ai niin ja tiesittehän, että omalla ilmoituksella saa töistä olla pois vain flunssan, mahataudin tai lääkärin diagnosoiman migreenin vuoksi? Ei kuukautisvaivojen. Että jos työnantaja määräyksiä tiukasti noudattaa, pitäisi joka kerran hakea saikkulappu. 

Kun tämä lapsenteon prosessi on ollut vähän vaivalloista tähänkin asti, en tiedä miten onnistun jos elämä muuttuu kivuliaaksi ja hankalaksi jo ennen mitään raskautta… joten jos nyt jollain on jotain timanttisia ehdotuksia parhaista lääkekombinaatioista, antaa palaa!

Kommentit (2)
  1. Minulle lääkäri määräsi sellaista kuin arcoxia ja on toiminut tosi hyvin, kun vaan nappaa tarpeeksi ajoissa.

    Ja tervetuloa kerhoon 😉

    1. Kiitos 🙂 Mä mietin sitä kans, se on suht tehokas mutta joillain kuulemma kerää ihan hirveästi nestettä kehoon… kaikkea on toki kokeiltava! Panacodia ehdotti joku, en tiedä, en nuorempana kokeillut, Litalginista ei ole apua. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *