Häämessut 2019 Jyväskylässä

DSC_4406-2.jpgSuomen häämessut Jyväskylässä olivat hieno kokemus! Olen aiemmin osallistunut häämessuille vain Irlannissa, joten olin innoissani päästessäni kokemaan suomalaisen version. Kuten jo aiemminkin olen maininnut, irkuissa häät ovat megabisnes, ja naimisin mennään neljänä (tai useampanakin) päivänä viikossa, suomalaisten perinteisen lauantain sijaan. Häät ovat siellä myös enemmän amerikkalais-tyyliset; paljon blingiä, ohjelmaa, yltäkylläisyyttä. Häävieraat näyttävät siltä kuin olisivat pukeutuneet Oscar-gaalaan. Lähes jokainen isompi hotelli järjestää omat häämessunsa, jonne virtaa ihmisiä lähi-kreivikunnista. Olikin siis hauska päästä vertailemaan all thing weddings kahden eri maan välillä.

Olin edustamassa ohjelmatoimistoani Groove Thingiä, ja esiinnyin messujen päälavalla. Esittelin maistiaisia sekä vihkimusiikista että myöhempään iltaan sopivasta kevyestä- ja bilemusiikista. Tapahtuma järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa ja saavuimme sinne jo klo 9 aamulla. Päivä siis alkoi osaltani klo 6.00 laittautumisella, eli aikaiset aamut ovat esiintyjän arkipäivää, kuten edellisessä postauksessa jo tilitin 😀

Paviljongilla odotti soundcheck ja yleinen valmistautuminen. Äänentoiston hoiti tällä kertaa BlueSounds Jyväskylästä, ja olin tosi iloinen kun sain tehdä töitä niin ammattitaitoisen ja mukavan jengin kanssa. Äänentoisto on asia, joka voi hyvin helposti pilata esiintymisen kokonaan. Siksi se stressaa esiintyjää erityisen paljon. Itselläni on vielä aika erikoinen set up – yleensä äänentoistoa käyttävät bändit ja laulajat, eivät taustanauhojen kanssa soittavat viulistit. Käytin vieläpä kahta viulua, sekä tavallista että sähköviulua, joten molemmat piti tsekata erikseen. Soundcheckissä kaikki oli loistavasti, mutta eikös itse esiintyminen alkanut järkyttävällä feedbackilla (mikrofonin ulina ja ”kirkuminen” kaiuttimista). Onneksi äänimiehet saivat taltutettua sen sekunneissa, ja show pääsi alkamaan. Näitä sattuu ihan säännöllisesti kaikilla keikoilla. Milloin mikrofoni on mykistynyt kokonaan, piuhat rikki tai joku laite vaan poksahtanut itsekseen. Siksikin ammattitatoinen äänihenkilökunta on melkeinpä tärkeimmässä roolissa keikoilla.

Messuilla oli ihana tunnelma ja ihmisiä oli tungokseen asti nauttimassa häähumusta. Olin todella vaikuttunut näytteileasettajien tuotteista, esillepanosta ja ammattitaidosta. Kyllä meillä Suomessa on osaavia ihmisiä, upeita paikallisia palveluita ja kansainvälistä ammattitaitoa. Päivän kohokohta oli National Wedding Show-muotinäytös jossa esiteltiin morsius- ja sulhasmuotia (onko tällaista sanaa edes olemassa?! :D) ja uusimpia häätrendejä. Alla katsaus häämessuihin sekä lavan takaa että edestä.

Olitko itse messuilla tai satuit näkemään esiintymiseni? 🙂

DSC_4337-2.jpg

Soundcheckiä tekemässä kahden viulun voimin

DSC_4339.jpg

Lookin tarkistusta bäkkärillä

DSC_4343.jpg

Soundchekissä aina sattuu ja tapahtuu. Tässä pähkäilen mihin saisin tungettua mikrofonin lähettimen.

DSC_4353.jpg

Hymyt säästetään itse esiintymiseen ;D

DSC_4365-2.jpg

Vielä viime silaukset ennen lavalle menoa.

DSC_4373.jpg

Äänimies J-P:n kanssa säädetään ääniä kohdalleen.

DSC_4382.jpg

Blue Soundsin miehet työssään. Äänentoisto on tarkkaa hommaa ja nippeleitä enemmän kun Ritari Ässän autossa. Homma täytyy todella olla hallussa.

DSC_4395-2.jpg

Tästä se lähtee!

DSC_4451-2.jpgDSC_4423.jpgDSC_4494.jpg

Keikkamyyjäni Sirpan kanssa bisnestetään messustandilla.

DSC_4514.jpg

Tunnelmaa takahuoneesta.

DSC_4499.jpg

Messuilla esiintyi myös bilebändi Kruuvaus. Todella kova ja ammattitatoinen bändi, suosittelen!

51906470_2044264872353586_4442314859282956288_n.jpg

Näytteilleasettajien kojut olivat henkeäsalpaavan kauniita (ja herkullisia)!

IMG_0128.jpgIMG_0221 2.jpg

Upea Morileen mekko. Kuva Tuuli Nikki Photography, MUAH Kampaamo Torni.

52390004_2047793815334025_1832964472814174208_n.jpg

Muotinäytös ja kauniita malleja

Kuvat omasta kamerasta sekä Suomen häämessujen  facebook-sivulta

suhteet rakkaus musiikki tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *