Ihanimmat juhlapaikat Top 3

Muutin takaisin Suomeen kesällä 2018, ja pääsin heti aloittamaan keikkailun. Kesän helteillä ajelimme ympäri Suomea ja se oli kuin paras turistiretki. Itsellekin kaunis Suomi näyttäytyi ihan uutena seitsemän vuoden poissaolon jälkeen. 

Keikoilla pääsee myös tutustumaan upeisiin juhlapaikkoihin, joissa ei muuten tulisi käytyä. Listasin tähän oman juhlapaikkojen Top 3:seni. Kaikki paikkoja joissa miljöö, paikan pitäjät ja tunnelma olivat huippuluokkaa.

Eli kesäretkillä tai juhlatiloja miettiessä kannattaa poiketa ainakin näissä kohteissa! 

1. Airiston Lumous

Lumous oli alusta asti ihana kokemus. Odotin todella paljon saaristoon pääsyä, sisä-suomalainen harvemmin siellä viettää aikaa ellei erikseen lähde. Kun näytin ulkomaalaiselle miehelleni karttakuvaa saaristosta, hän oli aivan haltioitunut kuinka sellainen luonnonmuodostelma on mahdollinen. Airiston Lumous on käytännössä upeasti rakennettu moderni omakotitalo jonka lasiseinät ja -katto antavat tilaan uskomattoman kauniin luonnonvalon. Talo sijaitsee aivan rannalla josta avautuu näkymät saaristoon ja merelle. Sitä voisi luonnehtia hyvin sanoilla ”luksusta luonnonhelmassa”. Pääsalissa on myös todella hyvä akustiikka ja se sopii hyvin jopa klassisiin konsertteihin. Lumouksessa olen joka kerta saanut myös nauttia paikallisten ruuantuottajien antimista, ja sanomattakin selvää että ruoka on taivaallista. Omistaja Kirsi hurmaa vieraat eleganssillaan ja ystävällisyydellään. 

Saaristossa vain on jotain ihanaa taikaa, ja Airistolla mieli lepää. Itselleni tulee siellä aina ihana ”zen-olo” ja mieli rauhoittuu. Luonnon voima on uskomaton!

www.airistonlumous.fi

2. Pursiravintola Loisto (Hamina)

Hamina oli minulle uusi kaupunkituttavuus sillä en ole koskaan käynyt siellä. Vierailulla avautui myös sanonta ”sekaisin kuin Haminan kaupunki” – keskustan historialliset ja lievästi sekavat liikennejärjestelyt olivat todella hauskat ja erikoiset. Kaupunki on myös tulvillaan historiaa alkaen vanhasta massiivisesta linnakkeesta jota pitkin on hauska kävellä. 

Pursiravintola Loisto sijaitsee pienellä saarella Haminan edustalla. Saarelle pääsee liikkumaan ravintolan omalla Kilipukki-aluksella. Paikan letkeät isännät Kari ja Petteri olivat todella mukavia ja avuliaita. Loisto toimi hienosti koko päivän juhlapaikkana ja muuntui helposti iltapäivän cocktail-tilaisuudesta illalliseen ja loppuillan biletykseen. Ulkona on runsaasti tilaa liikkua ja ihailla merta. 

Jokin ihana taianomainen tunnelma Loistossakin oli kun pikku veneellä puksuteltiin lämpimässä kesäillassa, naurun ja laulun raikaessa juhlapaikalta. 

www.finnrest.fi

3. Soutupaviljonki (Helsinki)

Keskellä Helsinkiä sijaitsee paljon pieniä helmiä joiden olemassaolosta ei välttämättä tiedä vaikka olisi paikallinen. Itse asuin Helsingissä seitsemän vuotta, ja sieltä muutin aikanaan Irlantiinkin. Helsinki on mielestäni yksi ihanimmista pääkaupungeista joissa olen käynyt; vehreä, luonnonläheinen ja sopiva sekoitus urbaaniutta ja maalaisuutta. Aivan ydinkeskustan tuntumassa Töölössä löytyy Soutupaviljonki, joka on viehättävä rakennus soutustadionin kupeessa. Kaksikerroksinen talo henkii merellistä tunnelmaa ja pieni sisäpiha puutarhoineen tarjosi idyllisen set upin tunnelmallisille juhlille. Täällä soitin mielelläni myös ulkona. Viereisillä rantakallioilla oli ihana paistatella hetki keikan jälkeen ja fiilistellä kesäistä Helsinkiä, kuunnellen vieressä Hietalahden rannalla järjestettyä Blockfestiä. <3

www.soutupaviljonki.fi

kulttuuri tapahtumat-ja-juhlat ystavat-ja-perhe tyo
Kommentit (1)
  1. Soutupaviljonki | Mikkelin Uutiset
    6.6.2020, 22:31

    […] Ihanimmat juhlapaikat Top 3 – Bling It On! | Lily – Soutupaviljonki (Helsinki) Keskellä Helsinkiä sijaitsee paljon pieniä helmiä joiden olemassaolosta ei välttämättä tiedä vaikka olisi paikallinen. Itse asuin Helsingissä seitsemän vuotta, ja sieltä muutin aikanaan Irlantiinkin. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *