Korona ei kaada musiikkia!

Syyskuun iskiessä on aika kääntää katseet taas tulevaa kohti! Minulla oli todella ihana kesä, paras pitkiin aikoihin, kaikesta koronasta huolimatta. Edellisessä postauksessa kirjoitinkin jo kuinka asiat ovat alkaneet loksahdella paikoilleen paluumuuton jälkeen ja mieli tuntuu tyyneltä ensi kertaa pitkään aikaan. Aloitan siis syksyn innoissani ja hyvällä tarmolla siitä huolimatta, että tapahtuma-ala on taas kokenut kovan kolauksen live-keikkojen osalta. Epävarmuus esiintymisistä jatkuu ja jatkuvasti saa lukea kuinka kiertueita ja projekteja on peruttu.

Artisteja koetellaan taas tulevan syksyn ja kevään osalta. Tässä pieni draaman kaari kuinka muusikoiden elämä on keväästä asti kulkenut:

  • Maaliskuu: kaikki keikat perutaan kesän loppuun asti.
  • Touko-kesäkuu: uusia keikkoja alkaa ilmestyä varovaisesti kalenteriin. Kesällä onkin jonkin verran keikkoja.
  • Syyskuu: suurin osa keikoista perutaan syksyltä ja alkuvuodesta 2021.
  • Nyt: odotetaan toteutuuko osa jo sovituista keikoista ja tuleeko kalenteriin uusia keikkoja.
Talotohtoreiden tapahtumassa Tampereen Hotelli Tornissa syyskuun alussa. Finland Eventsin tuottama tapahtuma oli malliesimerkki siitä kuinka hommat voidaan hoitaa turvallisesti ja osaavasti!

On ymmärrettävää, että tietynlaisia tapahtumia on mahdotonta järjestää koronan vuoksi. Mutta monet tapahtumat ja juhlat voi silti järjestää!

Meillä on Suomessa todella ammattitaitoiset ja osaavat tapahtumanjärjestäjät ympäri maan, jotka pitävät huolen että tapahtuma toteutuu turvallisesti ja säännösten mukaan. Turvavälit, mikrofonien desinfiointi, tarjoilut; kaikki pystytään hoitamaan niin että vieraiden ei tarvitse pelätä sairastumista. Kannattaa siis rohkeasti kysyä järjestäjiltä ja esiintyjiltä vinkkejä! Me kaikki puhallamme yhteen hiileen, ja haluamme että tapahtuma-ala pystyy jatkamaan työntekoa.

On minulla onneksi hyviäkin uutisia! Syksyni pitää sisällään paljon irlantilaista musiikkia, mistä olen todella innoissani.

Toteutan irlantilaisen musiikin virtuaalisen konserttisarjan, jossa esitän irlantilaista musiikkia kolmelta eri aikakaudelta. Kerron tästä lisää myöhemmin, mutta kaikkien irlantilaisesta musiikista ja historiasta kiinnostuneiden kannattaa olla korvat ja silmät höröllä! Proggis tulee olemaan todella siisti!

Lisäksi teen levytyksiä Irlantiin muutaman artistin uusille levyille. Musiikkityyli on folk/trad, artistien omia kappaleita perinteiseen irkkutyyliin. Rakastan kuinka elinvoimaista irlantilainen kansanperinne on edelleen. Historia elää laulujen kautta, ja siinä missä entisajan laulut kertoivat nälänhädästä ja englantilaisten sorrosta, nykyajan balladit kertovat Celtic Tigerista (Irlannin suuri nousukausi ja lama), kaupunkien elämästä ja tietysti koronasta.

Pääsin levyttämään loppukesästä myös legendaarisella Helsinki Recordsilla Aikakoneen Maki Kolehmaisen kanssa laulavana poliisinakin tunnetun, Timo Mustakallio -laulukilpailun voittajan tenori Petrus Schroderuksen uusille kappaleille. Kerron niistä lisää kun biisit tulevat julki! Lisäksi muita levytysjuttuja on tulossa ulos ja julkaisen niitä syksyn mittaan.

Ahjolassa jatkuu totta kai irlantilaisen musiikin ryhmä, joka on todella suosittu. Joka vuosi olen joutunut kasvattamaan ryhmän kokoa kun tulijoita on niin paljon. 🙂 Irkkuryhmän rinnalle otin tänä vuonna Poppia jousille -ryhmän, joka antaa jousisoittajille tilaisuuden soittaa kevyttä musiikkia. Pienellä jousiorkesterilla soitamme rockia, poppia ja EDM:a, ja opettelemme kevyen musiikin perusjuttuja. Olen lievästi sanottuna innoissani tästäkin!

Kaikkea muutakin on kuplimassa pinnan alla, mutta tässä päällimmäiset kuulumiset. Koronasta huolimatta pidän lippua niin korkealla kuin mahdollista! Muistetaan pitää yhteyttä kollegoihin, kysellä miten heillä menee, järjestää jameja, ideoida uutta, tsempata. Pidetään yllä tätä solidaarisuutta ja välittämistä musiikkialan sisällä.

Lotta xxx

kulttuuri musiikki tapahtumat-ja-juhlat tyo
Kommentit (1)
  1. Tämä korona-aika iski varmasti kovasti juurikin esiintyjien, muusikoiden ja muita esiintymispalveluita tarjoavien toimeentuloon. Hienoa kuitenkin, että kaikkia tapahtumia ei ole peruttu ja turvaväleillä ja säännöksillä voidaan mahdollistaa tietyt esiintymiset. Tuo että kaikki puhaltavat yhteen hiileen on kyllä tärkeintä!

    http://www.ohjelmamyynti.fi/esiintyjat-info

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *