Viulutunteja aikuisille – irti lapsuuden soittotuntien kauhukokemuksista!

Opettaja pakottaa hinkkaamaan etydeitä, matineassa esiinnytään kauhusta tärisevin käsin, ja jokaista virhettä pelätään kuin tuomiopäivää. Kuulostaako tutulta?

Kuva (c) Noora Aalto

 

Tosi monella on vastaavia kokemuksia musiikkiopistosta. Musiikin ja soittamisen ilo on haudattu pakottamisen ja virheiden tekemisen pelon alle. Minulla on ollut oppilaina lukuisia aikuisia, jotka ovat kertoneet näistä kokemuksista ja uskaltaneet vasta paljon myöhemmin palata soittamisen pariin, yrittäen paikata nuoruuden kauhukokemuksia uusilla ja mieluisammilla muistoilla.

Onneksi pedagogiikka on nykyään kehittynyt hurjasti, ja musisoiminen ja siitä nauttiminen ovat tulleet osaksi oppimista pelkän tekniikan opettelun lisäksi.

Olen opettanut  jo opiskeluajoista lähtien, ja vuosien varrella olen erikoistunut ennen kaikkea aikuisten opettajana. Heidän kanssaan on todella helppoa ja antoisaa työskennellä, koska motivaatiota on vaikka muille jakaa, ja oppimiskyky huipussaan. Pidän myös siitä, että pääsen auttamaan heitä yli juuri em. traumoista, ja löytämään musiikin ja onnistumisen riemun! Oppilaani soittavat monipuolista soolo-ohjelmistoa, ja monet ovat mukana yhtyeissä ja orkestereissa, joiden stemmojen kanssa he haluavat apua. Minun kanssani pääsee myös soittamaan oikeasti sellaista musiikkia mitä haluaa soittaa – oli se sitten klassista, kevyttä, poppia, heavya tai irlantilaista musiikkia! 

Tiedän että monilla on halu soittaa ja opiskella musiikkia, mutta esteenä on ajatus siitä ettei aikuisena voisi soittaa, vanhojen opettajien takaraivossa edelleen kolkuttavat soimaavat sanat, ja se että aikuisten on yksinkertaisesti vaikea löytää opetusta. Suomessa aikuisten soittoharrastuksille ei ole paljon tarjontaa, joten toivonkin että mahdollisimman moni löytäisi tunneilleni.

Koronan vuoksi laitoin tunnit hetkeksi tauolle, mutta suuren kysynnän edessä päätin hiljattain alkaa tarjota viulutunteja myös Zoomissa! Online-tunnit mahdollistavat osallistumisen myös kauempaa mistä tahansa maailman kolkasta. Lähiopetus jatkuu Tampereella niin pian kuin mahdollista.

Zoom-tuntien myötä uudistin myös koko soittotuntivaraus-systeemin, ja nyt sivuiltani onkin super helppoa varata itselleen sopiva ajankohta tunnille sekä maksaa se samantien netissä! Käy tutustumassa ja varaamassa aika tunnille täällä: www.lottamarie.com/book-online

Tuntuuko sinusta että vanha viulunsoittoharrastus olisi ihana herättää henkiin? Varaa testitunti ja ota yhteyttä mikäli sinulla heräsi kysymyksiä!

kulttuuri musiikki oma-elama
Kommentit (1)
  1. RetroSpective
    2.4.2021, 02:48

    Itsekin toiminut musarilla aiemmin opettajana. Huomaan nyt ihan saman asian: jotain on pahasti pielessä, jos soitonopiskelu aiheuttaa vääristyneen suhteen soittamiseen.
    Yhtä outoa, jos menisi autokouluun ja sen jälkeen ei haluaisi enää ajaa autoa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *