Olen vielä/taas täällä!

Moi pitkästä aikaa! Ja terveiset täältä äitiysvapaan uppeluksista. Kevät meni aikalailla vauvaa ihmetellessä ja uuteen kotiin muuttaessa, kesä lomaillessa. Nyt on alkanut pikku hiljaa tulla sellainen fiilis, että olen kohta puoliin valmis siirtymään vauvakuplasta jälleen ihmisten ilmoille ja töiden pariin. Olen kotona vielä joulukuun alkuun saakka, sitten jatkan töitä projektini parissa. Muutakin jännää on meneillään, sillä olen mukana eräässä uudessa hankkeessa. Siitä vähän lisää myöhemmin.

Joitakin minihommia olen kevään ja kesän aikana tutkimukseni eteen tehnyt, ja niinpä voinkin nyt kertoa että kaksi artikkelia on hyväksytty julkaistavaksi! Tämä ehkä kuulostaa siltä että olisin kirjoittanut kovastikin tekstiä, mutta todellisuudessa valtaosa työstä on tehty viime vuonna, ja tässä vapaan aikana olen tehnyt lähinnä muokkauksia vertaisarvioitsijoiden toiveiden mukaan. Akateemisen julkaisemisen hitaudesta ehkä kertoo se, että kumpikin artikkeli on hyväksytty mutta ei vielä julkaistu: toinen on tulossa vasta ensi vuonna, toisesta en ole varma ehtisikö tälle vuodelle.

Suomeksi kirjoitin Sosiologia-lehteen otsikolla Uuden työn lupaukset äitiysbloggaajien arjessa. Keskustelu ”uudesta työstä” on vellonut jo hyvän aikaa, ja sillä viitataan tavallisesti työn muutoksiin, esimerkiksi työn muuttumiseen rajattomaksi, joustavaksi ja intiimiksi eli hyvin henkilökohtaiseksi. Tässä artikkelissa kirjoitan blogityön tarjoamista lupauksista, mahdollisuuksista ja ”hinnasta”eli toisin sanoen siitä, miksi bloggaaminen työnä on muodostunut niin monille tärkeäksi, mitä se antaa tekijöilleen ja toisaalta millaista hankausta ja kitkaa se tuo arkeen.

Toisen artikkelin ensimmäinen kirjoittaja on Marjo Kolehmainen, ja se käsittelee affektiivista työtä ja ilmapiirien luomista. Olemme Marjon kanssa kumpikin osallistuneet kaupallisiin tilaisuuksiin, joissa tietynlaisen ilmapiirin luominen kiinnitti huomiomme. Artikkelissa siis pohditaan tunteita, ruumiillisuutta, ilmapiirin tuottamista ja kaupallisuutta omien havaintojemme pohjalta. Tämä artikkeli ilmestyy European Journal of Cultural Studies -lehdessä (kunhan ehtii).

Lähes vuoden tauko tutkimushommista tuntuu tehneen hyvää, sillä olen oikeastaan aika innoissani töihin paluusta! Ja nyt sain vihdoin otettua haltuun myös tämän uudistuneen Lilyn, joten toivottavasti blogikin alkaa pikku hiljaa heräillä eloon.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *