Miksi miehistä ja naisista kirjoitetaan eri tavoin?
- Miksi “vahva nainen” tarkoittaa elokuvan tai näytelmän naishahmoa, jolla on karaktääriä, mutta “vahva mies” viittaa painonnostajaan?
- Miksi miesten tekemää komediaa ei kuvailla “estottomaksi miesenergiaksi kaikille sukupuolille”, mutta naisten tekemää komediaa markkinoidaan naiskomiikkana, jota voivat katsoa myös muut kuin naiset?
- Miksi 31-vuotiaan näytteljänaisen uutta bändiä kutsutaan tyttöbändiksi ja musiikilliseen uraan ammattimuusikoiden kanssa viitataan “siipien kokeilemisena”?
- Miksi miesartisteista ei koskaan kirjoiteta keikka-arvioissa näin: “Poikien herttaisuus hellytti. Lavalla pojat ilmentävät vieläkin luonnonlapsimaista välittömyyttä, jota ei työ maailmalla ole pois pyyhkinyt.”
- Miksi elokuva, jossa miespääosan esittäjä on vastanäyttelijänaista 4 vuotta vanhempi, ei ylitä kansainvälistä uutiskynnystä ja aloita debattia siitä, miten vanheneminen on luonnollinen osa ihmiselämää?
- Miksi naisnäyttelijän paljas ylävartalo on lööppimatskua, mutta miehistä ei koskaa tehtailla otsikkoja samaan tyyliin, esimerkiksi: “Suomalainen miesnäyttelijä hanuri paljaana uutuussarjan avausjaksossa! Esiintyy erittäin rohkeassa kohtauksessa tyylikkäästi tälläytyneenä!”
Näitä pohtien kohti loppuviikkoa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.