Miksi miehistä ja naisista kirjoitetaan eri tavoin?

 

 • Miksi “vahva nainen” tarkoittaa elokuvan tai näytelmän naishahmoa, jolla on karaktääriä, mutta “vahva mies” viittaa painonnostajaan?
 • Miksi miesten tekemää komediaa ei kuvailla “estottomaksi miesenergiaksi kaikille sukupuolille”, mutta naisten tekemää komediaa markkinoidaan naiskomiikkana, jota voivat katsoa myös muut kuin naiset?
 • Miksi 31-vuotiaan näytteljänaisen uutta bändiä kutsutaan tyttöbändiksi ja musiikilliseen uraan ammattimuusikoiden kanssa viitataan “siipien kokeilemisena”?
 • Miksi miesartisteista ei koskaan kirjoiteta keikka-arvioissa näin: “Poikien herttaisuus hellytti. Lavalla pojat ilmentävät vieläkin luonnonlapsimaista välittömyyttä, jota ei työ maailmalla ole pois pyyhkinyt.”
 • Miksi elokuva, jossa miespääosan esittäjä on vastanäyttelijänaista 4 vuotta vanhempi, ei ylitä kansainvälistä uutiskynnystä ja aloita debattia siitä, miten vanheneminen on luonnollinen osa ihmiselämää?
 • Miksi naisnäyttelijän paljas ylävartalo on lööppimatskua, mutta miehistä ei koskaa tehtailla otsikkoja samaan tyyliin, esimerkiksi: “Suomalainen miesnäyttelijä hanuri paljaana uutuussarjan avausjaksossa! Esiintyy erittäin rohkeassa kohtauksessa tyylikkäästi tälläytyneenä!”

 

 

Näitä pohtien kohti loppuviikkoa.

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (5)
 1. Reiska vaan, tai ei mikään "vaan"
  27.4.2016, 08:36

  No just joo hei… Relevanttia? Tällainen ”feministinen” pohdiskelu kertoo ihmisestä ainakin sen että hänen omassa elämässään ei sitten kai ole mitään oikeita ongelmia… (?)

  Ja toiseksi sen, että hän ei tunnu huomaavan että tässä maailmassa olisi kyllä todellisiakin ongelmia, ettei tarvitsisi tuollaisten pohdiskeluun haaskata henkisiä voimavarojaan…!

  1. Kiitos Reiska huolenpidosta! Se on kuitenkin turhaa, sillä jos luet blogini muita tekstejä, niin huomaat, että mulla riittää voimavaroja muidenkin ongelmien pohdiskeluun. Huomaat myös, että nämä vähäpätöisinä pitämäsi asiat liittyvät samaan valtaverkostoon, josta myös isommat ongelmat ovat lähtöisin. Tulee myös mieleen, että todennäköisesti pidät näitä ongelmia turhina, koska ne eivät kosketa sinua. Mutta tämä on toki ihan vaan arvaus. Hyvää vappua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *