Akateemiset äidit pilasivat suomalaisen huippu-urheilun?

“On kiistatonta, että urheilevien lasten akateemiset äidit pilasivat suomalaisen huippu-urheilun perustan”, kirjoittaa entinen jääkiekkoilija, ex-lätkävalmentaja ja toimittaja Petteri Sihvonen. Se, että lastensa urheiluharrastukseen tolkuttomat määrät aikaa ja rahaa käyttävät vanhemmat olisivat syypää Rion laihaan mitalisaldoon on niin jännä ajatus, että en voi olla miettimättä, mitä kaikkea muuta akateemiset äidit ovat pilanneet. Sihvoselta lainatulla logiikalla ainakin seuraavat:

  1. Poikain esoteeriset saunaillat. Koska onhan se nyt harmillista, kun asioista ei voida enää päättää miesten kesken lauteilla vaan pitäisi muka keksiä tekemistä, johon myös muiden kuin cis-miesten olisi mukava osallistua.
  2. Harmonisen perheidyllin. Ennen nainen hoiti kotihommat mukisematta, nykyään on päästävä töihin kodin ulkopuolellekin. Toista oli 50-luvulla!
  3. Omien lastensa lapsuuden. Akateemiset äidit eivät ymmärrä, että kunnon äiti ei laita lastaan päiväkotiin kolmeen ensimmäiseen ikävuoteen eikä mielellään sen jälkeenkään ja oikeastaan olisi kyllä parasta jos äiti olisi kotona lämmin ruoka valmiina jatkuvasti siihen asti, kun lapsi muuttaa kokonaan pois kotoa ja leipoisi vielä senkin jälkeen säännöllisesti pullaa pakkaseen.
  4. Työelämän käytännöt. Akateemisen äidit sitten jaksavat jurnuttaa työn ja perheen yhdistämisen haastavuudesta ja vaatia työelämältä joustavuutta viitaten esimerkiksi Ruotsiin, jossa pienten lasten vanhempien osa-aikaista työntekoa tuetaan.
  5. Yliopistot. Niissähän opiskelee nykyään ihan liikaa naisia, joista sitten tulee akateemisia äitejä, jotka pilasivat suomalaisen huippu-urheilun.

Kun pikkuleijonat voittivat MM-kultaa vuoden alussa, en muista Sihvosen julkaisseen kiitoskirjoitusta kaikille niille akateemisille äideille ja muille vanhemmille, jotka ovat maksaneet kalliit urheiluvälineet, seisseet kaukalon laidalla hurraamassa, pitäneet talkoovoimin jäähallin kioskia pystyssä ja kuljettaneet lapsiaan treeneihin viitenä iltana viikossa myös 20 asteen pakkasilla. Koska Petteri ei sitä sano, niin minä sanon: akateemiset äidit ja kaikki muutkin urheilevan nuorison vanhemmat, olette silkkaa rautaa!

 

Seuraa Blustockingia Facebookissa täältä.

 Kommentointi ainoastaan etu- ja sukunimellä. Poikkeuksena Lilyn rekisteröityneet käyttäjät, jotka voivat kommentoida omalla nimimerkillään.

hyvinvointi liikunta suosittelen ajattelin-tanaan
Kommentit (1)
  1. Kumma ajatus on, että vanhemmuus, kannustus ja rahan sijoittaminen omaan lapseen, onkin perisynneistä selvästi mittavin. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *