Bluestocking sulkee kommenttiboksin toistaiseksi

Elokuussa 2016 muutin blogini kommentointisääntöjä (postaus aiheesta täällä). Olin pitänyt samana kesänä muutaman viikon mittaisen postaustauon, sillä kommenttien lukeminen ja niihin vastaaminen oli alkanut tuntua raskaalta. Tuolloin päätin, että blogissani kommentointi tapahtuisi jatkossa etu- ja sukunimellä, mikäli kommentoija ei ole Lilyn rekisteröitynyt käyttäjä. Olin kyllästynyt olkiukkoileviin huutelijoihin, joiden tarkoitus ei ollut käydä kanssani dialogia, vaan ennemminkin ottaa aggressiivisesti tilaa itselleen.

 

Uudet kommenointisäännöt vähensivät trollaamista huomattavasti. Koska olin artikuloinut hyvin selvästi poistavani ei-rekisteröityjen käyttäjien kommentit vastaamatta, ei vakkarihuutelijoilla ollut enää kiinnostusta käyttää aikaa kommenttien kirjoittamiseen – olinhan sanonut poistavani ne suoriltaan.

 

Kokonaan ongelma ei ole kuitenkaan poistunut, ja asiaa pitkään pohdittuani olen päättänyt sulkea blogin kommenttiboksin toistaiseksi. Miksi? Yritän selittää.

 

Ensinnäkin, jo elokuussa totesin, että koska itse kirjoitan koko nimelläni, olisi minusta reilua tietää, kenen kanssa keskustelen. Lilyyn voi rekisteröityä myös käyttäjiä, jotka kirjoittavat nimimerkin takaa, jolloin kommentoijan henkilöllisyys jää piiloon. Uskon, että ihmisen kirjoittaessa koko nimellään, on kommentointi usein harkitumpaa. Siksi en halua jatkossa keskustella nimimerkkien kanssa.

 

Toiseksi, kuten jokainen bloggaaja tietää: Moderointi vie hirvittävästi aikaa! Koska itse kirjoitan feminististä blogia, haluan pyrkiä pitämään myös keskustelutilan feminististen periaatteiden mukaan turvallisena. Esimerkki: Viimeisimmän postaukseni kommenttikenttään ilmestyi nimimerkin takaa kirjoittava käyttäjä, joka käytti kyllä asiallista kieltä, mutta jonka tekstien sisältö oli luokiteltavissa transeksklusiiviseksi. Minä en halua tarjota foorumia, jolla syrjintä on ok, mikäli sen tekee näennäisen kohteliaasti. Bluestockingin pitäminen inklusiivisena tilana vaatii jatkuvaa valppaana oloa, sillä myös kommenttien lukeminen ajatuksella vie runsaasti aikaa. Ja koska pidän blogia kahden muun työn ohella, en välttämättä ehdi reagoida kommentteihin heti.

 

Kolmanneksi, vaikka elokuiset kommentointisäännöt muuttivatkin kommentoinnin luonnetta, ei trollaus ole suinkaan kokonaan poistunut. Silloin tällöin ilmestyy nimettömiä kommentoijia, jotka kirjoittavat kieli poskessa seksistisiä ja solvaavia pikkuviestejä, joiden kirjoittamiseen ei aikaa juurikan kulu, mutta jotka minun on silti luettava ennen poistamista. Luonnollisestikaan en halua lukea itse luomassani tilassa “näytä tissit” -tyyppisiä töräyksiä (true story).

 

Perustuen yllä olevaan olen siis päättänyt, että Bluestockingin kommenttiboksi sulkeutuu tänään toistaiseksi kokonaan. Keskustelun ei tarvitse kuitenkaan kokonaan loppua, sillä Bluestockingilla on Facebook-sivu, jolle postaan jokaisen kirjoittamani tekstin. Toivotan kaikki omalla nimellään Facebookia käyttävät lukijat lämpimästi jatkamaan keskustelua siellä!

 

Lopuksi kiitos kiitos kiitos teille kaikille ihanille kommentoijille, jotka olette rohkaisseet, haastaneet ja kiittäneet kommenttiboksissa säännöllisesti ja/tai epäsäännöllisesti! Olen iloinen jokaisesta rakentavasta kritiikistä ja keskustelusta, jota olen kanssanne käynyt. Kiitos!

 

<3 : Minja

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *