Ehkäisy- ja hedelmällisyysohjeet naisille

Viime aikoina ollaan oltu liikuttavan huolissaan siitä, että suomalaiset nuoret aikuiset eivät sikiä. Jotta tämä kansallinen trauma ja sukupuolven mittainen häpeä poistuisi, laadin ehkäisy- ja hedelmällisyysohjeet naisille. Ikävuosittain, tietenkin, koska eri-ikäisiä naisia koskevat erilaiset säännöt (mutta tämänhän toki jo tiestittekin). Olkaa hyvät:

 

 • 15-17 v: Ei lainkaan seksiä. Suojaa sukupuolitaudeilta ja haureudelta.

 

 • 17-19 v: yhdestäkin kerrasta voi tulla raskaaksi ja todennäköisesti tuleekin. Suositellaan noudattamaan edellistä kohtaa.

 

 • 19-24 v: jos on ehkäisy kunnossa (ts. pillerit, kortsut ja ajoissa hoidettu hysteerinen valistus), on ok harrastaa heteroseksiä sen miehen kanssa, jota rakastat ja joka myös rakastaa sinua.

 

 • 24-25 v: Voit hyvillä mielin jättää ehkäisyn pois ja harrastaa suojaamatonta heteroseksiä sen miehen kanssa, jota rakastat ja joka myös rakastaa sinua – tuleehan teidän lisääntyä ja täyttää maa. Nyt on myös biologisesti hyvä (lue: ainoa!) aika. Ei haittaa, vaikka gradu olisi kesken eikä tilillä olisi rahaa edes vessapaperiin eikä se mieskään välttämättä olisi mikään unelmien prinssi ja olit kyllä itse asiassa suunnitellut aiemmin maailmanympärysmatkaa kuin äidiksi tulemista. Ei haittaa, koska ELÄMÄ KYLLÄ ODOTTAA, HEDELMÄLLISYYS EI!

 

 • 25-30 v: Ihan sama mitä sinulle kerrottiin kun olit 16-vuotias: Raskaaksi tuleminen ei tapahdu sormia napsauttamalla, vaan onnistuu ainoastaan yhden kerran kuussa. Silloinkin vain, mikäli et tupakoi, et käytä alkoholia, harrastat liikuntaa tarpeeksi muttet liikaa, syöt pelkkiä superfoodeja ja rukoilet lisääntymisjumalilta säännöllisesti lisää hedelmällisiä vuosia. Ja eikun ovulaatiotestejä hamstraamaan!

 

 • 30-34 v: Ai että et edes tiedä, haluatko lapsia? Älä ole itsekäs ja tietenkin haluat.

 

 • 34-40 v: Mitä, eikö sinulla ole vieläKÄÄN lapsia? Luojan kiitos ympäristösi on valveutunut ja muistuttaa sinua kuolevista munasoluista takuulla päivittäin. Joskus jopa televisiossa järjestetyn, puolitoistatuntisen keskustelun muodossa (jos et tiedä, mistä ohjelmasta on kyse, olet autuas).

 

 • 40+ v: Ai haaveilet lapsista? Täysin moraalitonta noin vanhana.

 

Yksinkertaista, eikö?

 

Bluestocking Facebookissa, Minja Instagramissa.

 

Kommentointi sallittu ainoastaan Lilyn rekisteröityneille käyttäjille.

 

 

 

suhteet rakkaus ajattelin-tanaan vanhemmuus
Kommentit (2)
 1. miesselitykset
  8.10.2016, 12:02

  Naiset ovat varmaan biologisesti muuttuneet melkolailla toisenlaisiksi eliöiksi viimeisten parin sadan vuoden aikana.

 2. On myös mahdollista valita kumppani niin, että oma valinta ei toteudu. Valinnalla voi olla pitkäaikaiset seuraukset ja ikä ja muiden luomat odotukset ovat mitättömiä juttuja. Oma tahto ei ehkä toteudu ja podet huonoa omaatuntoa ja kasaat syyllisyyttä niskaasi vain siksi, että olet ehkä toisen tahdon alla. 

  Onneksi pääsääntöisesti meillä naisilla on mahdollisuus valita, mutta aina se ei ole omasta valinnasta kiinni. Onneksi on ihmisiä, jotka puhuvat asioista ja ovat valmiita myös auttamaan. 

  Hyvä asia pitää esillä tämä. 

  Kiitos taas 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *