Epäneutraalista sukupuolikirjasta

Ennustan: loppuviikosta media kohkaa perussuomalaisen kustantamon julkaisusta nimeltä Epäneutraali sukupuolikirja. Kirja keskittyy tarkastelemaan sitä, miten “miesten tasa-arvo-ongelmat jäävät usein feminismin jalkoihin ja sukupuolineutraaliutta korostavat puheenvuorot jättävät perinteisten sukupuoliroolien merkitystä pohtivat näkökulmat varjoonsa”. (You can’t make this stuff up.) Loppuviikosta kohkataan, koska persujen työmies Matti Putkonen järjestää Iltalehden tietojen mukaan vielä kuluvalla viikolla tuumaustunnin pseudopuheenvuoron, jossa kirjaa käsitellään. Ja sehän sopii linjaan hienosti, kuultiinhan viimeksi mielikuvituksellinen tarina räjähtävistä lepakoista.

 

Kirjoittajien joukko on värikäs. Jukka-Pekka Rahkonen on esimerkiksi tullut tunnetuksi Aito avioliitto -kampanjan aktiivina. Hän on sanonut muun muassa näin: “Homoseksuaalipari ei voi ikinä täydentää toisiaan samalla tavalla kuin mies ja nainen.” Henry Laasanen sen sijaan esiintyy sukupuolen asiantuntijana ja kirjoittaa blogia. Hän ujuttaa lyhyisiin teksteihinsä usein feministinaisia nimeltä ja sanoo heistä (meistä) jotain negatiivista. Koska myös allekirjoittanut on vilahdellut teksteissä, tiedän, miten ne toimivat: kirjoittajaa itseään ei voida syyttää mistään, mutta anonyymit kommentoijat etsivät (ja löytävät!) kyllä tekstissä mainitut feministinaiset, jolloin trolliketju on valmis.

 

Timo Hännikäinen puolestaan kirjoitti toissa kesänä kännissä ja läpällä sekä väkivaltaa kokeneita naisia auttavan Naisten Linjan että Naisasialiitto Unionin Facebook-seinälle alatyylisiä uhkaus- ja haukkumaviestejä sekä heitti perään pari rasistista slurria. Aiemmin Hännikäinen on kirjoittanut muun muassa liikuttavan teoksen siitä, millaista on olla mies, jolle naiset eivät anna yhtään seksiä vaikka kyllä pitäisi antaa kun se on naisten velvollisuus kerta.

 

Kirjan kirjoittajat tukeutuvat omissa teksteissään miesasia-aktivismiin, jonka agenda on ylläpitää sukupuolten välistä valtahierarkiaa. Liike pitää itseään feminismikriittisenä, mutta todellisuudessa se flirttailee myös seksismin, rasismin ja homofobian kanssa. Esimerkkinä käynee vaikkapa surullisen kuuluisa yhteiskuva, jossa Timo Hännikäinen poseeraa Suomen vastarintaliikkeen natsien ja muuan Olli Immosen kanssa.

 

Epäneutraalin sukupuolikirjan julkaisee Suomen Perusta -säätiön ajatuspaja. Suomen Perusta -säätiön hallitukseen kuuluu tuttuja nimiä, kuten Maria Lohela (ps), Simon Elo (ps), Laura Huhtasaari (ps) ja Juho Eerola (ps). Viimeisin on myös yksi kirjan kirjoittajista. Muiden kirjoittajien taustat tietäen arvaan kirjan olevan täynnä provokatiivisia lausahduksia tyyliin “tasa-arvo on mennyt liian pitkälle”, “eikö kukaan ajattele heteroita”, “palkkaero on myytti” ja “miksi ei ole white lives matters -tapahtumaa”. Asiantuntijuutta? Nope. Populismia? Yep. Ja sehän perussuomalaiselle kustantamolle sopii.

 

En taida pistää tilaukseen.

 

Kommentointi sallittu ainoastaan Lilyn rekisteröityneille käyttäjille.

 

Seuraatko jo Bluestockingia somessa? FACEBOOK & INSTAGRAM

kulttuuri kirjat uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (7)
  1. Kiitos, että avasit tämän minulta piilossa pysyneen jutun.
    Taivastelen, vaikka se ei autakaan ….

  2. Kun ei mene nimettömille kommentoijille edes boldatut kommentointisäännöt perille, niin pistetäänpä tuosta linkkiä uusintana. Internet on täynnä tilaa öyhöttää, tämän blogin kommenttiboksi ei ole sitä varten. http://www.lily.fi/blogit/bluestocking/blogikommentoinnin-uudet-saannot

     

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *