Feminismi miesselitettynä blogikommenteissa

Olen blogannut Lilyssä kymmenisen kuukautta. Blogini kommenttiboksissa on käyty ihania ja avartavia keskusteluja, mutta ensimmäisestä postauksesta lähtien paikalle ovat löytäneet myös trollit ja trollinmieliset. Erityisen hupaisa on varsin mittava ilmiö, jossa kommentoijat (usein miehet) käyvät kertomassa feministin (meikä!) blogissa, mitä feminismi oikeasti on ja millaisia feministit oikeasti ovat. Kokosin parhaat spleinaukset postaukseksi:

Nimimerkki juha. pohtii ansiokkaasti, että feminismi taitaa sittenkin olla valkoista miestä vastaan suunnattu salajuoni:

“Feministiliike ei tosiasiallisesti halua parantaa kehitysmaiden ja etenkin muslimaiden (sic!) naisten asemaa, vaan he focusoivat (sic!) kaiken vihansa ja valtataisteluenergiansa länsimaista valkoihoista miestä vastaan.”

Valtataisteluun liittyvä retoriikka pääsee nimimerkki Olin Helsingissä kommentissa niin sanotusti nextille levelille, kun hän epäilee minua militaristiksi:

“Et leimaa heitä [rikoksista tuomittuja ulkomaalaisia] blogissasi, koska sinua ei kiinnosta turvallisuus vaan sinua kiinnostaa sodankäynti.”

Nimimerkki Muotimurhaaja ei käytä sotaretoriikkaa, mutta blogialusta saa kommentoijan mietteliääksi:

“Lilyssäkin on vaikka kuinka paljon feministejä. Miksi he ovat Lilyssä, joka on tuotteistetun sukupuolisuuden taivas? Miksi he eivät ole perustaneet blogejaan miehisiin yhteisöihin?”

Nimimerkki lapseton mies tietää, että jokainen nainen haluaa lisääntyä:

“Minusta olisi mukavaa, että ainakin osa vapaaehtoisesti lapsettomista naisista myöntäisi totuuden, joka on siis se, että olisi halunnut lapsia (haluaa ehkä vieläkin), mutta kun vaatimukset miehelle on niin kovat, että sitä supermiestä ei ole löytynyt sen lapsen isäksi kyseiselle tavisnaiselle, niin on sitten helpompi selitellä, että joo en ois halunnukkaan.”

Lapsettoman miehen lisäksi myös nimimerkki missä on mun etuoikeudet on huolissaan tavismiesten asemasta:

“Feminismi ei tule saamaan mitään aikaiseksi niin kauan kuin valitus ja toiminta on suunnattu tavismiehiä vastaan.”

Nimimerkki axu nostaa tavismiehen rinnalle huolen myös hyväosaisten miesten asemasta:

“Tuntuu että lähtökohtaisesti kaikki mitä ”valkoiset, hyvätuloiset miehet” sanovat ja tekevät, on aina väärin ja naisten hyvinvoinnin ja tasa-arvon vastaista.”

Myös Niko L. on huolissaan valkoisista miehistä:

“Feminististä argumentointia: X on väärässä, koska X on mies/valkoinen.”

On toki myös muistettava, että nainen on kokonainen vasta suhteessa mieheen:

“Ei kaikki olekaan kohdistettu miehille. Mutta meikkaus on. Samoin halukkuus lastentekoon ja toisaalta sen vieroksuminen myös, liittyy aivan harvinaisen kiinteästi miehiin. Nämä ovat valintoja, jotka tehdään 100% suhteessa miehiin.” (Nimimerkki lapseton mies)

Lopuksi nimimerkki juha. haluaa vielä muistuttaa, että talvisota:

“No, jos kuitenkin yrittäisimme muistaa, että nämä niin epähienot ja karkeat suomalaismiehet ovat sentään sotineet, haavoittuneet ja kuolleet maansa puolesta kahdessa sodassa.”

 Kommentteja odotellessa! 🙂                                                                       Bluestocking Facebookissa     

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (14)
 1. ”koska Talvisota” on tietty pätevä perustelu mihin tahansa. Ja aion ehdottomasti ottaa käyttöön nimimerkin ”missä on mun etuoikeudet”.

  Voi hyvää päivää.

  Mutta ihanaa kesää sulle, oot mun idoli, supernainen!

  1. Ihana olet! Ja olkoon kesäsi myös! <3 T: Mä ja mun etuoikeudet

 2. Näen paljon todella surullista katkeruutta noissa viesteissä. Haluaisin kannustaa noita kommentoijia purkamaan energiaansa hyödyllisemmin, vaikka lukemalla laadukasta kirjallisuutta.

  1. Ihana idea! Ehkä vois kerätä sellasen kirjalistan, jonka tavoitteena ois lisätä empatiakykyä ja vähentää aggressioita? 

   1. Joo!

    Mun suositukset:

    -Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä, koska teos on massiivinen ja sen parissa kuluukin kivasti aikaa eli pääsee kunnolla lukemisen fiilikseen ja sen rentouttavaan kokemukseen, plus aikaansaamisen tunne järkäleen jälkeen on itsetuntoa hivelevä

    -Sawaki Kodo: Yhtä tyhjän kanssa, koska zenviisaudet opettaa mielenrauhaa ja toisten hyväksymistä

    -Mary Shelley: Frankenstein, koska ikiklassikko erilaisuuden kohtaamisesta, tyrmäävän upea

     

    1. Arvasin, että sulta löytyy! Kiitos!

     1. Miksi naiset vihaavat sitoutumista?
      23.6.2016, 15:32

      Mitä mies saa feminismistä?

      1. Esim. lisää vastuuta kotiin ja perheeseen liittyen, asevelvollisuuden kritiikin, laveammat toimijuuden raamit, vähentyneen väkivallan pelon ja yhdenvertaisemman yhteiskunnan. Mutta ymmärrän kyllä, mikäli tämä kolahtaa: when you’re accustomed to privilege, equality feels like oppression.

       1. Miksi naiset vihaavat sitoutumista?
        23.6.2016, 16:27

        Feminismin takia minun naiset ovat jättäneet minut tosta noin vaan, ilman selityksiä. Se on aika iso hinta naisten nautinnosta, siis minulle. Yksilön kokemat kustannukset. Niin iso hinta, että naisena et luultavasti tajua sen suuruutta, koska naiset harvemmin joutuvat montaa kertaa tuollaista kokemaan (monet eivät kertaakaan).

        1. Ihminen ei ole kusipää, koska on feministi, mutta jotkut feministit voivat olla kusipäitä. Tämä on musta aika tärkeää ymmärtää. Olen ihan aidosti pahoillani, jos sulla on noin ikäviä kokemuksia.

        2. Jos sinut jätettiin ilman selityksiä, niin miten ihmeessä tiedät, että sinut jätettiin ”feminismin takia”? Väite siitä, että naisia harvemmin jätetään ilman selityksiä kaipaisi myös jotain faktaa tuekseen…kiva tietysti, jos sinä et ole niin tehnyt.

         Mutta noin muuten, kaikkea hyvää jatkoon sinulle.

     2. Proustiin vielä sellainen lisäys, että kirjailijan elämäntarina yhdistettynä taiteeseen antaa hyvän tarkastelupisteen sinkkuuteen ja pariutumisen haasteisiin. Vaikeina hetkinä saan itse ainakin lohtua siitä miten esim. Proust esimerkillään osoittaa, ettei rikas elämä välttämättä edellytä pariutumista. Vaikkei löydäkään suurta rakkautta, voi silti nauttia henkeäsalpaavasta taiteesta ja monista muista elämän rikkauksista.

      1. Miksi naiset vihaavat sitoutumista?
       25.6.2016, 05:43

       Tykkäsin lukea paljon lapsena ja teini-ikäisenä. Sitten vähitellen, tullessani päälle parikymppiseksi, tajusin että naiset halveksuvat miehiä, jotka lukevat. Kun siihen vielä päälle tajusin 25v mennessä miten fiktio (niin kirjat kuin leffat ja sarjatkin) pitää yllä turhia luuloja ihmisten humaaniudesta tai hyvästä tahdosta, niin en ole kohta kymmeneen vuoteen lukenut kuin yksi-kaksi kirjaa per vuosi.

       1. Sukupuoli ei tarkoita homogeenisesti käyttäytyvää ryhmää. Minä en ole koskaan 30 vuotta kestäneellä taipaleellani tavannut minkään sukupuolen edustajaa joka halveksisi lukuharrastusta. Päinvastoin.

        Fiktiota, kuten meitä ihmisiäkin, on joka lähtöön, äärikyynistä ja katkeraa siinä missä sokerista hattaraa ja ihan kaikkea siltä väliltä. Missään mainitsemistani kirjoista ei muuten ole kovin mairitteleva ihmiskuva vaan lukuisat ihmisyyden synkkyydetkin (erilaisuuden halveksunta, väkivalta, ahneus…) ovat takuulla mukana.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *