Kehopositiivisuudesta eli älä lue tammikuun lehtiä

Bluestocking

Teitkö sinäkin uuden vuoden lupauksen olla itsellesi armollisempi ja heittää vaa'alla vesilintua? Se on erinomainen lupaus - etenkin, koska tammikuussa sinua muistutetaan takuulla siitä, että et ole vielä tarpeeksi hyvä (lue: laiha) versio itsestäsi. Tähän tyyliin:

Me Naiset julkaisi vuoden ensimmäisen numeronsa ja päätti heti kättelyssä muistuttaa, että keveneminen eli laihuus on tie onneen ja virkeyteen. Kannen mukaan sama kerrotaan lehdessä vähintään 48 kertaa.

Ilta-Sanomat päätti antaa ihmisten toipua uuden vuoden riennoista ja odotti armollisesti tammikuun toiseen päivään saakka kertoakseen, että jo maaliskuussa voit olla laiha eli onnellinen. Katso itse, miten kirsikkatomaatti ja salaatinlehti tekevät ihmisen hersyväksi!

Hyvä Terveys haluaa muistuttaa, että vaakakapina on symppis idea, mutta todellinen autuus löytyy kevenemisestä eli laihuudesta. Dieetit hiiteen, kunhan laihdut! Hieno viesti, vai mitä?

Myös Sport-lehti lähestyy laihuutta koukuttavan kontrastin kautta: kevenemisen ja kiinteytymisen tulee olla tavoite numero yksi, vaikka kireä kroppa ei tuokaan onnea. Lukija tilaa hämmennyspäissään takuulla koko vuosikerran.

Seuraava postaukseni tulee käsittelemään kehopositiivisuutta, joka on allekirjoittaneen mielestä about sata kertaa yllä olevia parempi viesti. Stay tuned!

Seuraatko jo somessa? Bluestocking FACEBOOKISSA ja INSTAGRAMISSA. Kommentointi sallittu vain Lilyn rekisteröityneille käyttäjille.

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Sattumoisin, kyllä tein. :D Hyviä poimintoja!

Minja Koskela
Bluestocking

Haha, jes!! Hyvä postaus! :)

punastus
Punastus

Mieheni kutsuu naistenlehtiä nimellä "vittuilulehdet". Aika osuvasti sanottu, niitä lukiessa usein tulee nimittäin fiilis, että joku vittuilisi ihan kunnolla. "Et kelpaa sellaisena kuin olet" ynnä muuta piiloteltua mantraa.

Minja Koskela
Bluestocking

Joo, olen kauhuissani katsonut tammikuun tarjontaa. Stockan herkussa oli erikseen sellanen lehtihylly, jossa oli ainoastaan laihdutusjuttuihin keskittyneitä lehtiä. Ohitin ja kävelin karkkihyllylle. Tuli parempi mieli.

Mahdoton Nainen

Syön irttareita ja taputan tälle jutulle!

Välillä oikeesti mietin että kuka noita naistenlehtien kansia oikein suunnittelee. Että eikö oikeesti kellään käynyt mielessä ettei ehkä saman numeron kanteen kannata laittaa eka otsikkoa oman itsen hyväksymisestä ja dieettien lopettamisesta ja heti viereen laihdutusohjeiden otsikko? Kognitiivinen dissonanssi on vahva näissä.

Minja Koskela
Bluestocking

Haha, niinpä! :D Ehkä siellä ajateltiin, että ristiriidat ovat kiinnostavia? Tosin itse olin lähinnä huvittunut.

Naislaif
Naislaif

En tee lupauksia, tuppaavat haihtumaan ja muuttumaan painolastiksi. Ääneen lausuttuina ne muuttuvat taakaksi ja muut seuraavat todennäköistä epäonnistumistasi ja hykertelevät, ehkä.

Seuraavaksi lehtien etusivuilla lienee juttuja siitä, että mitä teet kun olet epäonnistunut laihuuden tavoittelussa. - Jokainen repsahtaa, joten älä anna periksi. - Repsahtamisen jälkeen uusi alku.        - Epäonnistuitko? Älä huoli niin epäonnistui myös julkkis, mutta kasasi itsensä. -Uusi alku epäonnistumisen jälkeen. 

Ja kohta alkavat kesäkuntoon- jutut.

 

Minja Koskela
Bluestocking

Niinpä - "ihana" sykli! Ensin kuntoon tammikuussa, sit ennen kesää ja sit kesän jälkeen pitää tietty karistaa kesäkilot. Viime vuonna joku neropatti lanseerasi #timmikuun. Ei iskenyt. :D

Naislaif
Naislaif

Naurattaa tuo timmikuu!

Kommentoi

Commenting is closed.