Kehopositiivisuudesta eli älä lue tammikuun lehtiä

Teitkö sinäkin uuden vuoden lupauksen olla itsellesi armollisempi ja heittää vaa’alla vesilintua? Se on erinomainen lupaus – etenkin, koska tammikuussa sinua muistutetaan takuulla siitä, että et ole vielä tarpeeksi hyvä (lue: laiha) versio itsestäsi. Tähän tyyliin:

menaiset.JPG

Me Naiset julkaisi vuoden ensimmäisen numeronsa ja päätti heti kättelyssä muistuttaa, että keveneminen eli laihuus on tie onneen ja virkeyteen. Kannen mukaan sama kerrotaan lehdessä vähintään 48 kertaa.

iltat.JPG

Ilta-Sanomat päätti antaa ihmisten toipua uuden vuoden riennoista ja odotti armollisesti tammikuun toiseen päivään saakka kertoakseen, että jo maaliskuussa voit olla laiha eli onnellinen. Katso itse, miten kirsikkatomaatti ja salaatinlehti tekevät ihmisen hersyväksi!

hyvät.JPG

Hyvä Terveys haluaa muistuttaa, että vaakakapina on symppis idea, mutta todellinen autuus löytyy kevenemisestä eli laihuudesta. Dieetit hiiteen, kunhan laihdut! Hieno viesti, vai mitä?

sport.JPG

Myös Sport-lehti lähestyy laihuutta koukuttavan kontrastin kautta: kevenemisen ja kiinteytymisen tulee olla tavoite numero yksi, vaikka kireä kroppa ei tuokaan onnea. Lukija tilaa hämmennyspäissään takuulla koko vuosikerran.

Seuraava postaukseni tulee käsittelemään kehopositiivisuutta, joka on allekirjoittaneen mielestä about sata kertaa yllä olevia parempi viesti. Stay tuned!

Seuraatko jo somessa? Bluestocking FACEBOOKISSA ja INSTAGRAMISSA. Kommentointi sallittu vain Lilyn rekisteröityneille käyttäjille.

Kommentit (9)
 1. En tee lupauksia, tuppaavat haihtumaan ja muuttumaan painolastiksi. Ääneen lausuttuina ne muuttuvat taakaksi ja muut seuraavat todennäköistä epäonnistumistasi ja hykertelevät, ehkä.

  Seuraavaksi lehtien etusivuilla lienee juttuja siitä, että mitä teet kun olet epäonnistunut laihuuden tavoittelussa. – Jokainen repsahtaa, joten älä anna periksi. – Repsahtamisen jälkeen uusi alku.        – Epäonnistuitko? Älä huoli niin epäonnistui myös julkkis, mutta kasasi itsensä. -Uusi alku epäonnistumisen jälkeen. 

  Ja kohta alkavat kesäkuntoon- jutut.

   

  1. Niinpä – ”ihana” sykli! Ensin kuntoon tammikuussa, sit ennen kesää ja sit kesän jälkeen pitää tietty karistaa kesäkilot. Viime vuonna joku neropatti lanseerasi #timmikuun. Ei iskenyt. 😀

   1. Naurattaa tuo timmikuu!

 2. Syön irttareita ja taputan tälle jutulle!

  Välillä oikeesti mietin että kuka noita naistenlehtien kansia oikein suunnittelee. Että eikö oikeesti kellään käynyt mielessä ettei ehkä saman numeron kanteen kannata laittaa eka otsikkoa oman itsen hyväksymisestä ja dieettien lopettamisesta ja heti viereen laihdutusohjeiden otsikko? Kognitiivinen dissonanssi on vahva näissä.

  1. Haha, niinpä! 😀 Ehkä siellä ajateltiin, että ristiriidat ovat kiinnostavia? Tosin itse olin lähinnä huvittunut.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *