Miksi kansanedustaja likettää rasistisen väkivallan lietsontaa?

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari on vänkä tapaus. Alkusyksystä Laura kiisti evoluutioteorian, itsenäisyyspäivänä hän avasi rasistisen 612-soihtukulkueen, ja myöhemmin joulukuussa kiisti ihmisoikeuksien tarpeellisuuden. ”Olen jo vähän väsynyt koko aiheeseen [ihmisoikeuksista keskusteluun]”, Laura kommentoi Helsingin Sanomille 16.12. 2015. No, hyväosaisena Lauralla on tietenkin varaa ”väsyä” ihmisoikeuksiin. Kansanedustajana Lauralla puolestaan ei tulisi olla siihen varaa.

Sen taisi tajuta Laura itsekin, sillä hän korjaili sanomisiaan Helsingin Sanomien mielipidesivulla. ”Ei se ole keskustelua jos tahallaan tai tahattomasti ymmärretään väärin ja siten saadaan synnytettyä joukkopöyristys”, Laura latoi selvästi loukkaantuneena. ”Maailma muutetaan sanoilla. Haluan keskustella, kohuja en kaipaa.” Näin ylevästi päätti porilainen kreationisti tekstinsä.

Eilen illalla klo 23.26 julkaisi voimanostaja Samuel Turtiainen avoimella Facebook -sivullaan seuraavan tekstin saatteena linkkaamalleen blogipostaukselle:

Hyvät kansalaiset, te jotka olette ottaneet isojakin henkilökohtaisia riskejä toimiessanne eliminointitehtävissä olemassa olevien sekä suunnitteilla olevien vastaanottokeskuksien tuhoamisessa. Työnne on ja on ollut monella tavalla tärkeää itsenäisyytemme ja turvallisuutemme puolustamisessa. Poliisin kädet ovat poliittisesti sidotut, joten kansan täytyy toimia itse. Tehdyt toimet ovat median kautta tavoittaneet hyvin kansalaiset ja jokainen tietää mistä tässä on ollut kyse. Onko nyt aika laajentaa toimia vihollisen pääpaikkoihin, joista sen toimia johdetaan. Tästä jakamastani artikkelista selviää pahin vihollisemme (SPR) joka hurraa yksittäisen kansalaisen pelolle.”

Arvatkaapa, kuka löytyi likettäjien joukosta? Kyllä vain, Laura Huhtasaari. Pienenä vinkkinä annettakoon, että mikäli ei kaipaa kohuja, ei kannata antaa tukeaan ”eliminointitehtäviä” ”tärkeänä” pitävälle nettimeuhkaajalle. Rikokseen yllyttäminen, avoin rasismi ja tappoyritysten ylistäminen eivät nähdäkseni ole keskustelua, jota Laura mielipidetekstissään pari päivää sitten penäsi. Ne ovat rikoksia, joista kansanedustajan soisi pysyvän kaukana.

kulttuuri suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta tyo
Kommentit (14)
 1. Täytyy kompata Huhtasaarta siinä, että minäkin kiistän ihmisoikeuksien tarpeellisuuden, koska pidän yhtäläisiä ihmisoikeuksia vieraina ihmislajille. Ne eivät ole toteutuneet missään, enkä usko, että ne tulevat toteutumaan missään.

  Katson että ihmisoikeuksien puolustajiksi voidaan lukea ainoastaan ihmiset, jotka tekevät niiden eteen ehdottomia käytännön tekoja. Jos ihminen elää länsimaisten normien mukaan, osallistuu kulutuskulttuuriin, ei rajoita kulutustaan minimiin eikä lahjoita kaikkea ylimääräistään köyhille, en katso hänen myöskään olevan ihmisoikeuksien puolustaja. Mitä oikeuksien puolustamista on se, että katsoo esimerkiksi oman kämppänsä, lomamatkansa tai muun pikkukivan olevan tärkeämpää kuin ihmisten perustoimeentulon ja -turvan?

  Olet sitä mitä teet etkä sitä mitä puhut. Jokseenkin juilii nykykulttuuri, jossa ihmiset ilmoittautuvat jonkun asian tai aatteen puolestapuhujaksi riippumatta siitä, mitä he käytännössä tekevät. Jostain syystä suurimmillakin meuhkaajilla riittää aina rahaa omaan kivaan, mutta silti he jaksavat syyttää muita siitä, että nämä eivät huomioi huono-osaisia ja köyhiä. Tällainen identiteettipolitiikka on ulkokultaisuudessaan irvokasta.

  Aatteellisimmilla teot ja asenteet ovat valitettavan usein ristiriidassa keskenään.

  1. Kiistät ihmisoikeuksien tarpeellisuuden? Eli jos sut heitetään esim. syyttömänä ja ilman mitään perusteita vankilaan kidutettavaksi, niin ei siinä mitään oikeudenkäyntejä tai hoitoa tarvita – ihmisoikeudet kun eivät ole tarpeellisia.

   Ja kenenkään, joka ei ole minimoinut kulutustaan ja joka ei elä absoluuttisen köyhyysrajan alapuolella tai on käynyt joskus lomamatkalla ei kannata tullakaan puolustelemaan sua tuossa tilanteessa? 

   En nyt ymmärtänyt yhtään tätä kommenttiasi.

   1. Helsingissä tänään
    3.1.2016, 08:35

    Ihmisoikeuksista voidaan puhua abstraktisti, mutta tekoja harvat tekevät. Esimerkiksi Lilyn lukeminen tukee kulttuuria, joka on voimakkaasti ihmisoikeuksien vastainen. Viettämällä täällä aikaa kannattaa pinnallista rahamaailmaa, jolle ainoa ihmisen arvo on välinearvo. Mitä kaupunkimaisemmassa kulttuurissa elää, sitä vahvemmin tekee ihmisestä esineen. Ihmisoikeudet voivat toteutua vain maailmassa, jossa kulutuskulttuuri on kielletty.

  2. En oikein ymmärrä tuota ”Jos ihminen elää länsimaisten normien mukaan, osallistuu kulutuskulttuuriin, ei rajoita kulutustaan minimiin eikä lahjoita kaikkea ylimääräistään köyhille, en katso hänen myöskään olevan ihmisoikeuksien puolustaja.” -lausetta.

   Ihmisoikeuksiin kuuluu kaikkea muutakin, kuin vain rahallista arvoa mittaavia asioita. Ihmisoikeuksia ovat mm. sanan- ja mielipiteenvapaus (toki tässäkin on hyvä muistaa, että vaikka henkilöllä A on oikeus haukkua henkilötä B huoraksi, tästä voi silti rapsahtaa kunnianloukkaustuomio), oikeus puolueettomaan oikeudenkäyntiin ja esimerkiksi oikeus elää vapaana ja rauhassa. Tässäkin tietty pitää muistaa, että kohdemaan lakeja täytyy noudattaa, oli kyseessä sitten Suomi tai Sudan.

   Pointtina siis, ihmisellä täytyy olla oikeus kulkea kadulla rauhassa, oli kyseessä sitten nainen tai mies, suomalainen, sudanilainen tai afrikkalainen, laiha tai lihava. Mun mielestä se on pelottavaa, että tietyt ihmiset kokee oikeudekseen vaikkapa pahoinpidellä toisen, vain siksi että se on erivärinen. Tai alkaa tuhopolttajaksi, koska joku rakennus on tai on pian vastaanottokeskus. Mun mielestä se on todella kaksinaismoralistista, että tietyt ihmiset huutaa kovaan ääneen, mitenkä maahanmuuttajat tulee tänne tekemään rikoksia, mutta samaan aikaan eivät näe näitä omia temppujaan, kuten vaikkapa tuhopolttoa ja pahoinpitelyä, rikoksina, vaan jotenkin oikeutettuna. Rikos on aina rikos, tekijän etnisyydestä ja tarkoitusperistä riippumatta.

   Etenkin kansanedustajina pitäisi olla sellaisia ihmisiä, jotka sanoutuvat irti tällaisista asioista ja tuomitsevat teot.

 2. Hei
  Saanko jakaa Fb-sivullani lainatekstin lisäksi kirjoittamasi viimeisen kappaleen?

  1. Hei,

   kiitos kun kysyit, totta kai saat! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *