MIKSI?

Viikonloppuna voi pohtia esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

 

 • Miksi samat ihmiset, jotka väittävät maahanmuuttajien vievän kantasuomalaisten työpaikat, syyttävät työttömiä maahanmuuttajia verorahoilla loisimisesta?

 

 • Miksi raiskauskeskusteluissa humala tekee naisesta osasyyllisen raiskatuksi tulemiseen mutta miehestä vähemmän vastuullisen raiskaamiseen?

 

 • Miksi jotkut jakoivat Timo Soinin Seiskassa julkaistuja lomakuvia somessa ja ajattelivat, että fatshaming on ok, jos se kohdistuu persuun?

 

 • Miksi pörssiyhtiöiden hallitusten naiskiintiöitä vastustetaan sanomalla, että ”se olisi rankkaa niille kiintiönaisille”, mutta all-male hallituksia ei koskaan kritisoida sanomalla, että ”se on rankkaa niille miehille, joille sukupuolesta on etua”?

 

 • Miksi rasistit vaativat itselleen sananvapautta oikeuttaakseen rasistiset solvaukset, mutta uhkaavat kunnianloukkaussyytteellä, jos tulevat kutsutuksi rasisteiksi?

 

 • Miksi Juha Sipilä ei ymmärrä, että esteellisyys on pääministerille ongelma jo silloin, kun sitä on ylipäänsä syytä epäillä?

 

 • Miksi Crazy Ex-Girlfriendistä on tullut vasta yksi tuotantokausi ja miksi katsoin sen jo kokonaan??

Näitä mietin, onhan perjantai! Hyvää viikonloppua ystävät!

PS: Inspiraationa toimivat Tickle Your Fancy -blogin Saran mainiot Miksi-postaukset. Tsekkaa vaikkapa tämä.

 

Kommentointi sallittu vain Lilyn rekisteröityneille käyttäjille.

Kommentit (3)
 1. Miksi raiskauskeskusteluissa humala tekee naisesta osasyyllisen raiskatuksi tulemiseen mutta miehestä vähemmän vastuullisen raiskaamiseen?

  Onko väitteellesi faktaa? 

  Mitä tulee alkoholiin itseensä, se on voimakas huume. Selvitysten mukaan alkoholi aiheuttaa kaikista huumeista selvästi eniten ongelmia erityisesti ulkopuolisille. Se selittää väkivallasta 75 %. Poliisin kotihälytyksistä 90 prosenttiin liittyy alkoholi. 

  Jos käyttää itse huumeita (juo viinaa) tai lähtee huumeiden käyttäjän (humalaisen) matkaan, silloin on ymmärrettävä, että valitsee narkkaritodellisuuden. Alkoholin vaikutuksesta kontrolli heikkenee ja todellisuudentaju vääristyy. Humalaiseen tulee suhtautua samalla tavalla kuin muihinkin kovien huumeiden käyttäjiin eli epäluuloisesti ja vähän pelokkaasti.

  Tämän vuoksi alkoholia kannattaa vältellä. Monelta ongelmalta säästyy, kun ei juo eli käytä huumeita. Narkkareille sattuu ja tapahtuu. Se näkyy tavattoman selvästi tilastoista. Alkoholi liittyy rikollisuuteen ja tapaturmiin hyvin keskeisesti.

  Puolet tehdyistä raiskausilmoituksista ei etene oikeuteen saakka. Syy on huumeet, viina. Kun kaksi aineissa olevaa sählää keskenään, tapahtunutta on vaikea selvittää. Poliisin mukaan oikeusmurhia sattuu puolin ja toisin. Joskus raiskannut selviää rangaistuksetta, mutta joskus taas syytön saa niskaansa raiskaajan leiman.

  Alkoholi pitäisi ymmärtää huumeeksi ja sen käyttäjät pitäisi nähdä huumeiden käyttäjinä. On valitettavaa, että alkoholi on kulttuurissamme viaton nautintoaine, jonka käyttöön suorastaan kannustetaan esimerkiksi opiskelijakulttuurissa samaan aikaan, kun tilastot kertovat kiistatta hirvittävistä viinan kiroista.

  Humalaisen matkaan lähteminen baarista on typerää. Se on valittu riski, jossa saattaa itsensä todelliseen vaaraan. Ei kannata luottaa ihmisiin, jotka sekoittavat aivokemiansa aineilla. Tällaiset ihmiset eivät pysty hallitsemaan käytöstään samalla tavalla kuin selväpäiset.

  1. [[{”fid”:”866717″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”232″,”width”:”320″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]

  2. Tämä on feministinen blogi, eikä täällä sallita victim blamingia. Muutenkin on todella nihkeää, että käyt toistuvasti kommentoimassa anonyymisti pitkällisesti ja kärjistäen. Tämä kommentti oli viimeinen pisara: bännään sun kommentit jatkossa, eli poistan ne lukematta. Keskusteluun palaaminen on ok, mikäli paljastat henkilöllisyytesi nimimerkkisi takaa. Toki kommenttien on silloinkin oltava asiallisia ja blogin sääntöjen mukaisia. Hyvää viikonloppua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *