Rasistin keppihevoseksi en rupea!

Tänään on YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Somessa sitä juhlittiin kommentoimalla Kempeleellä tapahtunutta järkyttävää raiskaustapausta kaikkea muuta kuin terävästi:

 

Olli Immonen (kansanedustaja, PS) Facebookissa 24.11. 2015: Suomessa vuosikymmenien ajan harjoitetun epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan jäljet näkyvät maassamme tänä päivänä enemmän kuin koskaan ennen. Tuntuu epäreilulta, että täysin viattomat ihmiset joutuvat kärsimään tästä järjettömyyden riemumarssista.”

 

Olli Kalevi Sademies (varavaltuutettu, PS) Facebookissa 24.11. 2015: Olisiko syytä ottaa käyttöön joukkorangaistukset. Jokaista matun tekemää raiskausta kohden karkoitetaan 100 miespuolista matua siitä pakolaiskeskuksesta, jossa raiskaaja on ollut majoitettuna. Valinta tehtäisiin arpomalla.”

 

Sebastian Tynkkynen (poliitikko, ”maahanmuuttokriitikko” ja BB-julkkis) Facebookissa 25.11. 2015: ” ”Meillä raiskausrikoksissa tekijöistä 20–25 prosenttia, eli joka neljäs tai viides on ulkomaalainen, eli ulkomaalaiset ovat yliedustettuina, Utriainen sanoo Yle Radio1:n Ykkösaamussa keskiviikkona. Tähän pitäisi Utriaisen mukaan kiinnittää vakavasti huomiota, koska…” Tähän kohtaan pieni arvausleikki. Miten veikkaatte uutisen jatkuvan? Eli miksi on tärkeää, että näihin raiskaamisiin pitää alkaa kiinnittää vakavasti huomiota? Jos veikkasit, että suomalaisten tyttöjen ja naisten vuoksi, ettei useampi heistä joutuisi ulkomaalaisten raiskaamaksi, niin ei se uutinen tietenkään sillä tavalla jatku. Se on ihan toissijainen seikka. Uutinen jatkuu näin: ”…pakolaisvastainen mieliala voi alkaa levitä.”  *oksennus* ”

 

Nyt jumankauta, jätkät! Että kehtaatte käyttää minua ja muita naisia lyömäaseena rasistiselle politiikallenne. Minä en ole antanut siihen lupaa. Naisia käytetään keppihevosena aina, kun halutaan tiukentaa maahanmuuttajiin kohdistuvia lakeja ja säädöksiä. Se on kyllästyttävää. Ja halpaa.

 

Tuomitsen Kempeleen raiskauksen, sehän on selvä. Mutta onhan siinä nyt hitto vie ristiriitaa, että kun kantasuomalainen, valkoinen mies raiskaa, lävähtää ehdollista vankeutta, mutta kun maahanmuuttaja raiskaa pääministerin kotikaupungissa, kutsutaan kokoon KRIISIKOKOUSSe kun ei (tietenkään) edistä integraatiota eikä auta raiskattua tyttöä, että pääministerimme – jota eivät muuten ole naisten ja vähemmistöjen oikeudet kiinnostaneet tähänkään mennessä – kutsuu kokoon kokouksen jonka aiheena on maahanmuuttajiin kohdistuva lainsäädäntö, ei raiskareihin kohdistuva lainsäädäntö.

 

Tietenkin olen iloinen, että pääministeri suhtautuu seksuaaliseen väkivaltaan vakavasti. Mutta olisiko Sipilä järjestänyt kriisikokousta, jos 14-vuotiaan olisivat raiskanneet kaksi kempeleläistä miestä? Yle:n uutisessa kerrotaan: ”Hän [Sipilä] muistuttaa, että turvapaikanhakijoille on vastaanottokeskuksissa on yritetty kertoa, miten naisiin Suomessa suhtaudutaan.” Niin, miten? Voin luetella lonkalta ihan liian monta tapausta, joissa seksuaalisen väkivallan tekijänä on suomalaissyntyinen, valkoinen mies. Voin myös näyttää tilastoja, joissa osoitetaan Suomen olevan kansainvälisessä kärkipäässä naisiin kohdistuvassa väkivallassa. Silti en oleta, että kaikki suomalaissyntyiset, valkoiset miehet raiskaavat naisia ja hakkaavat puolisojaan.

 

Raiskaus on sukupuolittunutta, ei kulttuurista väkivaltaa. Koska siitä kriisikokoustetaan?

 

Tänään, 25.11., Olli Kalevi Sademies postasi kuvan niqabiin pukeutuneesta naisesta saatetekstillä: Halutaanko Suomessa tehdä naisistamme kuvan kaltaisia mörköjä? Islamisaatio johtaa siihen.” Että näin kiinnostuneita naisten oikeuksilla meuhkaavat valkoiset miehet ovat todellisuudessa naisten itsemääräämisoikeudesta.

Hyvää YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää!

 

EDIT 26.11.:

MTV oikaisi myöhemmin laajasti levinneen uutisen Sipilän kutsumasta kriisikokouksesta, jonka kimmokkeena olisi ollut Kempeleen raiskaustapaus. Kokous oli sovittu MTV:n mukaan jo ennen tapauksesta uutisointia. Oikaisu tuli kuitenkin liian myöhään, sillä sen julkaisuun mennessä uutinen pääministerin reaktiosta oli levinnyt laajalti ja lynkkausmieliala sekä rasistiset ulostulot yltyneet. Jälkeenpäin ilmeni myös, että toinen Kempeleen raiskauksesta epäilty ei ollut millään tavalla osallisena raiskaukseen. Media kuitenkin teki työnsä hutiloiden ja oikeusvaltion periaatteiden vastaisesti myös syytön tuomittiin rikoksesta ennen tapauksen tutkintaa. Malttia somessa, toivovat Bluestocking ja Suomen poliisi. Ja rasisteille huutia, toivoo Bluestocking.

Kommentit (28)
 1. anonyymianonyymi
  28.11.2015, 19:43

  ”Tuomitsen Kempeleen raiskauksen, sehän on selvä. Mutta onhan siinä nyt hitto vie ristiriitaa, että kun kantasuomalainen, valkoinen mies raiskaa, lävähtää ehdollista vankeutta, mutta kun maahanmuuttaja raiskaa pääministerin kotikaupungissa, kutsutaan kokoon KRIISIKOKOUS. Se kun ei (tietenkään) edistä integraatiota eikä auta raiskattua tyttöä, että pääministerimme – jota eivät muuten ole naisten ja vähemmistöjen oikeudet kiinnostaneet tähänkään mennessä – kutsuu kokoon kokouksen jonka aiheena on maahanmuuttajiin kohdistuva lainsäädäntö, ei raiskareihin kohdistuva lainsäädäntö”

  Kai sitä järjestetään kriisikokous kun suhteessa tämä pakolaisryhmä raiskaa paljon enemmän. Ihan järkevää mun mielestä ottaa asia esille ja puida mitä asialle voitaisiin tehdä. Ja ei ehkä auta raiskattua tyttöä, mutta toivon mukaan muut voisi välttyä samalta kohtalolta.

  ”Tietenkin olen iloinen, että pääministeri suhtautuu seksuaaliseen väkivaltaan vakavasti. Mutta olisiko Sipilä järjestänyt kriisikokousta, jos 14-vuotiaan olisivat raiskanneet kaksi kempeleläistä miestä? Yle:n uutisessa kerrotaan: ”Hän [Sipilä] muistuttaa, että turvapaikanhakijoille on vastaanottokeskuksissa on yritetty kertoa, miten naisiin Suomessa suhtaudutaan.” Niin, miten? Voin luetella lonkalta ihan liian monta tapausta, joissa seksuaalisen väkivallan tekijänä on suomalaissyntyinen, valkoinen mies. Voin myös näyttää tilastoja, joissa osoitetaan Suomen olevan kansainvälisessä kärkipäässä naisiin kohdistuvassa väkivallassa. Silti en oleta, että kaikki suomalaissyntyiset, valkoiset miehet raiskaavat naisia ja hakkaavat puolisojaan.”

  Sille ei voi mitään (muuta kuin laittaa linnaan) että joku vinksahtanut suomalainen raiskaa, mutta sille voi, että näitä raiskareita ei otettaisi yhtään enempää. Kyse ei ole siitä, että kaikkia maahanmuuttajia pidettäisiin raiskaajina, vaan siitä että olisi jo aika ottaa esille se tosiasia, että tämä ihmisryhmä tekee seksuaalirikoksia suhteessa enemmän.

  Ihmettelen mistä tuo sinun miesvihasi kumpuaa. Itse en ainakaan naisena ole kokenut muutamaa humalaista törppöä lukuunottamatta suomalaismiehiltä pahemmin mitään ahdistelua. Selvinpäin olevilta pakolaisilta sen sijaan kuulee mauttomia huuteluita ja ahdistelua _JATKUVASTI_.

 2. Hieno kirjoitus, kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *