Sebastian Tynkkysen rikosilmoituksen ristiriita

Tunnettu maahanmuuttokriitikko Sebastian Tynkkynen on tänään tehnyt rikosilmoituksen, koska häntä sanottiin toritapahtumassa rasistiksi. ”Lähden hakemaan ennakkotapausta rasistikorttien tuhoamiseksi, sillä pelistä on tullut liian julmaa”, julistaa Tynkkynen ja nostaa Facebook-kirjoituksessaan esiin huolensa sanan- ja ilmaisunvapaudesta.

Maahanmuuttokriitikot ovat ahkeria puolustamaan sananvapauttaan. Niin myös Tynkkynen tänään. Jännästi Tynkkynen on itse kirjoittanut some-kanavillaan turvapaikanhakijoista ”elintasosurffareina”, liittänyt väkivallan islamin oppeihin, sanonut vihaavansa islamia ja kritisoinut ei-valkoisen miehen osallistumista euroviisukarsintoihin, koska väärä kieli ja jotain Afrikasta. Siis muun muassa. Mitä luulette, miksi tästä jää sellainen fiilis, että sanan- ja ilmaisunvapaus ovat tärkeitä arvoja vain silloin, kun niillä voidaan oikeuttaa oma verbaalinen toikkarointi?

Suomessa on voimistumassa kulttuuri, jossa toisen ihmisen kunniaa saa loukata rajattomasti, jos osaa tehdä sen oikein”, kirjoittaa Tynkkynen Facebookissa. Ilmeisesti ”oikein” on tehdä stereotyyppisiä yleistyksiä vähemmistöistä. ”Väärin” sen sijaan on tuomita tehdyt stereotyyppiset yleistykset rasistisina.

Pähkinänkuoressa: sananvapauden nimissä pitää saada sanoa mitä haluaa, erityisesti vähemmistöryhmistä ja mielellään muslimeista. Mutta jos sanotaan rasistiksi, niin nähdään oikeudessa.

Miksiköhän päässäni pyörii repeatilla sana ”uhriutuminen”?

 

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (8)
  1. Eikä, tää on jo ihan naurettavaa! Ilmeisesti ”rasisti” on ”maahanmuuttokriitikoiden” mielissä jotain niin kamalaa, että termin alle sopivat vain Natsi-Saksa ja KKK… Rasistit, nuo myyttiset olennot, joita tapaa vain historiankirjoissa.

  2. Sanan vapaus ei tarkoita sitä, että saisi suoltaa mitä tahansa vihapuhetta tai rasismia netin uumeniin. Mielipiteitä saa olla, mutta niiden ilmituomisen voi tehdä kehittävällä ja hyvällä argumentoinilla myöskin. Minulle on täysin ok, jos jonkun mielestä suomen rajat tulee lyödä kiinni kunhan osaa perustella sen minulle järkevästi eikä sorru yleistyksiin sekä ”naapurin Eskon serkun likka sanoi/näki/koki” juttuja. 

    Rasismi on vakava ongelma. Se johtuu usein tietämättömyydestä, pelosta ja halusta käyttää valtaa. Pelon ja epävarmuuden lietsonta kun ovat aivan oivia tapoja tuoda omia asioitaan esiin. Rasismista pääsee usein eroon kun ihmisiä koulutetaan ja he kohtaavat toisia ihmisiä sekä joskus ajattelevat omaa napaansa pidemälle. 

    Tynkkynen on ansainnut itse omilla puheillaan tulla kutsutuksi Rasistiksi. Toisaalta jos hän voittaa jutun olen varma, että moni ihminen on valmis myös osoittamaan millaisia tekstejä hän julkaisee ja miten ne rikkovat lakia. 

    1. Nää ”sananvapaustaistelijat” ei tunnu tajuavan sitä, että vaikka Suomessa saa suoltaa julkisesti aikamoista vihapuhetta eri ihmisryhmistä ennen kuin saa siitä tuomion, niin se ei vapauta etenkään sosiaalisista sanktioista ja siihen vihapuheeseen kohdistuvasta kritiikistä. Aika paljon saa Suomessa sananvapauden piikkiin sanoa, mut sit sen saman vapauden nimissä on myös kestettävä se et sua sanotaan rasistiksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *