Vinkki Halla-aholle: tasa-arvotyötä tarjolla!

On sietämätöntä, jos osa väestöstä, etenkin nuoret naiset, joutuvat ahdistelijalaumojen pelossa rajoittamaan omaa liikkumistaan. Tässä tilanteessa on tarpeellista keskustella siitä, miten parannetaan kansalaisten mahdollisuuksia puolustaa itseään vaaratilanteissa.” Näin kirjoitti Jussi Halla-aho tänään julkaistussa tiedotteessaan, jossa hän penäsi lievennyksiä henkilökohtaisten kaasusumuttimien lupien myöntämiseen. Ihan silmiäni jouduin räpyttelemään, kun Halla-aho ilmaisi olevansa huolissaan ”naisen asemasta ja fyysisestä koskemattomuudesta”. Onko tämä muka se sama mies, joka kirjoitti vuonna 2006 näin: ”Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuurisuus osuu omaan nilkkaan.” Ja vuonna 2008 näin: ”Ottamatta nyt sen enempää kantaa ahdistelu- ja häirintäasioihin esittäisin naisille erään minua suuresti askarruttavan kysymyksen: Miksi nainen kulkee rinnat puoliksi paljaana, ellei hän halua, että niitä katsotaan? Tuulettaako hän niitä? — En ymmärrä sitäkään, mitä pahaa katselemisessa on. — Miehet katselevat tissejä, koska miehen aivo on sillä tavoin rakennettu, että naisen tissit näyttävät mielekkäiltä.” Mutta unohtakaamme menneet, sillä nyt, vuonna 2016, Jussi Halla-aho on päättänyt liputtaa naisten oikeuksien puolesta.

Ja hyvä niin, koska nyt jos koskaan apu on tarpeen: 18.1. 2016 UN Women julkaisi uutisen, jonka mukaan naispuolisten turvapaikanhakijoiden ja siirtolaisten haavoittuvaista asemaa ja tarpeita ei olla riittävästi huomioitu pakolaiskriisin hoidossa. Uutisen mukaan Länsi-Balkanin pakolaisreitistä on saatava turvallisempi naisille ja lapsille, jotka ovat matkalla vaarassa joutua hyväksikäytön ja sukupuolittuneen väkivallan uhreiksi. UN Women pyrkii helpottamaan tilannetta jakamalla turvapaikanhakijanaisille ja -lapsille avustustarvikkeita sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluita. Alkuvuodesta tukitoimia on tarkoitus vahvistaa edelleen. Apujoukkoihin ovat varmasti tervetulleita kaikki ne suomalaiset, jotka ovat pitäneet miesturvapaikanhakijoiden prosentuaalisesti suurta määrää ongelmana. Halla-aho ja muut naisista viime aikoina yhtäkkistä huolenpuuskaa poteneet maahanmuuttokriitikot voivat siis nyt kanavoida huolensa auttamalla suoraan järjestöä, joka pyrkii edistämään naisten ja lasten oikeuksia. Sillä eikö Halla-ahokin ilmaissut suoran huolensa nimenomaan naisten asemasta?

Ellei Halla-aho sittenkin tarkoittanut sanoa, että tissienkatsomisoikeus ja raiskaustoivotusten kirjoittelu pitää säilyttää valkoisen miehen oikeutena.

hyvinvointi hyva-olo suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (4)
  1. Jumalauta mä toivon että tällä sun blogilla on ainakin miljoona lukijaa.

    1. Helmi K. oot ihan paras! <3

  2. Kirjoitin juuri eilen tekstin omista raiskaustapauksistani, jotta muut naiset tajuavat etteivät ne ole heidän syytään. Halla-Ahon kommentit ovat kyllä ehkä törkeintä luettavaa ikinä kun oma sanoma on ihan eri. 

    Pitääpä katsella onko mahdollisuutta mennä auttamaan oman paikkakunnan pakolaisnaisia tämän asian tiimoilta tai sitten vain tukea tärkeää työtä ja jatkaa asiasta puhumista.

    1. Tosi rohkea kirjoitus sulta. Oon samaa mieltä, asiasta puhuminen on todellakin tärkeetä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *