18/11/2015 Neljän viikon päästä Suomeen?!

Lähdetään Raleighsta joulukuun puolessa välissä ja vietetään matkalla New Yorkissa vuorokausi, jotta päästään jatkamaan matkaa Finnairin suoralla lennolla Helsinkiin. Siitä lähteekin käyntiin taas aivan toisenlainen vaihe joksikin aikaa. Tiedossa on nimittäin Helsinki-elämää eli koulun viimeistelyä, työntekoa ja kavereitaystäviäperhettä. Viimeiset neljä viikkoa täällä menevät varmasti niin kovin nopeasti ja mietin eilen mitä kaikkea näihin viikkoihin ehtiikään vielä mahtua:

Houston. Viikonloppureissu juhlistamaan ystäväni kihlautumista ja Yhdysvaltoihin muuttamista! Lennot ostettu, auto vuokrattu, festariliput taskussa. Täällä ollaan jo ihan valmiina lähtöön!

Thanksgiving! Ruth Sheet Shelterissä kävimme läpi ruokia, joita oikeaan ja perinteiseen Southern Thanksgivingiin kuuluu. Kävin listaa läpi aivan vaikuttuneena ja asiasta innostuneena vanhukset kertoivat reseptejä jotka ovat kulkeneet heidän suvussaan jo vuosikymmeniä. Halloweenia en kaipaa Suomeen, enkä ystävänpäivää semmoisena pariskuntajuhlana kuten täällä on tapana, mutta kiitospäivää voisi aivan hyvin juhlistaa. Isot ruokabileet? Miksi ei? Näillä näkymin vietämme tänä vuonna Thanksgivingia ystävämme äidin luona, päästään ratsastamaan ja kaikkea. Pitäisi kokata mukaan jotakin suomalaista, eh? 

Black Friday. Vuoden THE alennuspäivä, ei muuta sanottavaa. Samana päivänä ystävämme järjestävät isot juhlat teemalla Black(out) Friday. 

Scandinavian Christmas Fair. Joulutunnelmaan virittäytymistä muiden alueen skandinaavien kanssa. En tiedä tapahtumasta vielä sen enempää, ihana nähdä mitä kaikkea täällä jo pidempään olleet ovat keksineet.

Itsenäisyyspäivä. The Triangle Finnish Association järjestää itsenäisyyspäivän juhlan 6.12. (luonnollisesti), johon toivottavasti pääsemme osallistumaan. TFA on lähialueella asuvien suomalaisten, suomenamerikkalaisten tai Suomen ystävien yhdistys, joka järjestää erilaisia juhlia ja tapaamisia. Olimme viime keväänä juhlistamassa vappua heidän järjestämässä juhlassa ja meidät otettiin niin lämpimästi vastaan. Tunnelma oli ihana läpi illan ja oli hiukan hassu olo kuunnella Haloo Helsinkiä ison omakotitalon terassilla, simaa juoden ja suomeksi jutellen. Unohtui todella nopeasti kuinka kaukana sitä onkaan kotimaasta.

Tuparit. Järjestämme viimeisenä viikonloppuna ennen lähtöämme tupari/pikkujoulu/läksiäisjuhlat. Tulimme siihen tulokseen että on hyvä juhlia kaikki juhlat kerralla ja antaa kotimme hiljentyä sitten kuukaudeksi. Tästä syntyikin pieni paniikki. Positiivinen paniikki.

12269067_10207319571282533_1581170293_o.jpg

Kaikkien edellämainittujen juhlien lisäksi pitäisi tietysti elää normaalia arkea ja valmistautua lähtöön, järkkäillä jonkinsortin tyttöjen ilta, ostaa joululahjoja (koska Suomessa tuskin on siihen aikaa) ja semmoista pientä. Muutama koulujuttu odottaa naputtelua ja harjoittelussa pitäisi valmistella oma lähtö. Kuulostaa jo hiukan tekemisen meiningiltä! 

Huomenna voisin kirjoitella arkikuulumisia.

suhteet oma-elama matkat
Kommentit (2)
  1. Noora Helander
    18.11.2015, 16:55

    Täällä ilmoittautuu blogisi innokas lukija. 🙂 Yhteisen serkkumme fb-tykkäyksen perusteella klikkasin blogiasi kerran ja jäin koukkuun 😀 Suomalaisena ruokana ehdottaisin munavoita ja Karjalanpiirakoita. Hyvää pikkusyötävää

    1. Hei jee moi kiva kun löysit!! Mä mietinkin noita, ainut on vaan että ruisjauhoa täällä ei ole mutta oon etsinyt vähän korvaavia reseptejä 🙂 Pitää ehkä hioa vielä skilssejä ja pitää testitalkoot, oon vain muutaman kerran Suomessa karjalanpiirakoita leiponut ja aina on ollut joku kokeneempi mukana ! Söpöille lapsillesi halauksia (:

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *